• Comparteix:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus
10/04/2024
Conversa: Espai de lletres amb Andreu Martín
Espai de Lletres 44: El món que ens ha tocat viure

Andreu Martín (1949)

Si ens centrem estrictament en la seva vessant literària – darrere quedarien estudis de psicologia; guions de còmic, cinema i televisió; multitud de pròlegs; estudis del gènere; textos teatrals; direccció de col·leccions; escriptura de parides; col·laboracions en revistes (Cambio 16, Tiempo i Gimlet)– la seva obra resultaria pràcticament inclassificable per la quantitat de temàtiques i de personatges emprats al llarg dels trenta anys que duu en aquest ofici. 

Àlex Martín Escribà
Professor de llengua i Literatura Catalana a la Universitat de Salamanca on codirrigeix el pioner Congrés de Novel·la i Cinema Negre

De tot això en parlarem, el dimecres, 17 d'abril, a les 19 hores, al Sui Géneris (carrer Baró de Maldà, 33) .

Aforament limitat. Entrada lliure.

Més informació i reserves: espaidebat@gmail.com o al telèfon 933 388 925.

I com sempre, us deixem amb els 5 motius per venir a la conversa amb l'Andreu Martín:

1. Perquè Andreu Martín és l’escriptor més rellevant i prolífic de la novel·la policíaca catalana. És el nostre novel·lista de referència dins el gènere negre/policial.

2. Perquè per l’Andreu Martín ‘escriure gènere significa jugar’ i acceptar una literatura que té unes regles pròpies. Als lectors negres i policíacs ens encanta el seu joc.

3. Perquè dins aquest joc literari, l’Andreu Martín ens mostra en un mirall el nostre entorn proper i urbà: el conflicte de les relacions humanes, els lligams del poder, la venjança, l’exploració de la maldat, la bogeria i la manera en què tots aquests elements es manifesten dins de la ciutat contemporània.

4. Perquè Martín està en plena forma i acaba de publicar una novel·la en la què Barcelona, el delicte, la gent dolenta i la gent normal van de la ma. Allò que només els passa als altres, en català amb l’editorial Clandestina.

5. Perquè incorporem un nou “espai de lletres”: el Sui Géneris que val la pena descobrir. Especialistes amb vins i formatges, podrem combinar la conversa amb una copa de vi, aigua, cervesa... o escoltar i gaudir. Conversarem en un espai tancat, informal i acollidor, ideal per 25 o 30 persones.