• Comparteix:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus
20/05/2020
Xerrada de l'Espai de Debat: Més enllà del COVID-19. Actualitat i futur, amb Anton Costas
Videoconferència oberta a tots els públics

Videoconferència: Mès enllà del COVID-19. Actualitat i futur, amb el doctor en Economia, Anton Costas.

Moderat pel periodista José María García-Pastor.

Dijous 21 de maig del 2020, a les 18:30 hores. Activitat gratuïta. On line per Zoom.

A l'hora d'inici, a les 18:30h, cliqueu aquest enllaç: bit.ly/LHespai210520
(Et pots connectar amb tauleta, portàtil i ordinador a través de clicar aquest enllaç; amb el mòbil també, però abans t'has de descarregar l'aplicació Zoom buscant-lo a PlayStore) 

El nostre món, aquell que creiem conèixer, ha viscut en els darrers cinc mesos una situació de trasbals impensable. El mateix format d’aquesta conferència del doctor en Economia Antón Costas ho posa de manifest.


Frases com ara “Res no tornarà a ser el mateix” han estat molt recurrents en totes les anàlisis efectuades amb més o menys valor científic, social o humà des que la pandèmia del Covid-19 va irrompre amb uns efectes devastadors a les nostres societats. El dubte després de les experiències viscudes, no oblidem aquella famosa frase arran la crisi del 2008 sobre la refundació del capitalisme de l'ex-primer ministre francès, és si el canvi és a millor o mantenim la tendència caïnita d’unes societats instal·lades, malauradament, en la insolidaritat i la idea, per dir-ho en termes molt col·loquials, del “campi qui pugui”.


La cruesa del que estem vivint en els últims mesos en l'àmbit sanitari, emocional o econòmic mereix fer una anàlisi serè del que està passant, però per damunt de tot el que hauria de passar a curt, mitjà i llarg termini. Analitzant la realitat que ens envolta, Costas pot donar pautes del que s’hauria de fer per redreçar una situació que possiblement ha de significar un punt d’inflexió en la marxa del món.


Potser ha arribat el moment de fer un nou contracte social com ell ha proposat en diverses ocasions en conferències realitzades per l'entitat. Una nova forma de corresponsabilitzar-se tots plegats: governs, institucions, agents socials, ciutadans; i en un futur que faci un canvi en positiu cap als valors de la llibertat, la igualtat i la solidaritat. I per fer l’anàlisi res millor que una persona que té com a principal virtut una gran capacitat analítica, el catedràtic i president de la Fundació Cercle d'Economia, Antón Costas, una de les principals referències en els darrers anys no només des del punt de vista econòmic sinó també humanístic.

L'acte serà moderat pel soci de l'entitat José María García-Pastor.