Nuestras Bibliotecas

El Ayuntamiento de L'Hospitalet de Llobregat, que ha apostado decididamente por la literatura de género con la creación de la Biblioteca la Bòbila , biblioteca pionera en España en la formación y mantenimiento de un fondo especial de género negro y policíaco, y Roca Editorial , interesados ambos en la promoción y difusión de la lectura de género negro, han acordado convocar el Premio L' H Confidencial, premio internacional de novela negra.


Bases del Premi El H Confidencial 2017

Ganadores del Premio El H Confidencial

2016. Indómito , de Vladimir Hernández (Cuba)
2015. Los crímenes del opio , de Daniel Santiño (España)
2014. La chica que llevaba una pistola en el tanga, de Nacho Cabana (España)
2013. El asesinato de los marquesas de Urbina , de Mariano Sánchez Soler (España)
2012. La llamada de un extraño , de Rafala Alcaldesa (España)
2011. Las niñas perdidas , de Cristina Fallarás (España)
2010. Caminos cruzados , de Erlantz Gamboa (España)
2009. El baile ha terminado , de Julián Ibáñez (España)
2008. Retrato de familia con muerta , de Raúl Argemí (Argentina)
2007. Ley garrote , de Joaquín Guerrero-Casasola (México)


Premios L'H Confidencial: Todas las cubiertas

Toda la información sobre el Premio L'H Confidencial

Més de 200 obres opten al premi L'H Confidencial 2019 de novel.la negra

L’edició 2019 del Premi de Novel•la Negra L’H Confidencial ha tancat el període de recepció d’originals. Per a aquesta tretzena edició s’han rebut 227 obres, un nombre rècord, que opten als 12.000 euros de què està dotat el guardó. El jurat del premi emetrà el veredicte durant el mes de maig.

Al premi es podien presentar escriptors i escriptores de qualsevol nacionalitat o procedència amb residència a l’Estat espanyol. La comunitat més representada és la de Madrid, amb 35 originals, segueix Catalunya amb 31 (22 de Barcelona i 2 de L’Hospitalet), 24 d’Andalusia i 21 de València. També s’ha incrementat el nombre de dones que s’han presentat, un total de 25. D’altra banda, s’han rebutjat 19 originals per no complir amb les bases.
Un jurat, presidit pel regidor de Cultura de L’Hospitalet, David Quirós, serà l’encarregat de pronunciar-se sobre el guanyadora o guanyadora.
L’obra es publicarà a la col•lecció Roca Criminal i es presentarà en un acte públic que tindrà lloc a la Biblioteca la Bòbila durant el quart trimestre de 2019.
El Premi L’H Confidencial el convoca l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial i és promogut per la Biblioteca la Bòbila, pionera a Espanya en la formació i en el manteniment d’un fons especial de gènere negre i policíac.

En edicions anteriors el Premi L’H Confidencial ha recaigut en el bolivià Gonzalo Lema amb Que te vaya como mereces; el cubà Vladimir Hernández, amb Indómito; el català Daniel Santiño, amb Los crímenes del opio; el madrileny Nacho Cabana, amb La chica que llevaba una pistola en el tanga; el valencià Mariano Sánchez Soler, amb El asesinato de los marqueses de Urbina; el català Rafael Alcalde, amb La llamada de un extraño; l’aragonesa Cristina Fallarás, amb Las niñas perdidas; el basc Erlantz Gamboa, amb Caminos cruzados; el càntabre Julián Ibáñez, amb El baile ha terminado; l’argentí Raúl Argemí, amb Retrato de familia con muerta, i el mexicà Joaquín Guerrero-Casasola, amb Ley garrote.
 

Dónde estamos

Próximas actividades

Redes de la Biblioteca La Bòbila

Conéctate con la Biblioteca La Bòbila, síguenos en Facebook y en Twitter.