El Fons de Blues de la Biblioteca Central Tecla Sala de L'Hospitalet és un fons documental únic, creat conjuntament amb la Societat de Blues de Barcelona l’any 2006, amb l’objectiu de fomentar el blues i la música afroamericana. Va ser declarat Fons Europeu del Blues per l'European Blues Union, l’any 2012.

El fons compta amb uns 6000 documents: més de 5000 enregistraments sonors (CDs i DVDs), majoritàriament de blues, jazz i soul, també hi ha cajun, zydeco i fusions diverses del blues amb altres músiques populars com el country i el rock; uns 500 exemplars de revistes especialitzades i més de 400 llibres. Al fons hi ha enregistraments exclusius de concerts fets a l’Hospitalet, llibres singulars, cartells de festivals i fotografies de directes.

La biblioteca programa periòdicament activitats de difusió: concerts, exposicions, conferències musicals per escolars, xerrades i visites guiades al fons, així com assessorament per treballs de recerca o de final de grau.

Tot això ha convertit la biblioteca Tecla Sala en un punt de referència per aficionats i estudiosos del blues.

Si vols estar atent a les últimes novetats del fons especial de blues, només has d'omplir aquest formulari.  Suscriu-te ara!

Blues a fons. Num. 30

Us fem arribar el nostre “Blues a fons, núm. 30”, dedicat al vincle d’Elvis Presley amb el blues.

Elvis? Blues? Potser us sorprendrà...
Ara bé, no serem nosaltres qui contradigui al gran Howlin’ Wolf:

“Aquest altre jove de Califòrnia, el del 'Hound dog'. El noi va començar i va sorgir del blues
i va ser el blues l’encarregat de proporcionar-li la fama, després el deixà, però començà en el blues”.

Ho expliquem al butlletí, amb la col·laboració imprescindible d’en Jordi Prat.

Salut i concerts!
Llarga vida al blues!

Dossiers anteriors:

Blues a fons Num. 25. Primavera 2021

Blues a fons Num. 26. Estiu 2021

Blues a fons Num. 27. Hivern 2021

Blues a fons Num. 28. Primavera 2022

Blues a fons Num. 29. Estiu 2022

Blues a fons especial Núm. 2

Societat de Blues de Barcelona 15 anys

Des de la Biblioteca Tecla Sala no volem deixar de felicitar la família bluesera de la SBB i per això hem fet un butlletí especial: el “Blues a fons, especial núm. 2”.

Els textos de Manolo López Poy i Joan Ventosa, dos testimonis d'excepció de tot plegat, ens en fan cinc cèntims de la història. 


Podeu consultar el document adjunt o el nostre compte d'Issuu:
 


Moltes felicitats a la SBB pels 15 anys !

Política de desenvolupament de la col·lecció del fons especial de blues i música negra

Aquest document és el compromís públic de la Biblioteca Central Tecla Sala (BCTS) respecte a la política de selecció, adquisició i difusió del fons especial de blues i música negra (FBMN) de la biblioteca.

El conjunt documental de Biblioteques de l’Hospitalet conforma el fons únic de ciutat, accessible i consultable des de qualsevol biblioteca. Aquest conjunt documental és a l’abast de tothom per mitjà del préstec interbibliotecari .
En aquesta línia Biblioteques de l’Hospitalet manté diferents fons especials.
D’aquestes especialitzacions, les biblioteques procuren tenir el màxim possible de documents i els presenten de forma diferenciada de la resta de la col·lecció, al temps que miren de fer difusió entre les persones interessades.

Segueix-nos a la Xarxa

Connecta't amb la teva Biblioteca, segueix-nos a Twitter.