Nens i nenes

+ QUE LOTS: LOTS DE LLIBRES INFANTILS EN PRÉSTEC

Amb l'objectiu d'apropar llibres i altres documents als infants i per tal de reduïr la seva mobilitat durant aquest període de la Covid. preparem lots a mida.

· Les famílies es poden posar en contacte amb la biblioteca per fer la demanda que necessiten o omplirla fitxa txec list +Que lots, que podrà trobar a la web de biblioteques o a la mateixa biblioteca.

· El préstec tindrà un termini de 30 dies.

Si tens fins a 12 anys, aquest és el teu lloc a la biblioteca!

Si tens fins a 12 anys, aquest és el teu lloc a la biblioteca!

Hi trobaràs una zona de petits lectors amb llibres pels més menuts de casa, l’àrea de coneixements amb llibres i audiovisuals per ajudar-te a fer els treballs de l’escola o saber més dels temes que t’interessin i  l’àrea d’imaginació amb contes diferenciats segons l’edat.

Descobreix també les revistes, música, pel·lícules i sèries infantils que més t’agraden. Ho pots consultar a la biblioteca o emportar-t’ho en préstec a casa.

Fer-se el carnet és gratuït: el necessitaràs per agafar en préstec els llibres, revistes i audiovisuals o utilitzar els ordinadors. Necessites omplir l'autorització per a menors de 14 anys pel pare, mare o tutor.

Què pots fer a la biblioteca?

  • Llegir contes
  • Aprendre amb els nostres llibres de coneixements
  • Navegar per internet
  • Utilitzar els programes d’ofimàtica
  • Jugar amb els nostres jocs de taula  i llibres joc.

Activitats infantils

Descobreix i participa en les activitats que t’hem preparat:
  • Dissabtes familiars: un dissabte al mes t’espera una activitat infantil a la Tecla Sala perquè passis una bona estona. Animació, música, contes, poesia... no t’ho pots perdre!
  • L'hora del conte: una tarda al mes a cada biblioteca, els millors narradors de contes et faran descobrir històries meravelloses.
  • Duplicades d'Scrabble: vine a jugar a Scrabble amb nosaltres, t’hi enganxaràs segur! En col·laboració amb L’Hescarràs, Club de Scrabble de L’Hospitalet..
  • Cinema: passa-t'ho bé amb la pel·li i els contes que t’hem preparat.

Racó de famílies

El racó de famílies és un espai a la sala infantil on trobareu llibres, revistes, música, etc. de temàtiques relacionades amb els infants: educació, sortides, alimentació...
Podeu consultar les diverses guies editades per a pares i mares.

La biblioteca infantil a internet: el portal Gènius

Accedeix des de qualsevol ordinador amb Internet (a casa, a l’escola, etc) al portal Gènius, la web per a infants de la Xarxa de Biblioteques Municipals.

El Gènius, la Valentina, el Bit i el Playme t'acompanyaran en la vostra visita digital a la biblioteca!

Hi trobaràs:
-  Secció de coneixements a l’apartat “Setciències
-  Jocs i altres diversions a l’apartat “En acció
-  Recomanacions per edats a l’apartat “Llibres
-  Els últims còmics recomanats a l’apartat “Còmics
-  Pel·lis i música a l’apartat “Música i cinema
-  Un apartat per a “Pares i mares” i un altre per a  “Escoles”

Participa en les enquestes, descobreix els vídeos i els contes del Gènius, gaudeix dels especials. El portal Gènius no te l’acabes!

Espai dels petits lectors i bebeteca

Espai adreçat als més petits de la casa (infants fins a 4 anys), per als quals la lectura es tradueix en un acte d'observar, escoltar i compartir la lectura amb l’adult.
D'aquesta forma es familiaritzen amb els llibres, s’inicien en l’ús de la biblioteca i tinguin l’oportunitat de descobrir el gust per la lectura. 

LECXIT: Lectura per a l'èxit educatiu. Vine a llegir amb nosaltres a la Biblioteca Josep Janés

Què és LECXIT?
LECXIT és un programa que té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l'entorn dels nens i nenes que participen en el programa. LECXIT vol millorar la comprensió lectora dels infants involucrant escoles, famílies i voluntariat.

Per què és necessari?
Segons l'informe PISA del 2015, el 16% dels estudiants no assoleixen les competències lectores bàsiques. Aquesta situació afecta el seu rendiment escolar en conjunt, ja que la manca de comprensió lectora porta a un baix rendiment en totes les matèries.

El mateix informe vincula directament lectura i èxit educatiu, i diu que el 31% dels estudiants amb alt rendiment llegeixen entre 1 i 2 hores al dia. En aquest sentit, el paper de les famílies és clau: segons les dades de la OCDE, si els pares i mares llegeixen freqüentment amb els fills durant la primària, aquests obtenen millors resultats.

Com funciona?
LECXIT funciona gràcies a la col•laboració dels voluntaris i voluntàries, que acompanyen els infants en la lectura amb una tutoria individual per setmana. També és clau la participació de les escoles, amb les quals es creen ponts pedagògics, i de les famílies, que disposen de material de suport per incentivar la lectura a casa. El projecte estableix vincles amb entitats de l'entorn de l'escola, com entitats culturals i socials, biblioteques o mitjans de comunicació locals, per fer el teixit local partícip d'aquest procés.

Qui pot ser voluntari/a?
Qualsevol persona  major de 18 anys amb ganes de fer-se coresponsable de l’educació d’un infant i de crear amb ell un espai de confiança. No es necessita cap formació específica, només cal saber llegir correctament en català i tenir ganes d’incidir en l’educació dels infants. Cal tenir una actitud oberta per aprendre noves tècniques d’acompanyament a la lectura i ser creatius.

Què ha de fer el voluntari?
La tasca principal del voluntari és acompanyar la lectura d’un infant, contribuir a ajudar-lo a gaudir de la lectura i d’alguna manera esdevenir un referent lector. 

Quina dedicació demana?
S’ha de comprometre’s un dia a la semana durant 1 hora, al llarg de tot el curs escolar.

Què oferim als voluntaris/es?
-Una vivència personal única: la persona voluntària és central, gaudeix de l’experiència d’acompanyar un infant en els seus progressos amb la lectura.
-Experiència: el voluntariat representa una experiència enriquidora, tant a nivell personal com professional.
-Formació: el voluntariat té al seu abast materials diversos i formació al llarg de tot el curs.

On tindrà lloc el voluntariat?
Les sessions de lectura es fan a la biblioteca Josep Janés.

Qué cal fer per participar-hi?
Posar-se en contacte amb la Biblioteca Josep Janés i Olivé al telèfon: 93 449 28 86 o per correu electrònic: bibjosepjanes@l-h.cat (posant a l’assumpte “Voluntari LECXIT").


LECXIT – Lectura per a l’Èxit educatiu és un programa promogut per la Fundació ”la Caixa”, la Fundació Jaume Bofill i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

+ QUE LOTS: LOTS DE LLIBRES INFANTILS EN PRÉSTEC

Amb l'objectiu d'apropar llibres i altres documents als infants i per tal de reduïr la seva mobilitat durant aquest període de la Covid. preparem lots a mida.

· Les famílies es poden posar en contacte amb la biblioteca per fer la demanda que necessiten o omplirla fitxa txec list +Que lots, que podrà trobar a la web de biblioteques o a la mateixa biblioteca.

· El préstec tindrà un termini de 30 dies.

Segueix-nos a la Xarxa

Connecta't amb la teva Biblioteca, segueix-nos a Twitter.