Carnet

Obtenció del carnet personal

Presencialment

Majors de 14 anys

Per obtenir el carnet de la XBM presencialment, cal presentar un d'aquests documents a qualsevol biblioteca o bibliobús de la XBM: DNI o NIE, passaport, carnet de conduir, permís de residència o altres documents identificatius equivalents. Així mateix, cal indicar l'adreça postal i facilitar el telèfon i l'adreça electrònica, si se'n disposa.

La obtenció del carnet de soci així com la majoria dels serveis de la biblioteca són gratuïts. Si demanes un duplicat del carnet de biblioteca, hauràs d'abonar 1€.

En cas de robatori et faran el duplicat del carnet de franc si presentes la denúncia

L'ús del carnet és personal i intransferible i suposa l'acceptació de la  Normativa reguladora per a l'obtenció del carnet d'usuari de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona i l'ús dels serveis bibliotecaris vinculats.

Menors de 14 anys

Els menors de 14 anys han de venir acompanyats pel pare, mare o tutor legal per poder fer-se el carnet de la biblioteca .

En línia

Qualsevol persona resident a Catalunya sense carnet de la XBM pot sol·licitar-ne un en línia per a accedir als serveis virtuals per un període de 3 mesos. Durant aquest temps pot dirigir-se a qualsevol biblioteca o bibliobús de la XBM per a recollir o activar el carnet que li donarà dret a tots els serveis complets (virtuals i presencials). Caldrà identificar-se amb els documents especificats a l’article 6.1. Transcorreguts els tres mesos sense que s’hagi passat a recollir el carnet, expirarà l’accés als serveis virtuals de la XBM.

Es pot tramitar la sol·licitud en línia al Formulari a la Biblioteca Virtual.

Recordeu que els carnets són personals i intransferibles i que us heu de posar en contacte amb la biblioteca en cas de canvi d'adreça, pèrdua o robatori del carnet.

Amb el carnet podràs:

  • Accedir als tràmits en línia de la Biblioteca Virtual on podràs consultar i modificar el teu espai personal, renovar i reservar documents, reservar un ordinador d'Internet i +, activar el teu historial de préstec...
  • Emportar-te en préstec tot tipus de documents (llibres, revistes, CD, DVD) que es trobin a la teva biblioteca i fer servir el Préstec Interbibliotecari per accedir als d'altres biblioteques.
  • Accedir gratuïtament a Internet.
  • Utilitzar les zones wi-fi per connectar-te a Internet.
  • Apuntar-te a nombroses activitats que realitzen les biblioteques: cursos d'informàtica, clubs de lectura, tallers i xerrades, entre d'altres.

I a més a més... un munt d'avantatges:

Amb el carnet de la biblioteca gaudiràs de molts avantatges com descomptes en botigues, museus, llibreries, entrades a espectacles.... tant a la nostra ciutat com a la resta de la província de Barcelona.

Podeu consultar tota l'oferta a Biblioteca virtual de diba.cat

Carnet com a entitat

Les biblioteques de L'Hospitalet també ofereixen el carnet de la biblioteca a qualsevol entitat de la ciutat (escoles, associacions, esplais, etc.) que ho demani. Amb aquest carnet, les entitats gaudiran d'unes condicions especials de préstec: préstec a demanda (quantitat, temps, temàtic...).

Segueix-nos a la Xarxa

Connecta't amb la teva Biblioteca, segueix-nos a Twitter.