Les nostres Biblioteques

Façana de la Biblioteca la Bòbila
Adreça: PL Bòbila, 1  CP: 08906
Web: http://www.bibliotequeslh.cat/
Correu electrònic:  biblabobila@l-h.cat
Telèfon: 934032655
Horaris:

De dilluns a divendres: de 15:30 a 20:30 hores
Dimecres, dijous i dissabte: de 10:00 a 13:30 hores

ATENCIÓ! per motius de manca de personal degut a la situació de salut pública i fins que la situació ho permeti l'horari d'atenció als matins és:

Dimecres i dissabtes de 10:00 a 13:30 hores

Setmana Santa, Nadal i Estiu: Consultar horaris

Festius tancat


LA BÒBILA A BCNEGRA 2022

Enguany, la nostra biblioteca participa a la programació de BCNegra amb un conjunt d'activitats ben suggerent:


Hi tindrem una exposició dedicada a Georges Simenon; un concurs sobre finals de novel·la; un cicle de cinema dedicat a Ida Lupino; una conversa virtual amb Diego Ameixeiras al voltant del seu nou llibre; una altra conversa presencial sobre la nova reedició de les obres de Simenon amb Quim Noguero i Maria Picassó, il·lustradora d'aquesta proposta; una ruta literària a càrrec de Rosa Mora i Lilian Neuman per Barcelona; una trobada virtual del club de lectura Crims.cat; una trobada presencial amb el nostre club de lectura de novel·la negra i per primera vegada, també hem programat una BCNegra infantil amb dues sessions de cinema i tres sessions del club de lectura en veu alta.


Ho hem planificat tot amb molta il·lusió, així que esperem que us agradi i que vingueu, us hi estarem esperant!

Cinema i Literatura al voltant de Nadal

A la televisió, al voltant de Nadal, apareixen un seguit de pel·lícules amb temàtica nadalenca. Amb els llibres passa ben bé el mateix, però amb llistes: els millors de l'any que conclou, els més prestats... Nosaltres també ho fem, perquè adorem les llistes, així que us presentem una de nova: pel·lícules i novel·les o relats de gènere negre i policíac que passen a Nadal i que pots trobar a les prestatgeries de les nostres biblioteques. No hi són totes, segur, però esperem que us agradi la nostra selecció.

Guia LGBTIQ+

LGBTIQ+ o LGTBIQ+ és l'acrònim emprat per a referir-se col·lectivament a les persones Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals, Intersexuals, Queer i qualsevol altre tipus d'orientació sexual o identitat de gènere socialment marginades i oprimides.  Aquí teniu una selecció de documents temàtics.

Es declara desert el Premi Internacional de Novel·la Negra L’H Confidencial 2021

Premi L’H Confidencial 2021

El jurat declara desert en l’edició 2021 el Premi de Novel·la Negra L’H Confidencial.

La decisió s’ha pres per unanimitat en considerar que cap original finalista té la qualitat suficient per rebre el guardó.

El jurat del Premi de Novel·la Negra L’H Confidencial ha decidit declarar desert el guardó corresponent a l’any 2021, ja que considera que cap dels originals finalistes assoleix el valor literari necessari per a un premi d’aquestes característiques.

La decisió s’ha pres per unanimitat després de valorar que cap de les obres presentades té la qualitat suficient per rebre un dels guardons més prestigiosos del gènere negre. El jurat ha decidit acollir-se a la clàusula de les bases del premi per declarar-lo desert i mantenir el rigor del guardó en consonància amb la qualitat de les obres dels autors i autores que l’han guanyat amb anterioritat.

El jurat estava presidit pel regidor de Cultura, David Quirós, i integrat per l’editora Blanca Rosa Roca; la responsable de Biblioteques, Núria Vila; la directora de la Biblioteca la Bòbila, Ilumi Ramos; els investigadors i especialistes en novel·la negra Jordi Canal i Àlex Martín; l’escriptor i coordinador del Club de Lectura de la Bòbila, Manuel López Poy, i la membre d’aquest club, Nora Reina García.
El Premi L’H Confidencial, promogut per la Biblioteca la Bòbila i convocat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial, té una dotació econòmica de 12.000 euros. En aquesta 15a edició s’hi havien presentat 165 originals, 49 de Catalunya i 116 de la resta de l’Estat.

De les 15 edicions del premi, és la segona vegada que queda desert.

Nota de premsa en català

Nota de premsa en castellà

Guia de dones científiques

Amb motiu del dia de la dona, us oferim una guia amb un recull de llibres i recursos sobre dones científiques al llarg de la història.

 

Autors nòrdics: novel.la negra escandinava

Guia de lectura

La Bòbila, biblioteca especialitzada en novel.la negra i policíaca, us presenta aquesta guia amb una selecció dels autors nòrdics de  novel.la negra contemporània més rellevants.

Tots els llibres  els podeu trobar a la plataforma de llibre electrònic eBiblio.
 

La Bòbila al web

La Bòbila al web
El nostre fons especialitzat és el gènere negre i policíac. Per això, treballem aquest tema amb més profunditat. Us oferim un llistat de recursos digitals sobre el gènere i esperem que us agradin.

Bloc de la Bòbila: Recomanacions, informació i recopilació de premsa del fons especial. Molt més que un bloc! S'ha convertit en el recurs digital més utilitzat de la biblioteca.

La Barcelona de Méndez: Un recorregut virtual pels llocs més emblemàtics de la sèrie de l'inspector Ricardo Méndez de Francisco González Ledesma (fet amb la col·laboració de la Biblioteca Montbau-Albert Pérez Baró, Barcelona). Aquí podeu consultar l'obra de González Ledesma disponible a les biblioteques de l'Hospitalet.

Cartellera noir: Publicitat, cartells i programes de mà, de festivals, exposicions, jornades i altres activitats relacionades amb el gènere negre.

La Cua de Palla: Informació sobre la primera col·lecció de novel·la negra en català, així com de l'estudi La Cua de Palla: retrat en groc i negre.

Francisco González Ledesma: Recopilació de premsa generada per l'obra del popular escriptor des de 1945.

Gimlet: Recopilació d'informació sobre la històrica revista, així com les portades, sumaris i l'índex de tota la col·lecció.

Mons Negres: Localitzador a Google Maps de biblioteques, llibreries especialitzades i altres centres d'interès relacionats amb el gènere negre.

Pepe Carvalho i els llibres: La peculiar relació de Pepe Carvalho amb els llibres i la llista dels llibres citats a la sèrie Carvalho de Manuel Vázquez Montalbán.
 
Pinterest: Cobertes per temàtiques.
 
Youtube: Canal de vídeo que inclou totes les participacions de l’equip de la biblioteca a diversos programes de televisió.
 
Scribd: Documents realitzats per la biblioteca, que inclouen guies de lectura temàtiques i tots els butlletins L’H Confidencial.
 
I també tenim: 
 
Arma't de recursos: Selecció de recursos per a l'aprenentatge d'idiomes.
 
Club de lectura T-10: T-10 és el club de lectura de la Biblioteca la Bòbila que us ofereix plaer i coneixement a partir d'un viatge literari organitzat en deu etapes.
Tots aquests recursos els trobaràs recollits a "La Bòbila web"
 

Inaugurada el març de 1999, La Bòbila dóna servei als barris de Pubilla Cases i Can Serra (L'Hospitalet de Llobregat) i al de Can Vidalet (Esplugues de Llobregat), comparteix espai amb el Centre Cultural la Bòbila i el Club d'Esplai Pubilla Cases - Can Vidalet, i està situada en una plaça que s'ha convertit en l'eix social de la zona.

Àrea Infantil

Sota l’objectiu principal de foment a la lectura, la Biblioteca la Bòbila aborda les necessitats dels usuaris, principalment en edat escolar, amb materials, tant de coneixement com de ficció.
El respecte a l’entorn i als altres són valors i hàbits que treballem per tal que els infants desenvolupin una actitud cívica, oberta al coneixement i a la diversitat que els acompanyi en la seva formació al llarg de la vida.
A més a més, disposem d’un espai de Petits Lectors amb un fons per infants de 0 a 4 anys i d'un Racó de Famílies d'una gran diversitat temàtica sobre tot allò relacionat amb l'educació dels nadons, infants i adolescents. D'entre els més de 500 documents que formen aquest Racó de Famílies trobareu diferent tipus de material (revistes, llibres de coneixement, contes, música i DVDS) amb un ventall temàtic que des de la salut, la psicologia, l'alimentació o l'embaràs, fins a eines per a les mares i pares, contes, activitats, massatges i molt més.
També disposem d'un punt d’accés a internet i espai per a la realització de treballs individuals i de lectura.

Àrea d'Adults

Aquesta àrea està orientada a joves i adults. Per una banda, pots trobar documents relatius a totes les branques del coneixement: història, geografia, art, esports, llengua i literatura, ciencies aplicades i ciéncies socials, literatura de viatges, psicologia, etc. i un centre d'interès fixe dedicat a l'autoaprenentatge d'idiomes i un altre de col·lecció local (que inclou informació tant de L'Hospitalet com d'Esplugues).
A la part de ficció i oci, pots trobar novel·la, narrativa, poesia, teatre, biografies, còmics, revistes, pel·lícules, diaris...

A l'àrea d'adults tens accés als serveis habituals de qualsevol biblioteca de L'Hospitalet i, d'un servei d'Ofimàtica i de préstec de portàtils.

Fons especial de gènere negre i policíac

La Bòbila manté un fons especial dedicat al gènere negre i policíac amb els objectius de fomentar la lectura, difondre aquest gènere literari i cinematogràfic i esdevenir la biblioteca de referència per als aficionats a la novel·la negra.
A més, la biblioteca organitza activitats en torn el gènere com exposicions, clubs de lectura, cicles de cinema, presentacions de llibres, taules rodones, conferències...

Memòria i Pla d'Acció

Podeu consultar totes les dades de la biblioteca a la darrera memòria i si el que voleu és conèixer les línies de treball de la biblioteca per aquest any, trobareu tota la informació al pla d'actuació.

On som

Activitats

Xarxes de la Biblioteca La Bòbila

Connecta't amb la Biblioteca La Bòbila, segueix-nos al Facebook i a Twitter.