L'H Confidencial

El fanzine L'H Confidencial és el butlletí del Club de Lectura de Novel·la Negra de la Biblioteca la Bòbila, i conté propostes de lectura i informació sobre autors, títols, col·leccions, subgèneres o temes relacionats amb el gènere negre i policíac. De periodicitat bimestral, apareix des de setembre de 1999.

L'H Confidencial es distribueix en paper a la mateixa biblioteca, o pot demanar-se en subscripció electrònica (en format PDF) a biblabobila@l-h.cat .


L'últim exemplar:

En l’univers de la novel•la negra hi ha una sèrie de noms que són inqüestionables: Joseph Shaw, Marcel Duhamel, Jean-Patrick Manchette, Claude Mesplède, François Guérif, Barry Gifford, Otto Penzler, Massimo Carlotto… 

Javier Coma (Barcelona, 1939 - 2017) és un d’aquests noms inqüestionables. Especialista en la cultura de masses de l’època clàssica nord-americana, Coma fou especialista en jazz, còmic, novel•la negra i, sobretot, cinema; coneixements que abocà en una cinquantena de llibres. Podeu consultar la totalitat de la seva obra a Catálogo de textos de Javier Coma, signat amb el pseudònim d’Aquiles Stampa.

En aquest número de L’H Confidencial ens centrarem només en la seva bibliografia sobre novel•la i cinema negres.

Coma va definir la novel•la negra, ens va donar a conèixer els seus representants més destacats, i dirigí “Seleccions de la Cua de Palla” (com a Xavier Coma) a Edicions 62 i “Black” a Plaza & Janés, dues col•leccions modèliques en la selecció d’autors i títols de la novel•la negra nord-americana.
Com a crític del gènere negre, va escriure un munt de pròlegs i d’articles de gran rigurositat, i la seva afilada ploma va iniciar diverses polèmiques en defensa de la veritable novel•la negra.


Jordi Canal

Segueix-nos a la Xarxa

Connecta't amb la teva Biblioteca, segueix-nos a Twitter.