• Comparteix: 
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

Epigenètica, què és i per a què serveix, a càrrec del Dr. Manel Esteller

Conferència inaugural Pessics de ciència
Data: 6 d'octubre de 2016
Hora: Dijous, a les 19.30 hh
Tipus d'entrada: Lliure
Organitzadors: Pessics de Ciència
Lloc: Auditori Barradas(Auditori Barradas)
RB Just Oliveras 56  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
El Dr. Manel Esteller obrirà la temporada dels Pessics de ciència per parlar de la seva especialitat i dels treballs d'investigació que ell i el seu equip porta terme per avançar en la lluita contra el càncer. Investigador de prestigi internacional, dirigeix des del 2008 el programa d'Epigenètica i Biologia del Càncer de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Bellvitge (IDIBELL).

Recentment ha estat guardonat amb la Medalla d’Or del Parlament i amb el Premi Internacional Catalunya. Amb el seu equip ha creat un test per identificar el 87% dels càncers d’origen desconegut. És autor de més de 260 articles i col•laborador de revistes especialitzades com Cancer Research i Epigenètics.

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre públic de recerca situat a L’Hospitalet, en el context d’una de les àrees més dinàmiques i innovadores del país, i constitueix el pol sud de recerca de Barcelona.

L’IDIBELL reuneix un equip humà de 1.200 persones compromeses amb la investigació biomèdica, que treballen al servei del benestar de la societat i de la millora de la salut de les persones.

L’IDIBELL té investigadors propis i integra la recerca que duen a terme els científics de l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Hospital de Viladecans), l’Institut Català d’Oncologia i la Universitat de Barcelona al Campus de Bellvitge.

Els científics de l’IDIBELL investiguen aspectes diversos de la biomedicina, principalment el càncer, altres malalties prevalents i les neurociències. Molts treballen a prop del malalt i coneixen els problemes de la pràctica mèdica diària. Per això la recerca que duen a terme està sempre al servei de les preguntes clíniques més rellevants i dels problemes reals dels ciutadans.

L'entrada és lliure