Les nostres Biblioteques

Adreça: PL Bòbila, 1  CP: 08906
Web: http://www.bibliotequeslh.cat/
Correu electrònic:  biblabobila@l-h.cat
Telèfon: 934032655
Horaris:

Dimecres, dijous i dissabte: 10-13.30 h
Dilluns a divendres: 15.30-20.30 h
Setmana Santa, Nadal i Estiu: Consultar horaris


RESTRICCIÓ DE SERVEIS A LA BIBLIOTECA

Adaptació del servei a la Resolució de Salut 2700 / 2020 de 29 d'Octubre

QUÈ POTS FER?

Agafar documents en préstec.

Retornar documents prestats (al taulell o a la bústia de retorns).

Demanar informació bibliogràfica (preferentment, mitjançant telèfon o correu electrònic).

Podeu demanar cita prèvia en el següent enllaç.

Es recomana fer servir la bústia de retorns.
Es manté l'horari d'obertura habitual.
Es manté la quarantena de 48 hores per a tots els documents.
Es manté el servei de préstec interbibliotecari amb altres biblioteques.
No s'ofereix cap altre servei presencial (ús d'ordinadors, accés públic, sales de lectura, etc.).

S'anul·len totes les activitats presencials programades.

Secció infantil:

Fins a nou avís, la secció infantil de la biblioteca romandrà tancada. Les reserves es recolliran a la secció d'adults. Tot i així, us podem preparar lots de llibres infantils adaptats a les vostres necessitats. Només heu de fer-nos arribar aquest formulari de peticions, o fer servir la cita prèvia indicant els títols que voleu reservar.

Anul·lació del servei d'aules d'estudi 

Us informem que la Regidoria de Joventut no realitzarà el servei d'aules d'estudi del període comprès entre juliol i desembre.

Disculpeu les molèsties. 

FESTIVAL VIRTUAL DE POESIA LLATINOAMERICANA

Festival Virtual de Poesia Llatinoamericana

Aquí pots veure els vídeos dels poemes del Festival Virtual de Poesia Llatinoamericana del 12 de novembre. Una trobada molt especial i emotiva que, en aquests temps tan difícils, no et pots perdre.

Autors nòrdics: novel.la negra escandinava

Guia de lectura

La Bòbila, biblioteca especialitzada en novel.la negra i policíaca, us presenta aquesta guia amb una selecció dels autors nòrdics de  novel.la negra contemporània més rellevants.

Tots els llibres  els podeu trobar a la plataforma de llibre electrònic eBiblio.
 

Premi L'H Confidencial 2020

La novel·la Las Jaurías, d'Alberto Gil, guanya el 14è premi de L'H Confidencial

Una novel·la de frontera ambientada en una zona situada entre Badajoz i Portugal

L’escriptor i periodista madrileny Alberto Gil és el guanyador de la 14a edició del Premi de Novel·la Negra L’H Confidencial amb l’obra Las jaurías, protagonitzada per un periodista que investiga un crim polític. Es tracta d’una novel·la de frontera que uneix una clara vocació realista amb una trama intimista.

Crossovers

Guia de lectura

Llibres que poden ser llegits tant per adults com per joves. Llibres que poden crear espais de lectura comuns i afegir temes de comunicació a la relació entre diferents generacions.

Collita de 2019, novel·la negra i policíaca

Les quatre biblioteques de la XBM que mantenen fons especials o centres d'interès entorn la novel·la negra i que són la Bòbila (L'Hospitalet), Montbau-Albert Pérez Baró (Barcelona), Joan Oliva i Milà (Vilanova i la Geltrú) i Districte 6 (Terrassa), us ofereixen aquest recull de títols al voltant de la novel·la negra i policíaca publicada al llarg del 2019.

Tots els títols els teniu disponibles a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona a través dels seus serveis de préstec i préstec interbibliotecari.

Bona lectura!

Recursos digitals de gènere negre

En aquests dies en què ens veiem obligats a romandre a les nostres cases per motius de salut pública, us oferim un llistat de recursos digitals sobre gènere negre que esperem us entretinguin i us facin més suportable el confinament. Molts ànims i ens veiem aviat!

Bloc de la Bòbila: Recomanacions, informació i recopilació de premsa del fons especial. Molt més que un bloc! S'ha convertit en el recurs digital més utilitzat de la biblioteca.

La Barcelona de Méndez: Un recorregut virtual pels llocs més emblemàtics de la sèrie de l'inspector Ricardo Méndez de Francisco González Ledesma.
Aquí podeu amplliar aquesta informació sobre González Ledesma (fet amb la col·laboració de la Biblioteca Montbau-Albert Pérez Baró, Barcelona).

Cartelera noir: Publicitat, cartells i programes de mà, de festivals, exposicions, jornades i altres activitats relacionades amb el gènere negre.

La Cua de Palla: Informació sobre la primera col·lecció de novel·la negra en català, així com de l'estudi La Cua de Palla: retrat en groc i negre.

Francisco González Ledesma: Recopilació de premsa generada per l'obra del popular escriptor des de 1945.

Gimlet: Recopilació d'informació sobre la històrica revista, així com les portades, sumaris i l'índex de tota la col·lecció.

Mons Negres: Geolocalitzador de biblioteques, llibreries especialitzades i altres centres relacionats amb el gènere negre.

Pepe Carvalho i els llibres: La peculiar relació de Pepe Carvalho amb els llibres i la llista dels llibres citats a la sèrie Carvalho de Manuel Vázquez Montalbán.

Més recursos negres

Pinterest: Cobertes per temàtiques.

Collbató Negre: Bloc dedicat al món negre i criminal.

Serie Negra: Revista digital sobre novel·la negra.

Revista Prótesis: Bloc dedicat a la novel·la negra espanyola i a la cultura popular.

Peter Debry, padre de la novela negra: Pistes per a descobrir a Pedro Víctor Debrigode, un dels pares de la novel·la a negra espanyola.

Círculo Holmes: Web de l'associació espanyola dels aficionats i col·leccionistes de Sherlock Holmes.

Gastronomía negra y criminal: Gènere negre i gastronomia.

Inaugurada el març de 1999, La Bòbila dóna servei als barris de Pubilla Cases i Can Serra (L'Hospitalet de Llobregat) i al de Can Vidalet (Esplugues de Llobregat), comparteix espai amb el Centre Cultural la Bòbila i el Club d'Esplai Pubilla Cases - Can Vidalet, i està situada en una plaça que s'ha convertit en l'eix social de la zona.

Àrea Infantil

Sota l’objectiu principal de foment a la lectura, la Biblioteca la Bòbila aborda les necessitats dels usuaris, principalment en edat escolar, amb materials, tant de coneixement com de ficció.
El respecte a l’entorn i als altres són valors i hàbits que treballem per tal que els infants desenvolupin una actitud cívica, oberta al coneixement i a la diversitat que els acompanyi en la seva formació al llarg de la vida.
A més a més, disposem d’un espai de Petits Lectors amb un fons per infants de 0 a 4 anys i d'un Racó de Mares i Pares d'una gran diversitat temàtica sobre tot allò relacionat amb l'educació dels nadons, infants i adolescents. D'entre els més de 500 documents que formen aquest Racó de Mares i Pares trobareu diferent tipus de material (revistes, llibres de coneixement, contes, música i DVDS) amb un ventall temàtic que des de la salut, la psicologia, l'alimentació o l'embaràs, fins a eines per a les mares i pares, contes, activitats, massatges i molt més.
També disposem d'un punt d’accés a internet i espai per a la realització de treballs individuals i de lectura.

Àrea d'Adults

Aquesta àrea està orientada a joves i adults. Per una banda, pots trobar documents relatius a totes les branques del coneixement: història, geografia, art, esports, llengua i literatura, ciencies aplicades i ciéncies socials, literatura de viatges, psicologia, etc. i un centre d'interès fixe dedicat a l'autoaprenentatge d'idiomes i un altre de col·lecció local (que inclou informació tant de L'Hospitalet com d'Esplugues).
A la part de ficció i oci, pots trobar novel·la, narrativa, poesia, teatre, biografies, còmics, revistes, pel·lícules, diaris...

A l'àrea d'adults tens accés als serveis habituals de qualsevol biblioteca de L'Hospitalet i, d'un servei d'Ofimàtica i de préstec de portàtils.

Fons especial de gènere negre i policíac

La Bòbila manté un fons especial dedicat al gènere negre i policíac amb els objectius de fomentar la lectura, difondre aquest gènere literari i cinematogràfic i esdevenir la biblioteca de referència per als aficionats a la novel·la negra.
A més, la biblioteca organitza activitats en torn el gènere com exposicions, clubs de lectura, cicles de cinema, presentacions de llibres, taules rodones, conferències...

La Bòbila al web

La nostra biblioteca té un seguit de productes virtuals tant generals com dedicats al nostre fons especialitzat de gènere negre i policíac. Per facilitar-vos el seu accés hem creat un directori que els agrupa: La Bòbila web

Taller literari

Coordinat per l'Héctor Oliva

Si tens alguna cosa a dir i ho vols escriure... vine!
Inscripcions: biblabobila@l-h.cat

Memòria i Pla d'Acció

Podeu consultar totes les dades de la biblioteca a la darrera memòria i si el que voleu és conèixer les línies de treball de la biblioteca per aquest any, trobareu tota la informació al pla d'actuació.

PREMI L'H CONFIDENCIAL 2021: QÜESTIONS PRÀCTIQUES

Qui pot participar?
Hi podran participar tots els escriptors i totes les escriptores que ho desitgin, de qualsevol nacionalitat o procedència, amb residència a Espanya.
Fins quan es pot fer?
Fins el diumenge 31 de gener de 2021, a les 23:59 h.
Requisits:
Obra original i inèdita (que no tingui compromesos els drets i que no hagi rebut cap premi anteriorment).
Signada amb pseudònim.
Extensió entre 200 i 300 pàgines (format DIN A4, a doble espai) i amb número de paginació.
Tipus de lletra Times New Roman de cos 12.
Document en format word i en format pdf.
Com tramitar-lo:
Per tramitar per internet heu de disposar d′un sistema d′identificació acceptat pel servei VÀLid.

1. Cliqueu sobre el botó Tramitar.
2. Identifiqueu-vos amb qualsevol dels sistemes acceptats pel servei VÀLid.
3. Empleneu el formulari que s'obrirà.
4. Adjunteu, si cal, els arxius o fitxers de la documentació necessària per al tràmit.
5. Cliqueu enviar. En aquest moment estareu signant la sol·licitud per presentar-la al registre electrònic de l'ajuntament.
SIstemes d'identificació acceptats pel servei VÀLid:
Cl@ve: permanent o Cl@ve PIN (necessari registrar-te prèviament i t'envien una carta per correu en una setmana més o menys)
Certificats digitals: Els aprovats per l'AOC (organisme d'Administració Oberta de Catalunya),
Residents a Catalunya: idCat Mòbil (necessari: tenir més de 16 anys; un mòbil; DNI o TIE; targeta sanitària del CatSalut o ser titular/beneficiari de MUFACE).

On som

Activitats

Xarxes de la Biblioteca La Bòbila

Connecta't amb la Biblioteca La Bòbila, segueix-nos al Facebook i a Twitter.