Les nostres Biblioteques

Entrada de la Biblioteca Plaça Europa
Adreça: AV Amadeu Torner, 57  CP: 08902
Web: http://www.bibliotequeslh.cat/
Correu electrònic:  bibpleuropa@l-h.cat
Telèfon: 934032090
Horaris:

De dilluns a divendres: de 15:30 a 20:30 hores
Dilluns, dijous i dissabte: de 10:00 a 13:30 hores

Setmana Santa, Nadal i Estiu: Consultar horaris

Festius tancat


Observacions: Situada a l'illa interior de l'edifici

Exposició: Lletres i Art 2022

A càrrec de l’EASD Serra i Abella

Exposició "Lletres i Art 2022" de l'EASD Serra i Abella feta pels alumnes de Tipografia del cicles de Grau superior de Gràfica Publicitària.

Es presenten projectes on "cada lletra conta una història" treballats amb tècniques tant analògiques com digitals, amb elements tipogràfics, paraules, lletres...

La inauguració de l'exposició és el dijous 5 de maig a les 11h amb uns petits parlaments de la Directora de la biblioteca, de la Directora de l'escola, així com del coordinador del cicle de GP i el professor del curs. Després es farà un pica-pica al jardí de la biblioteca. L'entrada és lliure.

Els projectes exposats es podran visitar a la biblioteca fins el dia 20 de juny a les 11h

Hora del conte especials nadons: De què fa gust la lluna?

A càrrec de: Andrea Montes i Alba Hernández, alumnes del Cicle Formatiu d’Educació Infantil de L’Institut Can Vilumara.

Per a infants de 0-3 anys.

Places limitades.

Inscripció prèvia: a partir del 4 de maig, a les 15.30 h via formulari al web www.bibliotequeslh.cat o presencialment a la Biblioteca.

CURSOS MULTIMÈDIA PRESENCIALS

Inscripcions a partir del dimecres 20 d’abril del 2022, a les 15.30h.

Clic presencial. Tràmits administratius, gestions i compres en línia. Inscripció.

Conèixer les gestions quotidianes que podem fer en línia amb l’administració pública, compres en línia, etc. Opcions de signatura digital. Seu electrònica de la Seguretat Social i altres administracions. Sistemes de pagament i demostració de compra en línia.

Dies, 5 i 12 de maig, de 11 a 13h.


Clic presencial. Introducció a la informàtica bàsica. Inscripció.

Aprendrem a utilitzar el ratolí, el teclat i explicarem els conceptes bàsics d’informàtica des de zero.

Dies, 19 i 26 de maig, de 11 a 13h.

CURSOS MULTIMÈDIA VIRTUALS

Per a persones que es volen presentar a l’examen Actic. Veurem els temes més complicats, resoldrem dubtes i practicarem amb possibles preguntes d’examen.

Places limitades.
Cal inscripció prèvia. Inscripcions, a la biblioteca o via formulari web, a partir del dimecres 20 d’abril a les 15.30h.

Clic virtual 1. Preparació per a l’examen ACTIC nivell 1 (Bàsic). Dies, 9, 11, 16 i 18 de maig, de 18 a 20h. Enllaç.

Clic virtual 2. Preparació per a l’examen ACTIC nivell 2 (Mitjà). Dies, 23, 25 i 30 de maig i 1 de juny, de 18 a 20h. Enllaç.

Grup de conversa en català

A càrrec d’una persona voluntària del CNL de L’H

Vols practicar el català? Obrim inscripció el 4 d’abril a les 15.30h.

Grup de conversa presencial, de nivell inicial. Cada dilluns de 15.45 a 16.45h. Del 25 d’abril fins el 27 de juny.

Places limitades (10 places). Cal inscripció prèvia. Activitat a partir de 18 anys.

Organitza el Centre de Normalització Lingüística de L’Hospitalet.

Club de lectura infantil

A càrrec de Berta Cardona


Tens entre 8 i 10 anys i fas 3r o 4t de primària? Vols passar-ho molt bé llegint i compartint les teves opinions, fent amics i coneixent els autors i autores dels llibres? Doncs aquest és el teu club! Vine i descobreix una altra manera de llegir gaudint!

Places limitades. Activitat amb inscripció prèvia

Cultura versus Covid

Guia de recomanacions culturals de les nostres biblioteques, per alleugerir i combatre les emocions negatives provocades en la lluita contra la pandèmia. Consulteu els enllaços per reservar-les a través del catàleg Aladí o prestar-les a través de l'e-Biblio.

+QLOTS! Lots de llibres infantils en préstec

Amb l'objectiu d'apropar llibres i altres documents als infants i per tal de reduïr la seva mobilitat durant aquest període de la Covid. preparem lots a mida.

 • Les famílies es poden posar en contacte amb la biblioteca per fer la demanda que necessiten o omplir la fitxa +QLots!, que podrà trobar a la web de biblioteques o a la mateixa biblioteca.
 • El préstec tindrà un termini de 30 dies.

LOTS DE LLIBRES PER A LES ESCOLES DEL BARRI

Amb l'objectiu d'apropar llibres i altres documents de la biblioteca als infants i la dificultat amb que es troben les escoles per venir a la biblioteca, hem decidit apropar la biblioteca a l'escola amb el préstec de lots documentals.

Només cal que l’escola es posi en contacte amb la biblioteca (per correu electrònic, presencialment o per telèfon) i ens expliqui què necessita que li preparem ( tipus de material, temàtica, edat a la que van adreçats els documents...).
Que ens indiqui per quan temps necessiten el material (1 mes, 2 mesos, fins a final de curs) i la biblioteca entregarà el lot a l’escola (l’escola l'haurà de retornar a la biblioteca quan acabi el període de préstec).

VEREDICTE VII CONCURS DE MICRORELATS DE TEMA HISTÒRIC

Ja tenim el veredicte del VII Concurs de microrelats de tema històric! En aquesta edició han concursat 158 microrelats. Aquest concurs s'organitza amb la col·laboració de l'associació cultural Rvbicon i els premis són lots de llibres patrocinats per Viena Edicions i Nórdica Libros.

Podeu consultar el guanyador i els finalistes en el pdf.

Aquest any no hi haurà acte de lliurament de premis a causa de l'emergència sanitària causada per la COVID-19. La biblioteca es posarà en contacte amb el guanyador i els finalistes per enviar-los els lots de llibres.

Moltes gràcies a totes les persones que han participat en aquesta edició!

 

Guia d'acompanyament emocional dels infants

Et deixem una guia sobre l'acompanyament emocional dels infants durant aquest confinament. En aquesta guia trobaràs diferents articles i enllaços molt interessants.

10 anys amb la Biblioteca Plaça Europa

Estem d'aniversari!!!

La Biblioteca Plaça d’Europa fa 10 anys al teu costat, fent barri, activitats, cultura, oci... Arriba l'hora d'agrair-vos el vostre compromís amb nosaltres i per això us volem regalar aquest petit vídeo.

Moltes gràcies per fer-ho possible!!

Final del concurs fotogràfic de l'Hort  a la Biblioteca

Un cop rebudes totes les fotografies participants en el concurs organitzat per la biblioteca, el jurat ha deliberat i ha escollit, seguint criteris de producte, creativitat i originalitat, la fotografia guanyadora del plat creatiu amb productes de temporada de l’horta.

Moltes gràcies a totes les persones que han participat i han fet possible apropar i donar a conèixer els productes de proximitat que tenim aquí al Baix Llobregat.

Us deixem el recull de fotografies participants i la foto guanyadora.

De l'hort a la Biblioteca

A partir del segon trimestre de 2018 la biblioteca Plaça d’Europa s’ha incorporat al projecte “De l’hort a la biblioteca”.

"De l’hort a la biblioteca" va néixer l'any 2013 a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat, que va guanyar el Premi Teresa Rovira i Comas a la Innovació a les Biblioteques Públiques Catalanes el 2014 amb aquest projecte. El 2015 "De l'hort a la biblioteca" es fa extensiu a 13 biblioteques més de la comarca. Ara, al 2018, ja som 19 les biblioteques del Baix Llobregat que hi participem.
El programa inclou tot un seguit d’activitats i recursos perquè els usuaris de les biblioteques coneguin els productes de proximitat i  temporada del Parc Agrari del Baix Llobregat i puguin dur una vida més saludable.


Qui som?

La Biblioteca Plaça Europa és l'última biblioteca que s'ha incorporat a Biblioteques de L'Hospitalet, inaugurada el maig del 2010.

La biblioteca, dissenyada per l’arquitecte Eduard Calafell,  s'ubica a l'Equipament Municipal Plaça d'Europa on comparteix espais amb l’escola bressol La Casa dels Contes i un casal d'entitats.

L'edifici, de dues plantes, està situat en una illa interior entre blocs de pisos i oficines (consulteu el plànol).

La biblioteca dóna servei als barris de Santa Eulàlia, El Gornal i Granvia Sud. L'espai es distribueix en una única planta àmplia i compta també amb un petit jardí, obert des de la primavera fins a l'estiu.

Aula multimèdia

L'Aula Multimèdia és un espai dedicat a l'accés de la informació multimèdia i al suport actiu de la formació i de l'aprenentatge. Està equipat amb 13 ordinadors i el programari es renova i s’actualitza anualment.

Podeu reservar i eliminar les vostres reserves de manera presencial a cada biblioteca, o en línia.

Per incriure’s als cursos  cal estar donat d’alta a l’aula multimèdia i tenir el carnet de biblioteques.

També disposem del servei de préstec d'ordinadors portàtils i tauletes per fer ús dins la biblioteca.

Secció infantil

Fons Especial de Primeres Passes

La biblioteca compta amb una col·lecció amplíssima de llibres, CDs, DVDs i revistes dirigides a menors de 12 anys.

Destaca el Fons Especial de Primeres Passes, que es distribueix en diversos apartats:
 • Primeres passes: llibres dedicats especialment als més petits, de 0 a 3 anys.
 • Racó de mares i pares: llibres amb consells sobre el desenvolupament del nen (educació, nutrició, psicologia,...).
 • Kidteca: per familiaritzar el vostre bebè amb els llibres des del primer dia; fets amb les formes més originals de roba, plàstic i altres materials segurs.
 • Llibres interactius (pop-up, etc.): petites obres mestres per sorprendre i estimular l’atenció del vostre fill.
 • Lletra lligada/de pal: els llibres més adequats per acostumar al teu fill a les formes de les paraules i aprendre a llegir.
 • Àlbums infantils: àlbums gràfics amb il·lustracions complexes per ser mirats i explicats sempre en companyia d’un adult.

Il·lustració i disseny gràfic

Centres d'interès permanent

 • Il·lustració i disseny gràfic: consulta la nostra guia sobre il·lustració.
La biblioteca col·labora en el manteniment i difusió d’aquests centres amb l’Escola d’Art i Superior Serra i Abella.

Animació i fotografia artística

Centres d'interès permanent

 • Cinema d’Animació: llibres i DVDs sobre història, tècniques, autors i obres del gènere per a totes les edats, i molt especialment per a adults.
 • Fotografia artística (en construcció).
La biblioteca col·labora en el manteniment i difusió d’aquests centres amb l’Escola d’Art i Superior Serra i Abella.

Música independent i pop/rock "mainstream"

Fons Bad Music

La col·lecció musical destaca per la secció de música pop/rock de segells independents donats per l’Associació Bad Music, ubicada temporalment al magatzem de la biblioteca.

La resta de la secció es completa i es manté constantment actualitzada amb novetats “mainstream” i pop comercial.

Memòria i Pla d'Acció

Podeu consultar totes les dades de la biblioteca a la darrera memòria i si voleu conèixer les línies de treball de la biblioteca per aquest any, trobareu tota la informació al pla d'acció vigent.

On som

Activitats

Xarxes de la Biblioteca Plaça Europa

Connecta't amb la Biblioteca Plaça Europa, segueix-nos al Facebook i a Twitter.