Les nostres Biblioteques

Façana de la Biblioteca la Bòbila

Adreça: PL Bòbila, 1 CP: 08906

Web: http://www.bibliotequeslh.cat/857978_1.aspx?id=1

Correu electrònic: biblabobila@l-h.cat

Telèfon: 934032655

Horaris:

Biblioteca:

  • De dilluns a divendres: de 15:30 a 20:30 hores
  • Dimecres, dijous i dissabte: de 10:00 a 13:30 hores
  • Setmana Santa, Nadal i Estiu: Consultar horaris
  • Festius tancat

Aula d'estudi:

  • De dilluns a divendres: de 15:30 a 20:30 hores Dimecres, dijous i dissabte: de 10:00 a 13:30 hores
  • Setmana Santa, Nadal i Estiu: Consultar horaris

Cursos Univers Internet adreçats a grups de la ESO

Cursos Univers Internet adreçats a instituts

Oferim les seguents xerrades sobre internet destinades a instituts i a grups de la ESO:

Univers Internet. Taller 1: Construint la xarxa

Es teixeix una xarxa de telecomunicacions simulada amb una maqueta sobre un plànol de la ciutat per conèixer l’estructura real d’Internet des del punt de vista tant de la infraestructura física com de les implicacions socials i econòmiques.

Univers Internet. Taller 2: L’impacte ecològic d’Internet

Consisteix en un exercici dinàmic per calcular i visualitzar l’impacte de dos processos anàlegs—enviar un correu electrònic i una carta per correu postal— amb l’objectiu de prendre consciència d’aquest impacte i de conèixer mesures per minimitzar-lo.

Univers Internet. Taller 3: Els dilemes de la privacitat

La dinàmica està plantejada com un joc de taula. Els participants, agrupats en diferents equips, hauran de respondre a diverses preguntes i situacions relacionades amb la gestió de la privacitat en l’entorn digital. És prendrà consciència sobre què passa amb les nostres dades i la nostra identitat quan utilitzem Internet i descobrim alternatives per protegir-nos.

Univers Internet. Taller 4: El futur d’Internet

Analitzar críticament Internet tenint en compte diversos aspectes (social, econòmic, ecològic…), qüestionar-se el paper d’Internet i les noves tecnologies en la vida quotidiana, crear un relat plausible sobre el futur i identificar possibles reptes que aquest ens plantegi, i dissenyar objectes que donin respostes creatives i innovadores.

Si sou un institut i us voleu inscriure a algun dels tallers, ho heu de fer mitjançant la plataforma INTRO, allotjada a la web de l'ajuntament de l'Hospitalet.

Formularis d'inscripcions clubs de lectura

Aquí teniu els formularis d'inscripció dels diferents clubs de lectura que ofereix la biblioteca.

Les inscripcions s'obren el dia 12 de setembre a les 15:30 hrs.

Novetats de la biblioteca

Novetats de la biblioteca

Consulta aquí les últimes adquisicions de la biblioteca.

GUIA DEFINITIVA DELS LLIBRES QUE HAS DE LLEGIR PER CRÉIXER

Una guia d’aquells llibres imprescindibles que hauríem de llegir, o intentar llegir, un cop a la vida

D'ofici, periodista

Guia sobre el quart poder

Literatura i cinema

Un diàleg continu

La Bòbila al web

La Bòbila al web
El nostre fons especialitzat és el gènere negre i policíac. Per això, treballem aquest tema amb més profunditat. Us oferim un llistat de recursos digitals sobre el gènere i esperem que us agradin.

Bloc de la Bòbila: Recomanacions, informació i recopilació de premsa del fons especial. Molt més que un bloc! S'ha convertit en el recurs digital més utilitzat de la biblioteca.

La Barcelona de Méndez: Un recorregut virtual pels llocs més emblemàtics de la sèrie de l'inspector Ricardo Méndez de Francisco González Ledesma (fet amb la col·laboració de la Biblioteca Montbau-Albert Pérez Baró, Barcelona). Aquí podeu consultar l'obra de González Ledesma disponible a les biblioteques de l'Hospitalet.

Cartellera noir: Publicitat, cartells i programes de mà, de festivals, exposicions, jornades i altres activitats relacionades amb el gènere negre.

La Cua de Palla: Informació sobre la primera col·lecció de novel·la negra en català, així com de l'estudi La Cua de Palla: retrat en groc i negre.

Francisco González Ledesma: Recopilació de premsa generada per l'obra del popular escriptor des de 1945.

Gimlet: Recopilació d'informació sobre la històrica revista, així com les portades, sumaris i l'índex de tota la col·lecció.

Mons Negres: Localitzador a Google Maps de biblioteques, llibreries especialitzades i altres centres d'interès relacionats amb el gènere negre.

Pepe Carvalho i els llibres: La peculiar relació de Pepe Carvalho amb els llibres i la llista dels llibres citats a la sèrie Carvalho de Manuel Vázquez Montalbán.
 
Pinterest: Cobertes per temàtiques.
 
Youtube: Canal de vídeo que inclou totes les participacions de l’equip de la biblioteca a diversos programes de televisió.
 
Scribd: Documents realitzats per la biblioteca, que inclouen guies de lectura temàtiques i tots els butlletins L’H Confidencial.
 
I també tenim: 
 
Arma't de recursos: Selecció de recursos per a l'aprenentatge d'idiomes.
 
Club de lectura T-10: T-10 és el club de lectura de la Biblioteca la Bòbila que us ofereix plaer i coneixement a partir d'un viatge literari organitzat en deu etapes.
Tots aquests recursos els trobaràs recollits a "La Bòbila web"
 

Inaugurada el març de 1999, La Bòbila dóna servei als barris de Pubilla Cases i Can Serra (L'Hospitalet de Llobregat) i al de Can Vidalet (Esplugues de Llobregat), comparteix espai amb el Centre Cultural la Bòbila i el Club d'Esplai Pubilla Cases - Can Vidalet, i està situada en una plaça que s'ha convertit en l'eix social de la zona.

Àrea Infantil

Sota l’objectiu principal de foment a la lectura, la Biblioteca la Bòbila aborda les necessitats dels usuaris, principalment en edat escolar, amb materials, tant de coneixement com de ficció.

El respecte a l’entorn i als altres són valors i hàbits que treballem per tal que els infants desenvolupin una actitud cívica, oberta al coneixement i a la diversitat que els acompanyi en la seva formació al llarg de la vida.

A més a més, disposem d’un espai de Petits Lectors amb un fons per infants de 0 a 4 anys i d'un Racó de Famílies d'una gran diversitat temàtica sobre tot allò relacionat amb l'educació dels nadons, infants i adolescents.

D'entre els més de 500 documents que formen aquest Racó de Famílies trobareu diferent tipus de material (revistes, llibres de coneixement, contes, música i DVDS) amb un ventall temàtic que des de la salut, la psicologia, l'alimentació o l'embaràs, fins a eines per a les mares i pares, contes, activitats, massatges i molt més.

També disposem d'un punt d’accés a internet i espai per a la realització de treballs individuals i de lectura.

Àrea d'Adults

Aquesta àrea està orientada a joves i adults. Per una banda, pots trobar documents relatius a totes les branques del coneixement: història, geografia, art, esports, llengua i literatura, ciencies aplicades i ciéncies socials, literatura de viatges, psicologia, etc. i un centre d'interès fixe dedicat a l'autoaprenentatge d'idiomes i un altre de col·lecció local (que inclou informació tant de L'Hospitalet com d'Esplugues).

A la part de ficció i oci, pots trobar novel·la, narrativa, poesia, teatre, biografies, còmics, revistes, pel·lícules, diaris...

A l'àrea d'adults tens accés als serveis habituals de qualsevol biblioteca de L'Hospitalet i, d'un servei d'Ofimàtica i de préstec de portàtils.

Sales d'estudi

Sales d’estudi

Si voleu un ambient adequat per estudiar i preparar exàmens, a la 3a planta de l'edifici disposem de dues sales d'estudi que es posen a l’abast dels estudiants.  Funcionen tot l’any en el mateix horari de la biblioteca, excepte en èpoques d'examens, en les quals el servel es reforça ampliant horaris.

Per utilitzar-les, cal tenir més de dotze anys i cal identificar-se amb el carnet de la biblioteca.

Es prega silenci i un comportament adequat per respecte a la resta d'usuaris.

Els usuaris que utilitzin la sala són responsables del seu bon ús.

Cessió d'espais

La majoria d'equipaments culturals de la ciutat obren els seus espais a entitats, empreses i institucions per a poder organitzar activitats pròpies: conferències, cursos, jornades, debats, cinema-fòrums, festivals, certàmens, espectacles, etc.

Per tal de poder fer ús de les sales dels diferents espais, cal posar-se en contacte amb l'equipament cultural per fer la pre-reserva de la data, lliurar el document de sol·licitud a través de registre i la documentació requerida en el mateix i abonar mitjançant autoliquidació el preu corresponent a les hores sol·licitades.

Fons especial de gènere negre i policíac

La Bòbila manté un fons especial dedicat al gènere negre i policíac amb els objectius de fomentar la lectura, difondre aquest gènere literari i cinematogràfic i esdevenir la biblioteca de referència per als aficionats a la novel·la negra.

A més, la biblioteca organitza activitats en torn el gènere com exposicions, clubs de lectura, cicles de cinema, presentacions de llibres, taules rodones, conferències...

Recomanacions per nivells educatius

On som

Xarxes de la Biblioteca La Bòbila

Connecta't amb la Biblioteca La Bòbila, segueix-nos al Facebook i a Twitter.