• Comparteix: 
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

Presentació de llibre. Inmigración dominicana a Barcelona ciudad: historia, evolución y desarrollo, 1980-2008.

De  l’autor local Jorge Hernández Cabreja.
Acte suspès
Data: 11 de desembre de 2021
Hora: 18:00
Duració aprox.:2 hores
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Biblioteca Central Tecla Sala(Biblioteca Central Tecla Sala)
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

El llibre que es titula Immigració dominicana a Barcelona (1980-2008), va ser el treball de recerca (tesi) que vaig realitzar per a optar pel doctorat en Sociologia en la Universitat de Barcelona, 2016.
Es pretenia a través d'aquesta recerca tenir un acostament més profund sobre el fenomen migratori dominicà a Barcelona. Es parteix de la història del moviment migratori, o cosa que és el mateix, des de la seva contextualització històrica, amb l'objectiu d'anar comparant la seva evolució i creixement per períodes d'arribada a la societat d'acolliment.
De fet, la recerca va més enllà de la seva contextualització històrica, perquè fa una caracterització general del col·lectiu immigrat. En aquesta caracterització s'analitzen les causes que van originar els desplaçaments, es descriuen les variables demogràfiques. Altres aspectes que també es treballen en la recerca són: la inserció en els mercats de treballs tant al seu país d'origen com en la societat d'acolliment, la integració social, els efectes del fenomen migratori en ells/as. També s'estudia el fenomen associatiu, els negocis ètnics constituïts pels immigrants i la migració de retorn.

Aforament limitat.

Dissabte, 11 de desembre a les 18h.