Les nostres Biblioteques

Adreça: C. Riera de l'Escorxador, 2  CP: 08901
Web: http://www.bibliotequeslh.cat/
Correu electrònic:  bibcansumarro@l-h.cat
Telèfon: 934032082
Horaris:

Dijous, divendres i dissabtes: 10-13.30 h
Dilluns a divendres: 15.30-20.30 h
Setmana Santa, Nadal i Estiu: Consultar horaris


La Biblioteca Can Sumarro està ubicada a una antiga masia del S. XVI, remodelada com a equipament públic al districte centre de la ciutat, molt a prop del límit municipal amb Cornellà, pels arquitectes Josep Martorell, Oriol Bohigas i David MacKay. 

Va ser inaugurada el 23 d’abril de 1983, fruït d’un conveni entre la Generalitat i l’Ajuntament de L’Hospitalet. Actualment, Can Sumarro està adscrita a la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. 

La biblioteca consta de dos edificis (àrea adults i infantil) i està envoltada per uns magnífics jardins.

Represa de serveis a la biblioteca

COVID-19

Reprenem tots els serveis habituals de la biblioteca excepte les activitats culturals presencials.

Us recordem:

 • Es manté l'horari d'obertura habitual.
 • Espai infantil obert.
 • Tots els serveis es faran amb un aforament màxim del 50% i distància de 1,50m.
 • Podeu accedir lliurement a totes les sales (excepte a la sala de revistes on el préstec es farà sota petició) i a la col·lecció, seguint totes les mesures de seguretat i higiene indicades per la biblioteca.

------------------

Informació actualitzada COVID-19 a L'Hospitalet.

Resolució SLT/2983/2020, de 21 de novembre.

+ Qlots

Lots de llibres infantils en préstec

Amb l'objectiu d'apropar llibres i altres documents als infants i per tal de reduïr la seva mobilitat durant aquest període de la Covid-19, preparem lots a mida.

 • Les famílies es poden posar en contacte amb la biblioteca per fer la demanda que necessiten o omplir la llista +Qlots, que podrà trobar al final d'aquesta informació o a la mateixa biblioteca.
   
 • El préstec tindrà un termini de 30 dies.

Lots de llibres per a les escoles del barri

Amb l'objectiu d'apropar llibres i altres documents de la biblioteca als infants i la dificultat amb que es troben les escoles per venir a la biblioteca hem decidit apropar la biblioteca a l'escola amb el préstec de lots documentals.

 • Només cal que l’escola es posi en contacte amb la biblioteca (per correu electrònic, presencialment o per telèfon) i ens expliqui què necessita que li preparem ( tipus de material, temàtica, edat a la que van adreçats els documents...).
 • Que ens indiqui per quan temps necessiten el material (1 mes, 2 mesos, fins a final de curs) i la biblioteca entregarà el lot a l’escola (l’escola l'haurà de retornar a la biblioteca quan acabi el període de préstec).

Novetats de cinema

...una de cinema espanyol, o potser aquella sèrie que em tenia tant enganxat... La veritat que no sé si em ve més de gust un documental o tirar per un drama d’aquests que veig de tant en tant... tot i que pensant-ho bé fa bastant de temps que no em dóna per la comèdia, sempre acabo veient pelis infantils... o de ciència ficció, que em transporten... a veure que trobo per a aquí...

Novetats en DVD (novembre, 2020).

APRÈN ANGLÈS AMB YOUTUBE

#joemquedoacasaXBM

Perquè les noves tecnologies ens apropen també al coneixement, us deixem aquest enllaç on trobareu diversos canals de Youtube per aprendre anglès. Des de nivells elementals fins a més avançats, milloraràs la teva pronunciació, el listening, la gramàtica... i el teu nivell d'anglès!

Canals de YOUTUBE per aprendre anglès.

Recursos digitals sense sortir de casa

#joemquedoacasaXBM

Les hores es fan llargues sense sortir de casa? Potser avui és un bon dia per descobrir els continguts digitals que oferim a les biblioteques públiques.
 
 • T’expliquem com pots aconseguir el CARNET TEMPORAL de biblioteques i amb el que podràs gaudir de infinitat de continguts digitals.
 • Et presentem BIBLIOHOME, una guia ràpida que et resoldrà alguns dubtes bàsics, com accedir a la plataforma de préstec digital eBiblio i a la resta de recursos digitals que t’oferim.
 • També hem elaborat unes GUIES DE RECOMANACIONS DE PEL·LÍCULES que trobareu al servei eBiblio i a la plataforma de l’In-Edit, a la qual heu d’accedir mitjançant el Catàleg Aladí o directament a través de la Biblioteca Virtual.

 • Per una altra banda us facilitem una guia de plataformes i enllaços per poder visionar cinema de l'Amèrica Llatina.
Volem també informar-vos que a causa de la situació actual, eBiblio ha augmentat el servei de préstec de llibres a un màxim de 30 documents mensuals (màxim 4 títols alhora), així com el servei de visualització de pel·lícules, ampliat fins a 2 títols per usuari i dia.

Recordeu també que us podrem ajudar via telemàtica al nostre correu electrònic o al nostre compte de twitter.

Exposicions a la biblioteca

Ets un artista que vol exposar la seva obra? No saps per on començar?

La Can Sumarro et dona l’oportunitat de poder mostrar el teu art a la sala polivalent de la biblioteca.

Fotografia, pintura, dibuixos…?  No t’ho pensis!

Envian's un e-mail i et donarem més informació.

Bústia de retorn

La biblioteca disposa d'una bústia de devolucions per tal de facilitar als usuaris el retorn dels documents fora de l'horari d'atenció al públic. Cal tenir en compte que les devolucions es processaran quan obri la biblioteca i es faran efectives amb data de l’últim dia d’obertura.
 
La Biblioteca es reserva el dret de deixar la bústia fora de servei quan es prevegi una situació que pugui comportar danys per als materials dipositats.

Memòria i Pla d'acció

Podeu consultar totes les dades de la biblioteca a la darrera memòria.
Si el que voleu és conèixer les línies de treball de la biblioteca per aquest any, trobareu tota la informació al pla d'acció vigent.

On som

Activitats

Xarxes de la Biblioteca Can Sumarro

Connecta't amb la Biblioteca Can Sumarro, segueix-nos al Facebook i a Twitter.