El Fons de Blues de la Biblioteca Central Tecla Sala de L'Hospitalet és un fons documental únic, creat conjuntament amb la Societat de Blues de Barcelona l’any 2006, amb l’objectiu de fomentar el blues i la música afroamericana. Va ser declarat Fons Europeu del Blues per l'European Blues Union, l’any 2012.

El fons compta amb uns 6000 documents: més de 5000 enregistraments sonors (CDs i DVDs), majoritàriament de blues, jazz i soul, també hi ha cajun, zydeco i fusions diverses del blues amb altres músiques populars com el country i el rock; uns 500 exemplars de revistes especialitzades i més de 400 llibres. Al fons hi ha enregistraments exclusius de concerts fets a l’Hospitalet, llibres singulars, cartells de festivals i fotografies de directes.

La biblioteca programa periòdicament activitats de difusió: concerts, exposicions, conferències musicals per escolars, xerrades i visites guiades al fons, així com assessorament per treballs de recerca o de final de grau.

Tot això ha convertit la biblioteca Tecla Sala en un punt de referència per aficionats i estudiosos del blues.

Si vols estar atent a les últimes novetats del fons especial de blues, només has d'omplir aquest formulari.  Suscriu-te ara!

Blues a fons. Num. 26

Us fem arribar el nostre “Blues a fons, núm. 26”.
És el número d’estiu, s’ha adormit una mica però finalment s’ha llevat. Si cliqueu la imatge se us obrirà.

D’alguna manera, tracta del futur del blues. Hi ha algú darrera els noms dels grans músics del blues? D’aquells que encara es venen als col·leccionables de Blues?
Quins són el bluesmen del futur? I les blueswomen? Quin és el futur del blues? No tenim la resposta, només faltaria però buscant-la hem descobert un munt de gent.

Hem fet un petit llistat de músics nascuts als anys 90, i als 80 i als 70. Els anirem presentant, al mateix temps que seguim adquirint pel Fons de Blues els àlbums que encara publiquen.
En aquest número us presentem els més joves, els nascuts als 90s.

Com diria Marquise Knox: “Pot un home jove tocar música blues?
Nosaltres pensem que sí... però ja direu la vostra.

Dossiers anteriors:

Blues a fons Num. 25. Primavera 2021

Blues a fons especial Núm. 2

Societat de Blues de Barcelona 15 anys

Des de la Biblioteca Tecla Sala no volem deixar de felicitar la família bluesera de la SBB i per això hem fet un butlletí especial: el “Blues a fons, especial núm. 2”.

Els textos de Manolo López Poy i Joan Ventosa, dos testimonis d'excepció de tot plegat, ens en fan cinc cèntims de la història. 


Podeu consultar el document adjunt o el nostre compte d'Issuu:
 


Moltes felicitats a la SBB pels 15 anys !

Política de desenvolupament de la col·lecció del fons especial de blues i música negra

Aquest document és el compromís públic de la Biblioteca Central Tecla Sala (BCTS) respecte a la política de selecció, adquisició i difusió del fons especial de blues i música negra (FBMN) de la biblioteca.

El conjunt documental de Biblioteques de l’Hospitalet conforma el fons únic de ciutat, accessible i consultable des de qualsevol biblioteca. Aquest conjunt documental és a l’abast de tothom per mitjà del préstec interbibliotecari .
En aquesta línia Biblioteques de l’Hospitalet manté diferents fons especials.
D’aquestes especialitzacions, les biblioteques procuren tenir el màxim possible de documents i els presenten de forma diferenciada de la resta de la col·lecció, al temps que miren de fer difusió entre les persones interessades.

Segueix-nos a la Xarxa

Connecta't amb la teva Biblioteca, segueix-nos a Twitter.