Les nostres Biblioteques

Adreça: PL Bòbila, 1  CP: 08906
Web: http://www.bibliotequeslh.cat/
Correu electrònic:  biblabobila@l-h.cat
Telèfon: 934032655
Horaris:

Dimecres, dijous i dissabte: 10-13.30 h
Dilluns a divendres: 15.30-20.30 h
Setmana Santa, Nadal i Estiu: Consultar horaris


NOUS HORARIS DE BIBLIOTEQUES 

Anul·lació del servei d'aules d'estudi 

Us informem que la Regidoria de Joventut no realitzarà el servei d'aules d'estudi del període comprès entre el 18 de maig i el 5 de juliol.

Disculpeu les molèsties. 

PETICIONS PERSONALITZADES A LA SECCIÓ INFANTIL

Aquest estiu volem omplir casa teva de llibres!!! Pots demanar-nos els que t’agraden i prepararem el teu lot personalitzat! Només cal que omplis aquest formulari i ens el facis arribar per correu o ens ho portis. T'avisarem quan ho tinguis preparat perquè passis per la Bòbila a recollir-ho.

Autors nòrdics: novel.la negra escandinava

Guia de lectura

La Bòbila, biblioteca especialitzada en novel.la negra i policíaca, us presenta aquesta guia amb una selecció dels autors nòrdics de  novel.la negra contemporània més rellevants.

Tots els llibres  els podeu trobar a la plataforma de llibre electrònic eBiblio.
 

Premi L'H Confidencial 2020

La novel·la Las Jaurías, d'Alberto Gil, guanya el 14è premi de L'H Confidencial

Una novel·la de frontera ambientada en una zona situada entre Badajoz i Portugal

L’escriptor i periodista madrileny Alberto Gil és el guanyador de la 14a edició del Premi de Novel·la Negra L’H Confidencial amb l’obra Las jaurías, protagonitzada per un periodista que investiga un crim polític. Es tracta d’una novel·la de frontera que uneix una clara vocació realista amb una trama intimista.

Crossovers

Guia de lectura

Llibres que poden ser llegits tant per adults com per joves. Llibres que poden crear espais de lectura comuns i afegir temes de comunicació a la relació entre diferents generacions.

Collita de 2019, novel·la negra i policíaca

Les quatre biblioteques de la XBM que mantenen fons especials o centres d'interès entorn la novel·la negra i que són la Bòbila (L'Hospitalet), Montbau-Albert Pérez Baró (Barcelona), Joan Oliva i Milà (Vilanova i la Geltrú) i Districte 6 (Terrassa), us ofereixen aquest recull de títols al voltant de la novel·la negra i policíaca publicada al llarg del 2019.

Tots els títols els teniu disponibles a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona a través dels seus serveis de préstec i préstec interbibliotecari.

Bona lectura!

Recursos digitals de gènere negre

En aquests dies en què ens veiem obligats a romandre a les nostres cases per motius de salut pública, us oferim un llistat de recursos digitals sobre gènere negre que esperem us entretinguin i us facin més suportable el confinament. Molts ànims i ens veiem aviat!

Bloc de la Bòbila: Recomanacions, informació i recopilació de premsa del fons especial. Molt més que un bloc! S'ha convertit en el recurs digital més utilitzat de la biblioteca.

La Barcelona de Méndez: Un recorregut virtual pels llocs més emblemàtics de la sèrie de l'inspector Ricardo Méndez de Francisco González Ledesma.
Aquí podeu amplliar aquesta informació sobre González Ledesma (fet amb la col·laboració de la Biblioteca Montbau-Albert Pérez Baró, Barcelona).

Cartelera noir: Publicitat, cartells i programes de mà, de festivals, exposicions, jornades i altres activitats relacionades amb el gènere negre.

La Cua de Palla: Informació sobre la primera col·lecció de novel·la negra en català, així com de l'estudi La Cua de Palla: retrat en groc i negre.

Francisco González Ledesma: Recopilació de premsa generada per l'obra del popular escriptor des de 1945.

Gimlet: Recopilació d'informació sobre la històrica revista, així com les portades, sumaris i l'índex de tota la col·lecció.

Mundos Negros: Geolocalitzador de biblioteques, llibreries especialitzades i altres centres relacionats amb el gènere negre.

Pepe Carvalho y los libros: La peculiar relació de Pepe Carvalho amb els llibres i la llista dels llibres citats en la sèrie Carvalho de Manuel Vázquez Montalbán.

Més recursos negres

Pinterest: Cobertes per temàtiques.

Collbató Negre: Bloc dedicat al món negre i criminal.

Serie Negra: Revista digital sobre novel·la negra.

Revista Prótesis: Bloc dedicat a la novel·la negra espanyola i a la cultura popular.

Peter Debry, padre de la novela negra: Pistes per a descobrir a Pedro Víctor Debrigode, un dels pares de la novel·la a negra espanyola.

Círculo Holmes: Web de l'associació espanyola dels aficionats i col·leccionistes de Sherlock Holmes.

Gastronomía negra y criminal: Gènere negre i gastronomia.

Lectures per telèfon

Inaugurada el març de 1999, La Bòbila dóna servei als barris de Pubilla Cases i Can Serra (L'Hospitalet de Llobregat) i al de Can Vidalet (Esplugues de Llobregat), comparteix espai amb el Centre Cultural la Bòbila i el Club d'Esplai Pubilla Cases - Can Vidalet, i està situada en una plaça que s'ha convertit en l'eix social de la zona.

Àrea Infantil

Sota l’objectiu principal de foment a la lectura, la Biblioteca la Bòbila aborda les necessitats dels usuaris, principalment en edat escolar, amb materials, tant de coneixement com de ficció.
El respecte a l’entorn i als altres són valors i hàbits que treballem per tal que els infants desenvolupin una actitud cívica, oberta al coneixement i a la diversitat que els acompanyi en la seva formació al llarg de la vida.
A més a més, disposem d’un espai de Petits Lectors amb un fons per infants de 0 a 4 anys i d'un Racó de Mares i Pares d'una gran diversitat temàtica sobre tot allò relacionat amb l'educació dels nadons, infants i adolescents. D'entre els més de 500 documents que formen aquest Racó de Mares i Pares trobareu diferent tipus de material (revistes, llibres de coneixement, contes, música i DVDS) amb un ventall temàtic que des de la salut, la psicologia, l'alimentació o l'embaràs, fins a eines per a les mares i pares, contes, activitats, massatges i molt més.
També disposem d'un punt d’accés a internet i espai per a la realització de treballs individuals i de lectura.

Àrea d'Adults

Aquesta àrea està orientada a joves i adults. Per una banda, pots trobar documents relatius a totes les branques del coneixement: història, geografia, art, esports, llengua i literatura, ciencies aplicades i ciéncies socials, literatura de viatges, psicologia, etc. i un centre d'interès fixe dedicat a l'autoaprenentatge d'idiomes i un altre de col·lecció local (que inclou informació tant de L'Hospitalet com d'Esplugues).
A la part de ficció i oci, pots trobar novel·la, narrativa, poesia, teatre, biografies, còmics, revistes, pel·lícules, diaris...

A l'àrea d'adults tens accés als serveis habituals de qualsevol biblioteca de L'Hospitalet i, d'un servei d'Ofimàtica i de préstec de portàtils.

Fons especial de gènere negre i policíac

La Bòbila manté un fons especial dedicat al gènere negre i policíac amb els objectius de fomentar la lectura, difondre aquest gènere literari i cinematogràfic i esdevenir la biblioteca de referència per als aficionats a la novel·la negra.
A més, la biblioteca organitza activitats en torn el gènere com exposicions, clubs de lectura, cicles de cinema, presentacions de llibres, taules rodones, conferències...

La Bòbila al web

La nostra biblioteca té un seguit de productes virtuals tant generals com dedicats al nostre fons especialitzat de gènere negre i policíac. Per facilitar-vos el seu accés hem creat un directori que els agrupa: La Bòbila web

Taller literari

Coordinat per l'Héctor Oliva

Si tens alguna cosa a dir i ho vols escriure... vine!
Inscripcions: biblabobila@l-h.cat

Memòria i Pla d'Acció

Podeu consultar totes les dades de la biblioteca a la darrera memòria i si el que voleu és conèixer les línies de treball de la biblioteca per aquest any, trobareu tota la informació al pla d'actuació.

On som

Properes activitats

Xarxes de la Biblioteca La Bòbila

Connecta't amb la Biblioteca La Bòbila, segueix-nos al Facebook i a Twitter.