• Comparteix:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus
30/11/2020 13:55:00
Núria Marín: “El clúster biomèdic és el projecte de reactivació econòmica i social més important en marxa a Catalunya”
Amb una previsió de creació de 20.000 llocs de treball al voltant del sector de la biomedicina

L’alcaldessa, Núria Marín, ha dit aquest matí, en relació amb les dues sentències sobre el PDU Granvia L’H del TSJC, que el projecte és “cabdal no només per a L’Hospitalet i l’àrea metropolitana de Barcelona, sinó també per a Catalunya” i que “estem davant d’una qüestió de forma i no de fons”. Marín ha fet aquestes declaracions acompanyada del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, abans de l’inici del Consell General del Consorci per a la Reforma de la Granvia de L’Hospitalet, que tots dos presideixen.

Marín ha afirmat que “es tracta del projecte de reactivació econòmica i social més important en marxa en aquests moments a Catalunya, amb una previsió de creació de 20.000 llocs de treball al voltant del sector de la biomedicina”. “L’actual crisi sanitària ha posat en relleu la importància del sector biosanitari i no podem renunciar a tenir en aquesta zona de L’Hospitalet el clúster biosanitari més important del sud d’Europa”.

Pel que fa al tema de les zones verdes, Núria Marín ha explicat que “s’estan qüestionant 20.000 m2, menys del 5 %, quan el conjunt de zona verda a tot l’àmbit és de 514.000 m2. El projecte multiplica per deu el nombre de metres quadrats de zona verda a què estem obligats per llei”.

Finalment, l’alcaldessa ha confirmat que “Ajuntament, Generalitat i Consorci treballarem plegats perquè el projecte pugui veure la llum al més aviat possible”, si bé ha reconegut que pot tenir un retard de dotze mesos.

Per la seva banda, el conseller Calvet ha dit que “acatem les sentències, però no les compartim” i considera que fan referència a “temes menors i reparables”. “A partir d’ara” —ha continuat— “començarem a treballar per resoldre aquests problemes de competències i reforçar el fet que estem davant d’un projecte que va més enllà de l’àmbit municipal i metropolità: és un projecte de país”.