A la Biblioteca Josep Janés estem especialitzats en teatre i altres arts escèniques.

Posem a l'abast dels lectors més de 5.000 documents disponibles en préstec, format per textos teatrals, assajos, música, cinema i obres teatrals enregistrades.
El públic al qual s'adreça és infantil i adult.

Al voltant d'aquesta especialització organitzem: un club de lectura teatral, sortides al teatre Joventut, cinema, tallers i xerrades.

També podeu consultar recomanacions, novetats i recursos web al Prestatge Virtual d'Arts Escèniques de la Biblioteca Virtual de Diputació de Barcelona, al qual la Biblioteca hi participa.

Federico García Lorca

"El teatro es poesía que se sale del libro para hacerse humana".

Es creu que el 18 d'agost de 1936 afusellaven el poeta granadí Federico García Lorca, acusat de ser espia rus, secretari de Fernando de los Ríos i de ser homosexual. 

El Prestatge Virtual d'Arts Escèniques ens apropa a la figura d'aquest poeta universal amb la guia Federico García Lorca. 

Shakespeare on tech

L'Imma Garcia, des del blog de Cultura Digital de la Generalitat de Catalunya ha preparat un recull dels homenatges que s'estan fent a Shakespeare en el món virtual.

De tots els homenatges que trobareu per les xarxes i webs en ha cridat particularment l'atenció el vídeo que ha creat l'empresa danesa LEGO recreant escenes mítiques de les obres teatrals de Shakespeare.

El Cervantes més teatral

El Prestatge Virtual d'Arts Escèniques ens proposa un apropament a la figura de Miquel de Cervantes, aprofitant la celebració del 500 aniversari de la seva mort, des d'una vessant no tant coneguda: la seva producció teatral.

L'ombra del Quixot és allargada i com a novel·lista Cervantes ha omplert les pàgines més il·lustres dins la història de la literatura universal, però l'obra teatral de Cervantes és destacable com a reflex del seu temps i de l'evolució del propi teatre a cavall dels segles XVI i XVII.

L'època de Cervantes va ser un dels períodes més efervescents del teatre espanyol: es van crear companyies i nous espais escènics, com els corrals i els autors van haver d'introduir canvis per fer content a un públic cada cop més ampli.

Hi ha dues etapes en el teatre cervantí: la primera de 1580 a 1587, on escriu comèdies de tall més clàssic entroncant amb la tradició com "El trato de Argel" i "La Numancia"  i la segona, representada per la data de 1615 quan publica "Ocho comedias y ocho entremeses nuevos nunca representados", en la qual l'escriptor s'ha vist obligat a introduir canvis davant la genialitat d'un altre autor que està revolucionant el teatre amb una nova concepció: Lope de Vega i "el arte nuevo de hacer comedias".

Accediu a la guia El Cervantes més teatral

Política de desenvolupament del fons especial d'arts escèniques

Consulteu la política de desenvolupament del nostre fons especial

Guia de novetats d'arts escèniques

Segueix-nos a la Xarxa

Connecta't amb la teva Biblioteca, segueix-nos a Twitter.