El fons de còmic de la Biblioteca Central Tecla Sala consta de més de 25.000 documents i està format per una col·lecció moderna i per una altra històrica.

La col·lecció històrica consta de còmics de tots els gèneres i èpoques com els quaderns apaïsats El Capitán Trueno dels anys 50 o almanaques de Bruguera dels 60, així com documents de teoria sobre el còmic com la mítica revista francesa Pilote, on va començar a publicar-se Astèrix, fanzines i còmics actuals en diferents idiomes i formats.
La col·lecció prové de dues donacions: la Pascual Giner i la Ricard Castell.

La col·lecció de còmic moderna està dividida entre còmic general, secció manga i secció còmic book (còmic grapa), a més de llibres de teoria del còmic, revistes actuals i fons audiovisual d’adaptacions cinematogràfiques i bandes sonores.

El fons es complementa amb l’oferta d’activitats relacionades amb el còmic: tertúlia de còmic – trobada mensual en funcionament des de 2006-, exposicions d’autors, tallers, conferències i jornades. Aquest mes de maig del 2019 vam complir 100 tertúlies de còmic, llegint El informe de Brodeck, de Manu Lacernet.

Aprofitant el fet de complir 100 tertúlies de còmic, que representen 12 anys de sessions, hem canviat el format de la nostra publicació electrònica, la CòmicTecla. Aquesta publicació d'ara inclourà el dossier de lectura corresponent a la tertúlia, recomanacions, novetats, articles i/o informació relacionada amb l’àmbit del còmic.
També ens trobareu al  nostre perfil de Twitter.

Selecció de còmics

A la biblioteca municipal Tecla Sala, es pot trobar una gran selecció de còmics per poder treballar amb l'alumnat en grups o per parelles a l'aula.

Es poden demanar lots que van des de 3 a 20 exemplars de còmics iguals per treballar a l'aula, temes variats per treballar amb alumnat de CS o d'ESO: Terrorisme, Alzheimer, relacions socials, nazisme, holocaust, SIDA, guerra civil, homosexualitat,...

Dossiers

Per fer la demanda podeu escriure un correu a David Urrea Patón urreapd@diba.cat, director de la Biblioteca Tecla Sala.

Política de Desenvolupament del Fons Especial de Còmic

La Biblioteca Central Tecla Sala (BCTS) manté un fons especial dedicat al còmic amb l’objectiu de difondre aquest mitjà i convertir-se en la biblioteca de referència per als aficionats. Durant els últims 10 anys la BCTS ha destacat com un dels centres més actius en el foment de la lectura del còmic, convertint-se en un referent a nivell estatal pels amants d’aquest tipus de publicacions.

És important destacar el Premi de la Asociación de Autores de cómic de España (AACE) per la difusió y promoció del còmic, que es va entregar en el marc del 32è Saló Internacional del Còmic de Barcelona. La biblioteca Tecla Sala va rebre el premi en la categoria d'institució que ha donat recolzament al còmic espanyol mitjançant exposicions, xerrades i la publicació del butlletí electrònic Còmic Tecla, amb més de 800 subscriptors.

La BCTS estableix la política que regirà el desenvolupament de la col·lecció de còmic que complementa la de les Biblioteques de L’Hospitalet, recollida en el document Política de desenvolupament de la col.lecció1 i que regeix el conjunt de la col.lecció de la ciutat.

Aquest document es revisarà periòdicament i serà la línia mestra de les adquisicions per a la col.lecció per als propers quatre anys.

Segueix-nos a la Xarxa

Connecta't amb la teva Biblioteca, segueix-nos a Twitter.