La Col·lecció local (CL) inclou tots els documents relacionats amb L’Hospitalet de Llobregat  i els hospitalencs amb la voluntat de posar a l'abast dels ciutadans la màxima informació sobre la mateixa ciutat i el seu entorn.

La col·lecció local és un fons constituït pels materials següents:

  • Els documents que parlen sobre l'Hospitalet, la seva història, la geografia, les tradicions i festes...
  • Les obres que parlen sobre personatges nascuts al barri o que hi tenen un vincle especial.

Les biblioteques de districte disposaran de la documentació general sobre L’Hospitalet que permeti respondre a les consultes més habituals dels usuaris i la documentació més específica dels seus barris.

La Biblioteca Central Tecla Sala ofereix la documentació general sobre L’Hospitalet que permet respondre les consultes més habituals dels usuaris. Les biblioteques de districte ofereixen la informació més concreta a la seva àrea i  mantindrà actualitzada la web l'Hospitalet escriu.

Autors locals

Aquest fons recull tota la producció creativa dels autors de la ciutat, considerant que són tots els que han nascut, viuen o hi treballen.

Els llibres poden formar part de la col·lecció local o tractar qualsevol altre tema. Aquest fons està integrat a la sala seguint el número de CDU corresponent. Els distingeix únicament una icona específica (LH), situada al llom.

Per contribuir a la difusió dels nostres autors de la ciutat s’ha creat el  web L'Hospitalet Escriu: On trobeu referenciats tots els autors que tenen un vincle amb l’Hospitalet des de l’any 2001. El seu manteniment és competència de la Biblioteca Central Tecla Sala. També ens trobareu al nostre perfil de twitter.

Política de desenvolupament del fons de col·lecció local

Com a biblioteca central, la Biblioteca Central Tecla Sala, manté el fons de col·lecció local amb l'objectiu de poder conservar i difondre aquells documents que tracten sobre la ciutat de l'Hospitalet i/o sobre les persones nascudes a la ciutat. Per aconseguir-ho, la BCTS estableix la política que regirà el desenvolupament de la col·lecció local que complementa la de les Biblioteques de L'Hospitalet, recollida en el document Política de Desenvolupament de la Col·lecció i que determina el conjunt de la col·lecció de la ciutat.

Aquest document es revisarà periòdicament i serà la línia mestra de les adquisicions que s'hi mencionen per a la col·lecció per als propers quatre anys.

Segueix-nos a la Xarxa

Connecta't amb la teva Biblioteca, segueix-nos a Twitter.