Les nostres Biblioteques

Adreça: PL Bòbila, 1  CP: 08906
Web: http://www.bibliotequeslh.cat/
Correu electrònic:  biblabobila@l-h.cat
Telèfon: 934032655
Horaris:

Dimecres, dijous i dissabte: 10-13.30 h
Dilluns a divendres: 15.30-20.30 h
Setmana Santa, Nadal i Estiu: Consultar horaris


Votacions online del concurs "Un Harry Potter de cinema"

El passat 13 de març no va ser possible celebrar la festa final del concurs "Un Harry Potter de cinema".

S'ha decidit que totes i tots pugueu veure els vídeos presentats i decidiu amb els vostres vots quin és el vídeo guanyador del premi del públic.

A partir d'avui, i fins l'1 d'abril a les 23.59h., podeu votar el vídeo que més us hagi agradat.

El vídeo que resulti més votat serà el que obtindrà el premi del públic. A partir del 2 d'abril donarem els resultats dels guanyadors del concurs.

Podeu votar a través d'aquest formulari.

Atenció: biblioteca tancada fins a nou avís...


Us recordem que tots els préstecs vigents i amb retard inferior als 21 dies (els que no estaven en estat Reclamat el passat dia 13) han estat prorrogats fins el dia 21 d'abril, data que també revisarem d'acord a la situació. Això vol dir que no s'enviaran avisos de cortesia ni de retard als usuaris que els tenen ara en préstec fins que no es restableixin els serveis presencials a la Xarxa de Biblioteques Municipals.

De moment, hem modificat el venciment per a que cap document reservat en espera de ser recollit caduqui.

Com a mesura per contenir l’expansió del COVID-19, fins a nou avís la bústia romandra tancada.
Inaugurada el març de 1999, La Bòbila dóna servei als barris de Pubilla Cases i Can Serra (L'Hospitalet de Llobregat) i al de Can Vidalet (Esplugues de Llobregat), comparteix espai amb el Centre Cultural la Bòbila i el Club d'Esplai Pubilla Cases - Can Vidalet, i està situada en una plaça que s'ha convertit en l'eix social de la zona.

Un Harry Potter de cinema!

Es convoca a tot muggle, bruixa, mag, elf i criatura fantàstica a agafar la seva vareta per deixar fluir la màgia! Aquesta és l'oportunitat que esperàveu per explicar la vostra història inspirada en l’univers màgic creat per J.K. Rowling.

El que haureu de fer és enregistrar un vídeo amb el vostre mòbil o tauleta, amb una durada màxima de dos minuts, basat i/o inspirat en el món literari o cinematogràfic de Harry Potter. El vídeo pot ser un gag, un skecth, una paròdia... tant és! Deixeu volar la vostra màgia i creativitat!

Consulteu les bases del concurs “Un Harry Potter de cinema”.

Podreu enviar els vostres vídeos de l’1 al 29 de febrer des d’aquest enllaç.

El 13 de març, a la biblioteca Josep Janés, tindrà lloc la festa final amb el passi dels vídeos i es farà l’acte d’entrega de premis.

Àrea Infantil

Sota l’objectiu principal de foment a la lectura, la Biblioteca la Bòbila aborda les necessitats dels usuaris, principalment en edat escolar, amb materials, tant de coneixement com de ficció.
El respecte a l’entorn i als altres són valors i hàbits que treballem per tal que els infants desenvolupin una actitud cívica, oberta al coneixement i a la diversitat que els acompanyi en la seva formació al llarg de la vida.
A més a més, disposem d’un espai de Petits Lectors amb un fons per infants de 0 a 4 anys i d'un Racó de Mares i Pares d'una gran diversitat temàtica sobre tot allò relacionat amb l'educació dels nadons, infants i adolescents. D'entre els més de 500 documents que formen aquest Racó de Mares i Pares trobareu diferent tipus de material (revistes, llibres de coneixement, contes, música i DVDS) amb un ventall temàtic que des de la salut, la psicologia, l'alimentació o l'embaràs, fins a eines per a les mares i pares, contes, activitats, massatges i molt més.
També disposem d'un punt d’accés a internet i espai per a la realització de treballs individuals i de lectura.

Àrea d'Adults

Aquesta àrea està orientada a joves i adults. Per una banda, pots trobar documents relatius a totes les branques del coneixement: història, geografia, art, esports, llengua i literatura, ciencies aplicades i ciéncies socials, literatura de viatges, psicologia, etc. i un centre d'interès fixe dedicat a l'autoaprenentatge d'idiomes i un altre de col·lecció local (que inclou informació tant de L'Hospitalet com d'Esplugues).
A la part de ficció i oci, pots trobar novel·la, narrativa, poesia, teatre, biografies, còmics, revistes, pel·lícules, diaris...

A l'àrea d'adults tens accés als serveis habituals de qualsevol biblioteca de L'Hospitalet i, d'un servei d'Ofimàtica i de préstec de portàtils.

Fons especial de gènere negre i policíac

La Bòbila manté un fons especial dedicat al gènere negre i policíac amb els objectius de fomentar la lectura, difondre aquest gènere literari i cinematogràfic i esdevenir la biblioteca de referència per als aficionats a la novel·la negra.
A més, la biblioteca organitza activitats en torn el gènere com exposicions, clubs de lectura, cicles de cinema, presentacions de llibres, taules rodones, conferències...

La Bòbila al web

La nostra biblioteca té un seguit de productes virtuals tant generals com dedicats al nostre fons especialitzat de gènere negre i policíac. Per facilitar-vos el seu accés hem creat un directori que els agrupa: La Bòbila web

RECURSOS DIGITALS DE GÈNERE NEGRE

La biblioteca la Bòbila us ofereix un recull de recursos digitals de gènere negre que esperem us siguin d'utilitat i us entretinguin aquests dies. Aquí els teniu:

Bloc de la Bòbila: Recomanacions, informació i recopilació de premsa del fons especial. Molt més que un blog! S'ha convertit en el recurs digital més utilitzat de la biblioteca.

La Barcelona de Méndez: Un recorregut virtual pels llocs més emblemàtics de la sèrie de l'inspector Ricardo Méndez de Francisco González Ledesma.
Aquí podeu amplliar aquesta informació sobre González Ledesma (fet amb la col·laboració de la Biblioteca Montbau-Albert Pérez Baró, Barcelona).

Cartelera noir: Publicitat, cartells i programes de mà, de festivals, exposicions, jornades i altres activitats relacionades amb el gènere negre.

La Cua de Palla: Informació sobre la primera col·lecció de novel·la negra en català, així com de l'estudi La Cua de Palla: retrat en groc i negre.

Francisco González Ledesma: Recopilació de premsa generada per l'obra del popular escriptor des de 1945.

Gimlet: Recopilació d'informació sobre la històrica revista, així com les portades, sumaris i l'índex de tota la col·lecció.

Mundos Negros: Geolocalitzador de biblioteques, llibreries especialitzades i altres centres relacionats amb el gènere negre.

Pepe Carvalho y los libros: La peculiar relació de Pepe Carvalho amb els llibres i la llista dels llibres citats en la sèrie Carvalho de Manuel Vázquez Montalbán.

MÉS RECURSOS NEGRES

Pinterest: Cobertes per temàtiques.

Collbató Negre: Bloc dedicat al món negre i criminal.

Serie Negra: Revista digital sobre novel·la negra.

Revista Prótesis: Bloc dedicat a la novel·la negra espanyola i a la cultura popular.

Peter Debry, padre de la novela negra: Pistes per a descobrir a Pedro Víctor Debrigode, un dels pares de la novel·la a negra espanyola.

Círculo Holmes: Web de l'associació espanyola dels aficionats i col·leccionistes de Sherlock Holmes.

Gastronomía negra y criminal: Gènere negre i gastronomia.

Taller literari

Coordinat per l'Héctor Oliva

Si tens alguna cosa a dir i ho vols escriure... vine!
Inscripcions: biblabobila@l-h.cat

Collita de 2018, novel·la negra i policíaca

Les quatre biblioteques de la XBM que mantenen fons especials o centres d'interès entorn la novel·la negra: La Bòbila (L'Hospitalet), Montbau (Barcelona), Joan Oliva (Vilanova i la Geltrú) i Districte 6 (Terrassa), us ofereixen aquest recull de la novel·la negra i policíaca publicada al llarg del 2018 i disponible a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.
Bona lectura!

Memòria i Pla d'Acció

Podeu consultar totes les dades de la biblioteca a la darrera memòria i si el que voleu és conèixer les línies de treball de la biblioteca per aquest any, trobareu tota la informació al pla d'actuació.

On som

Properes activitats

Xarxes de la Biblioteca La Bòbila

Connecta't amb la Biblioteca La Bòbila, segueix-nos al Facebook i a Twitter.