El Fons de Blues de la Biblioteca Central Tecla Sala de L’Hospitalet és un fons documental únic, creat l’any 2006 amb la complicitat i la col·laboració inestimable de la Societat de Blues de Barcelona (SBB).  L’objectiu del fons és fomentar i promoure aquest gènere musical, i convertir Tecla Sala en la biblioteca de referència per als aficionats i estudiosos. L’any 2012 aquest fons va ser declarat Fons Europeu del Blues per l’European Blues Union (EBU).

Al fons es poden trobar gairebé 3000 CD, majoritàriament blues, jazz i soul però també cajun, zydeco i variants i fusions diverses amb les músiques country, pop i rock, més de 4000 documents de blues: gravacions exclusives, llibres singulars, revistes especialitzades, cartells de festivals, fotografies de directes.

La biblioteca programarà diverses activitats, audicions, xerrades, pel públic familiar, educatiu i per adults. També es realitzen visites i  assessorament de recerques.Nou  Blues a fons núm.12

L’any 2018 es compleix mig segle d’una data que ha quedat en l’imaginari col•lectiu com una època de contestació i de revoltes arreu del món: 1968. No només Paris o Praga, el filòsof Josep Ramoneda ens recorda que des de 1848 no s’havia donat una explosió de revoltes tan universal. La Biblioteca Tecla Sala commemora aquest aniversari al llarg de tot l’any amb diferents iniciatives.

Amb aquest ’Blues a fons’ dedicat al Blues Revival us convidem a reviure el blues dels 60. Tal com diu Ted Gioia:  En los anales de la música norteamericana hay pocos acontecimientos tan sorprendentes como el resurgi-miento del blues en la década de 1960.

Blues a fons núm.12

Blues a fons núm. 13


Darrer Butlletí de novetats (La caràtula enllaça amb el catàleg per veure la disponibilitat del CD)
Butlletí núm. 22 de novetats de blues 2017

Política de desenvolupament de la col·lecció del fons especial de blues i música negra

Aquest document és el compromís públic de la Biblioteca Central Tecla Sala (BCTS) respecte a la política de selecció, adquisició i difusió del fons especial de blues i música negra (FBMN) de la biblioteca.

El conjunt documental de Biblioteques de l’Hospitalet conforma el fons únic de ciutat,
accessible i consultable des de qualsevol biblioteca. Aquest conjunt documental és a l’abast de tothom per mitjà del préstec interbibliotecari .
En aquesta línia Biblioteques de l’Hospitalet manté diferents fons especials.
D’aquestes especialitzacions, les biblioteques procuren tenir el màxim possible de documents i els presenten de forma diferenciada de la resta de la col·lecció, al temps que miren de fer difusió entre les persones interessades.

Segueix-nos a la Xarxa

Connecta't amb la teva Biblioteca, segueix-nos a Twitter.