Préstec

Biblioteques de L'Hospitalet disposa d'un fons únic de ciutat accessible i consultable per a tots els ciutadans.

Aquest fons únic representa la possibilitat de demanar documents de qualsevol biblioteca des d'una altra biblioteca mitjançant el Préstec Interbibliotecari. Aquest servei és gratuït.

Amb el carnet de soci us podeu emportar en préstec un total de 30 documents durant 30 dies.

Recordeu també que la responsabilitat d'ús d'aquest carnet de menors de 18 anys, correspon a la mare, pare o tutor.

Retards

Avís de cortesia

Si heu proporcionat una adreça electrònica, la biblioteca us avisarà cinc dies abans del venciment dels documents, mitjançant un correu,  per recordar-vos que heu d'efectuar el retorn o renovar-los.

Què passa si no els tornem a temps?

  • Si excediu el termini de retorn d'un document, us enviarem tres avisos (als 7, 14 i 21 dies) per correu electrònic. Si no heu proporcionat la vostra adreça electrònica, la biblioteca us avisarà per telèfon.
  • Si no retorneu els documents en la data indicada, rebreu punts de penalització. Els punts de penalització són punts que s'acumulen al registre d'usuari per retornar un document prestat fora del termini establert. S'adjudica un punt per cada document i dia de retard i es començarà a contar des del primer dia de retard del document. 

Hi ha alguna sanció?

  • Les sancions s'aplicaran en el moment que es retornin els documents endarrerits. El bloqueig del carnet és de 15 dies naturals per cada 50 punts de penalització acumulats, a raó d'un punt per dia i document (per exemple: un usuari que retorna 10 documents amb 20 dies de retard suma 200 punts. Per tant té: 50+50+50+50. Això significarà quatre trams de 15 dies: dos mesos amb el carnet bloquejat). Passat aquest temps, el carnet tornarà a estar operatiu.

Renovacions

Si necessiteu més temps del ja establert, podeu sol·licitar fins a tres renovacions sempre i quan no hi hagi cap reserva del document per part d'un altre usuari. És molt important respectar el termini de préstec en tots els documents.

Podeu realitzar les renovacions per telèfon, mail o des dels "Tràmits en línia".

Reserves

Si esteu interessats en un document que tingui un altre usuari, ens podeu sol·licitar una reserva i us avisarem quan el pugueu recollir.

Les reserves es poden fer mitjançant el catàleg Aladí o mitjançant la teva biblioteca (presencialment o per telèfon).

Si no podeu passar a buscar la vostra reserva, també podeu autoritzar algú amb l'imprès següent, que us la pugui recollir.

Bústies de retorn

Disposem de bústies de retorn de documents a totes les biblioteques de la ciutat.

La biblioteca disposa d'una bústia de devolucions per tal de facilitar als usuaris el retorn dels documents fora de l'horari d'atenció al públic. Cal tenir en compte que les devolucions es processaran quan obri la biblioteca i es faran efectius amb data de l’últim dia d’obertura. Durant l'horari d'obertura de la biblioteca recomanem retornar els documents al mostrador de préstec.

La Biblioteca es reserva el dret de deixar la bústia fora de servei quan es prevegi una situació que pugui comportar danys per als materials dipositats.

Trobareu les noves bústies davant mateix de la vostra biblioteca.

e-biblio: Préstec de llibres digitals

Què és eBiblio Catalunya?

eBiblio Catalunya és un servei del Sistema de Lectura Pública de Catalunya que fa possible el préstec de continguts digitals a tots els usuaris amb carnet de les biblioteques públiques catalanes. Es pot accedir a aquests continguts a través de diferents dispositius: ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents.

El servei l'ha promogut el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport amb la col·laboració del  Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona.

El servei està disponible a la web. També s’hi pot accedir descarregant l’aplicació eBiblio disponible per a Android i iOS.

Les Biblioteques de L'Hospitalet ofereixen un servei de consulta sobre eBiblio, així que si tens qualsevol dubte o necessites ajuda per accedir-ne, contacta amb qualsevol de les nostres biblioteques.

Préstec i lectura a domicili

Servei de préstec i lectura a domicili que ofereix la Biblioteca Josep Janés per a persones amb mobilitat reduïda i persones que tenen cura de familiars amb dependència, que té per objectiu donar accés a la informació, la cultura i el lleure de forma igualitària. 

Qui hi pot accedir?

Els destinataris d'aquest nou servei són, per una banda persones que tenen mobilitat reduïda de forma temporal o permanent (malalts crònics, persones amb discapacitat, persones en període de convalescència, gent gran, etc...) així com persones que tenen cura de familiars amb dependència.

Com us hi podreu acollir?

Les persones interessades en fer ús del servei de préstec i/o lectura a domicili s’hauran d’adreçar a la Biblioteca Josep Janés personalment o a través de Serveis Socials de l’ABS Collblanc.

Segueix-nos a la Xarxa

Connecta't amb la teva Biblioteca, segueix-nos a Twitter.