Les nostres Biblioteques

Façana de la Biblioteca la Bòbila
Adreça: PL Bòbila, 1  CP: 08906
Web: http://www.bibliotequeslh.cat/857978_1.aspx?id=1
Correu electrònic:  biblabobila@l-h.cat
Telèfon: 934032655
Horaris:

BIBLIOTECA:

De dilluns a divendres: de 15:30 a 20:30 hores
Dimecres, dijous i dissabte: de 10:00 a 13:30 hores

Setmana Santa, Nadal i Estiu: Consultar horaris

Festius tancat

AULA D'ESTUDI:

De dilluns a divendres: de 15:30 a 20:30 hores Dimecres, dijous i dissabte: de 10:00 a 13:30 hores

Setmana Santa, Nadal i Estiu: Consultar horaris


Gats a les cobertes

Canvi climàtic

Ganes de fred

Recomanacions d'hivern

La ciència per a tothom

Selecció de llibres sobre ciència divulgativa.

Una guia fastigosa i divertida

Una guia de llibres infantils amb tot el que sabem de caques, pets, rots...

Idiomes del món: l'aventura de la llengua

Guia temàtica que és alhora un petit tastet i un recull de recursos per aprendre a apreciar la diversitat d'algunes de les moltes llengües que es parlen en el món.

Trastorns mentals, malalties i altres bogeries

Guia llibres infantils LGTBIAQ+

Guia LGBTIQ+

LGBTIQ+ o LGTBIQ+ és l'acrònim emprat per a referir-se col·lectivament a les persones Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals, Intersexuals, Queer i qualsevol altre tipus d'orientació sexual o identitat de gènere socialment marginades i oprimides.  Aquí teniu una selecció de documents temàtics.

La Bòbila al web

La Bòbila al web
El nostre fons especialitzat és el gènere negre i policíac. Per això, treballem aquest tema amb més profunditat. Us oferim un llistat de recursos digitals sobre el gènere i esperem que us agradin.

Bloc de la Bòbila: Recomanacions, informació i recopilació de premsa del fons especial. Molt més que un bloc! S'ha convertit en el recurs digital més utilitzat de la biblioteca.

La Barcelona de Méndez: Un recorregut virtual pels llocs més emblemàtics de la sèrie de l'inspector Ricardo Méndez de Francisco González Ledesma (fet amb la col·laboració de la Biblioteca Montbau-Albert Pérez Baró, Barcelona). Aquí podeu consultar l'obra de González Ledesma disponible a les biblioteques de l'Hospitalet.

Cartellera noir: Publicitat, cartells i programes de mà, de festivals, exposicions, jornades i altres activitats relacionades amb el gènere negre.

La Cua de Palla: Informació sobre la primera col·lecció de novel·la negra en català, així com de l'estudi La Cua de Palla: retrat en groc i negre.

Francisco González Ledesma: Recopilació de premsa generada per l'obra del popular escriptor des de 1945.

Gimlet: Recopilació d'informació sobre la històrica revista, així com les portades, sumaris i l'índex de tota la col·lecció.

Mons Negres: Localitzador a Google Maps de biblioteques, llibreries especialitzades i altres centres d'interès relacionats amb el gènere negre.

Pepe Carvalho i els llibres: La peculiar relació de Pepe Carvalho amb els llibres i la llista dels llibres citats a la sèrie Carvalho de Manuel Vázquez Montalbán.
 
Pinterest: Cobertes per temàtiques.
 
Youtube: Canal de vídeo que inclou totes les participacions de l’equip de la biblioteca a diversos programes de televisió.
 
Scribd: Documents realitzats per la biblioteca, que inclouen guies de lectura temàtiques i tots els butlletins L’H Confidencial.
 
I també tenim: 
 
Arma't de recursos: Selecció de recursos per a l'aprenentatge d'idiomes.
 
Club de lectura T-10: T-10 és el club de lectura de la Biblioteca la Bòbila que us ofereix plaer i coneixement a partir d'un viatge literari organitzat en deu etapes.
Tots aquests recursos els trobaràs recollits a "La Bòbila web"
 

Inaugurada el març de 1999, La Bòbila dóna servei als barris de Pubilla Cases i Can Serra (L'Hospitalet de Llobregat) i al de Can Vidalet (Esplugues de Llobregat), comparteix espai amb el Centre Cultural la Bòbila i el Club d'Esplai Pubilla Cases - Can Vidalet, i està situada en una plaça que s'ha convertit en l'eix social de la zona.

Àrea Infantil

Sota l’objectiu principal de foment a la lectura, la Biblioteca la Bòbila aborda les necessitats dels usuaris, principalment en edat escolar, amb materials, tant de coneixement com de ficció.
El respecte a l’entorn i als altres són valors i hàbits que treballem per tal que els infants desenvolupin una actitud cívica, oberta al coneixement i a la diversitat que els acompanyi en la seva formació al llarg de la vida.
A més a més, disposem d’un espai de Petits Lectors amb un fons per infants de 0 a 4 anys i d'un Racó de Famílies d'una gran diversitat temàtica sobre tot allò relacionat amb l'educació dels nadons, infants i adolescents. D'entre els més de 500 documents que formen aquest Racó de Famílies trobareu diferent tipus de material (revistes, llibres de coneixement, contes, música i DVDS) amb un ventall temàtic que des de la salut, la psicologia, l'alimentació o l'embaràs, fins a eines per a les mares i pares, contes, activitats, massatges i molt més.
També disposem d'un punt d’accés a internet i espai per a la realització de treballs individuals i de lectura.

Àrea d'Adults

Aquesta àrea està orientada a joves i adults. Per una banda, pots trobar documents relatius a totes les branques del coneixement: història, geografia, art, esports, llengua i literatura, ciencies aplicades i ciéncies socials, literatura de viatges, psicologia, etc. i un centre d'interès fixe dedicat a l'autoaprenentatge d'idiomes i un altre de col·lecció local (que inclou informació tant de L'Hospitalet com d'Esplugues).
A la part de ficció i oci, pots trobar novel·la, narrativa, poesia, teatre, biografies, còmics, revistes, pel·lícules, diaris...

A l'àrea d'adults tens accés als serveis habituals de qualsevol biblioteca de L'Hospitalet i, d'un servei d'Ofimàtica i de préstec de portàtils.

Fons especial de gènere negre i policíac

La Bòbila manté un fons especial dedicat al gènere negre i policíac amb els objectius de fomentar la lectura, difondre aquest gènere literari i cinematogràfic i esdevenir la biblioteca de referència per als aficionats a la novel·la negra.
A més, la biblioteca organitza activitats en torn el gènere com exposicions, clubs de lectura, cicles de cinema, presentacions de llibres, taules rodones, conferències...

Memòria i Pla d'Acció

Podeu consultar totes les dades de la biblioteca a la darrera memòria i si el que voleu és conèixer les línies de treball de la biblioteca per aquest any, trobareu tota la informació al pla d'actuació.

Pla d'acció 2023 de la Biblioteca La Bòbila

Pla d’acció 2023 de la Biblioteca la Bòbila

La Biblioteca La Bòbila pertany a la xarxa de biblioteques de L’Hospitalet de Llobregat. La xarxa, de titularitat municipal, és gestionada –amb el suport de la Diputació de Barcelona– per la Secció de Biblioteques, que té com a missió a més a més de la seva gestió, la de desenvolupar les polítiques de lectura pública de l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat.

On som

Activitats

Xarxes de la Biblioteca La Bòbila

Connecta't amb la Biblioteca La Bòbila, segueix-nos al Facebook i a Twitter.