• Comparteix: 
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

Matins de Ciència

Activitat del projecte Pessics de ciència.
Data: 9 de març de 2017
Hora: 11:30h
Duració aprox.:1 hora
Tipus d'entrada: Inscripció prèvia
Lloc: Biblioteca Central Tecla Sala(Biblioteca Central Tecla Sala)
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
Un cicle d’activitats (xerrades, projeccions de documentals, tallers, clubs de lectura, ciència ficció...) que es portarà a terme quinzenalment  els dijous.

Aquesta activitat pretén  entendre la ciència i els seus fonaments (física, química, biologia, astronomia, genètica,...) i aprendre com els avenços científics afecten la nostra vida quotidiana. Amb l’ànim de desfer falsos mites amb rigor i esperit crític, des d’un punt de vista divulgatiu i accessible per a qualsevol persona; fins i tot un nen ho entendrà...

Dijous 9 de març, a les 11:30 h
Cervell, conducta, intel·ligència...

PLACES EXHAURIDES

Tenim, cadascun de nosaltres, un cervell únic i plàstic, construït amb la genètica individual i el contacte amb el medi. Els neurotransmissors segregats pel cervell actuen sobre la nostra conducta (agressivitat, espiritualitat, plaer, ideologies, orientació sexual, etc.). A partir d’un patró inicial, el cervell crea circuits neuronals diferents segons vagi interactuant amb l’entorn o medi en el que es desenvolupa.  La creativitat és hereditària o adquirida? Qui és més intel•ligent Einstein o Messi?

A càrrec de Manuel Suárez. Biòleg. Ha treballat en el món de l’ensenyament i la formació. Ha format part dels equips redactors de la Gran Enciclopèdia Catalana, l’Enciclopèdia de l’Esport Català i el Diccionari de Medicina de la Reial Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears o la realització d’audiovisuals didàctics per al Departament d’Ensenyament, entre d’altres.

Dijous 23  de març, a les 11.30 hores
Docufòrum, documental i posterior tertúlia:
El mal del cerebro

És un documental de dues parts, dirigit per Antonio Martínez Ron, en el qual, coincidint amb l'any de la Neurociencia a Espanya, revisarem les principals recerques per tractar les malalties del cervell i millorar el rendiment mental.

Per participar d’aquestes activitat cal inscriure’s, a través del correu electrònic
bibteclasala@l-h.cat  o trucant al telèfon 934032630