Nuestras Bibliotecas

El Ayuntamiento de L'Hospitalet de Llobregat, que ha apostado decididamente por la literatura de género con la creación de la Biblioteca la Bòbila , biblioteca pionera en España en la formación y mantenimiento de un fondo especial de género negro y policíaco, y Roca Editorial , interesados ambos en la promoción y difusión de la lectura de género negro, han acordado convocar el Premio L' H Confidencial, premio internacional de novela negra.


Bases del Premi El H Confidencial 2017

Ganadores del Premio El H Confidencial

2016. Indómito , de Vladimir Hernández (Cuba)
2015. Los crímenes del opio , de Daniel Santiño (España)
2014. La chica que llevaba una pistola en el tanga, de Nacho Cabana (España)
2013. El asesinato de los marquesas de Urbina , de Mariano Sánchez Soler (España)
2012. La llamada de un extraño , de Rafala Alcaldesa (España)
2011. Las niñas perdidas , de Cristina Fallarás (España)
2010. Caminos cruzados , de Erlantz Gamboa (España)
2009. El baile ha terminado , de Julián Ibáñez (España)
2008. Retrato de familia con muerta , de Raúl Argemí (Argentina)
2007. Ley garrote , de Joaquín Guerrero-Casasola (México)


Premios L'H Confidencial: Todas las cubiertas

Toda la información sobre el Premio L'H Confidencial

El jurat del Premi Internacional de Novel•la Negra L’H Confidencial ha decidit declarar desert de la dotzena edició del guardó.

El jurat del Premi Internacional de Novel•la Negra L’H Confidencial ha decidit declarar desert de la dotzena edició del guardó. El jurat, “un cop efectuades les valoracions i deliberacions corresponents, acorda per unanimitat declarar desert el premi, donat que cap original finalista assoleix el valor literari necessari”.

El jurat —presidit pel regidor de Cultura de L’Hospitalet, David Quirós, i integrat per l’editora Blanca Rosa Roca, de Roca Editorial; Anna Riera, cap de Biblioteques de L’H; Àlex Martín Escribà, professor de la Universitat de Salamanca i especialista en novel•la negra; Maria del Carmen Úbeda, membre del Club de Lectura de Novel•la Negra, i Jordi Canal, director de la Biblioteca la Bòbila—considera que cap dels originals presentats té la qualitat suficient per rebre un dels guardons més prestigiosos dels convocats a Espanya.

L’organització del premi ha volgut ser lleial al seu públic, als lectors, i als autors que han guanyat el premi en anteriors edicions i s’ha acollit al punt 7 de les bases de la convocatòria del premi per declarar-lo desert. També agraeix als participants per l’enviament d’originals i per l’interès mostrat, i anuncia la propera convocatòria de l’edició de 2019.
En aquesta edició s’havien presentat un total de 62 originals, 13 novel•les procedents de Catalunya, 38 de la resta d’Espanya, 1 de França i 10 de diversos països llatinoamericans (l’Argentina, Mèxic, Colòmbia, Perú i Veneçuela).
El Premi L’H Confidencial el convoca l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial i té una dotació econòmica de 12.000 euros.

En edicions anteriors el Premi L’H Confidencial ha recaigut en el bolivià Gonzalo Lema amb Que te vaya como mereces; el cubà Vladimir Hernández, amb Indómito; el català Daniel Santiño, amb Los crímenes del opio; el madrileny Nacho Cabana, amb La chica que llevaba una pistola en el tanga; el valencià Mariano Sánchez Soler, amb El asesinato de los marqueses de Urbina; el català Rafael Alcalde, amb La llamada de un extraño; l’aragonesa Cristina Fallarás, amb Las niñas perdidas; el basc Erlantz Gamboa, amb Caminos cruzados; el càntabre Julián Ibáñez, amb El baile ha terminado; l’argentí Raúl Argemí, amb Retrato de familia con muerta, i el mexicà Joaquín Guerrero-Casasola, amb Ley garrote.


Dónde estamos

Redes de la Biblioteca La Bòbila

Conéctate con la Biblioteca La Bòbila, síguenos en Facebook y en Twitter.