Les nostres Biblioteques

Adreça: AV Josep Tarradellas i Joan, 44  CP: 08901
Web: http://www.bibliotequeslh.cat/
Correu electrònic:  bibteclasala@l-h.cat
Telèfon: 934032630
Horaris:

Dilluns: 15.30-21 h
De dimarts a divendres: 9-21 h
Dissabte: 10-14 i 15-20 h
Setmana Santa, Nadal i Estiu: Consultar horaris


AMPLIEM SERVEIS A LA BIBLIOTECA CENTRAL TECLA SALA

Horari de servei:

Dilluns de 15:30h a 21:00h.

De dimarts a divendres de 9:00h a 14:30h i de 15:30h a 21:00h.

Dissabtes de 10:00h a 14:30h i de 15:30h a 20:00h.

Serà obligatori l'ùs de mascareta, guardar la distància de seguretat i seguir les indicacions del personal.

Activitats a la Biblioteca Tecla Sala

Consulteu aquest enllaç

CLUBS DE LECTURA I GRUPS DE CONVERSA

Inscripcions a l'enllaç

SELECCIÓ DE NOVETATS D'ESTIU

La presentació de les novetats d'estiu de la Tecla ja està llesta per compartir, aquí l'enllaç:


Constel·lacions literàries

Nova Galàxia Còmic Tecla!!!

Ja t'has llegit tota la bibliografia del teu autor preferit, i no saps per on continuar llegint? T'agrada un tipus de llibre en concret, però no saps com trobar-ho? Perds la paciència i el temps cercant títols als catàlegs?

Tenim una novetat que t'ajudarà. Visita la nova secció de constel·lacions literàries, on trobaràs diferents mapes que relacionen autors, llibres i gèneres literaris entre sí perquè puguis localitzar d'un cop d'ull el tipus de llibre que estàs buscant.

Clica els enllaços que acompanyen cada títol per descarregar-te el llibre directament de la plataforma eBiblio i comença a llegir des del teu dispositiu només amb un clic.

Consulta totes les constel·lacions en aquest llistat:
 

Recomanació de la setmana

Aquí trobareu sempre grans llibres, per a grans lectors.

THIS SUMMER, ENGLISH BOOKS TO READ FROM #EBIBLIO

Here are some awesome reads that you may want to check out this summer from EBIBLIO (https://catalunya.ebiblio.es/). You will find history, romance, adventure, mystery, short stories... Download the PDF and click on the covers to access our ebook lending platform. You are a few clicks away from reading in English, and remember that the only thing you need is your library card :-)

Novetats infantils recomanades que trobaràs a l'Ebiblio

Cada mes arriben a la biblioteca un munt de llibres infantils nous, dels quals sempre triem i us recomanem els nostres preferits. Ara, amb la biblioteca tancada, mentre tots i totes estem a casa, no estan arribant llibres nous, però... no volem que deixeu de llegir!

És per això que ens hem mirat bé tots els llibres infantils que hi ha a l'eBiblio (més de 1200 títols infantils i juvenils!), i hem triat alguns dels nostres preferits.

Aquí sota us deixem les dues guies de recomanacions que hem fet fins ara. Podeu descarregar els arxius en PDF i si cliqueu sobre les cobertes, obrireu l'enllaç a eBiblio per prestar o reservar els llibres que us interessin.

Esperem que la lectura, també en digitals, us acompanyin i us facin passar una bona estona.

No dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres si teniu alguna pregunta o suggeriment.

Bona lectura i fins aviat!

Contes per als més petits

La biblioteca dels petits lectors

Des de bens petits, els infants detecten que les lletres i les imatges transmeten informació.

No llegeixen però saben que aquells signes o imatges volen dir alguna cosa.Sabent nosaltres això...donem a aquesta circumstància una dimensió poètica: apropem els infants a la lectura des que neixen.

En la següent guia et donem pautes per gaudir amb la poesia de les moixaines, els jocs de falda i els llibres.

Cliqueu les imatges dins el pdf per obrir-ne la informació:

Google Arts & Culture

Clicant un color, s'obren les obres d'art que estan fetes amb aquesta tonalitat.

https://artsandculture.google.com/color

Sant Jordi a la Biblioteca virtual

Matar el drac amb ones sonores

El bosc: podcats musicals

El bosc és un espai en el que el temps s’atura i els sentits funcionen de manera diferent. És allà on podem descobrir coses sobre nosaltres mateixos i l’espai que ens envolta. És un lloc ideal per a respirar i meditar, mirar cap endins i cap enfora. Ens ha semblat una bona imatge per descriure la idiosincràsia del podcast musical que avui volem compartir amb tots vosaltres. Ens hi hem endinsat sense direcció concreta: avui parlem i escoltem electrònica, demà jazz dels anys 50 i passat demà folk finlandès. Potser convidem a d’altres prescriptors que no provinguin d’un àmbit acadèmic. Potser sou vosaltres!

En aquest primer programa us presentem una selecció de cançons d’electrònica contemplativa que fan pensar en l’ambient i en mons imaginats. Totshan estat produïts per artistes molt poc coneguts, d’aquests que es mouen al bosc de nit, quan ningú els mira.

Valen molt la pena, ja ho veureu. Esperem que us agradi.

Biblioteca virtual

Un Sant Jordi de cinema

Llibres i documentals per cinèfils

T'hem preparat un Sant Jordi d'allò més cinèfil. De primer oferim una selecció de llibres per sorprendre els amants de la pantalla gran, i per completar el menú, una tria dels 10 documentals imprescindibles per entendre la història del cinema.

Escolta la música dels anys 20

A la Biblioteca virtual

Tots els adjectius que s'han posat als anys 20 són preciosos: "els bojos anys20", "els meravellosos anys 20, the roaring 20's" (els rugents). Tot per explicar el període d'entreguerres en què el món decidí cercar l'alegria i va resultar que l'alegria, si la cerques, és a tot arreu. Aquesta playlist va des del swing més ortodox a les bogeries rítmiques i armòniques d'Stravinsky, de la felicitat orchestral de Gershwin en el nervi de circ de Django Reinhart, de Duke Ellington als inicis del gran Louis Armstrong.

 

Amunt, cineastes de la terra! Cinema soviètic i del teló d'aceren el 150 aniversari del naixement de Lenin

A la Biblioteca virtual

El 22 d’abril de 1870 naixia Vladímir Illitx Uliànov, dit Lenin, un dels pares de la revolució russa del 1917 i el principal filòsof del que després s’anomenaria ideologia comunista. Des que va arribar al poder Lenin va tenir clar que, per que la nova doctrina triomfés, calia una construcció quotidiana i pràctica. El cinema, que considerava “de totes les arts, la més important”, es posaria al servei del nou pensament per tal de difondre’l entre totes les capes de la societat; amb una taxa d’analfabetisme al país del 80% seria “el mitjà d’educació generalitzat”.

Entre els cineastes soviètics es va estendre un primer període de febre creativa que els portaria a donar a llum les obres més compromeses i exaltades, amb una llibertat sense límits, i amb la necessitat d’expandir la potencialitat del cinema com a llenguatge artístic autònom. Posteriorment aquests mateixos cineastes començarien a despertar i veure les contradiccions del règim, i arribarien a la fi a patir en carn pròpia la imposició del realisme socialista com a estètica oficial, ja en els temps més foscos d’Stalin.

Us parlarem aquí de la primera època del cinema soviètic i de com va influenciar la resta de cinematografies mundials, a més dels països que després formarien el conjunt conegut com teló d’acer; per altra banda, us ensenyarem també la filmografia d’exaltació de Lenin que durant tota l’època socialista es va presentar a les pantalles. Preparats per fer la revolució? Doncs amunt, cinèfils de la terra!

Els bibliotecaris recomanen

Recomanacions de la Biblioteca Virtual

Ho trobaràs dins del Ebiblio

Cinema en obert

T'has afartat de netflix, hbo, movistar, filmin, amazon prime...? Ja no saps què triar? El Prestatge de Cinema t'ho posa molt fàcil:

En temps de confinament i sense pagar un euro a cap plataforma digital també es pot gaudir del cinema. Hem fet una tria de recursos en línia i gratuïts on trobareu pel·lícules pels més menuts, cinema en català, espanyol, internacional i fins i tot jocs i propostes per participar a festivals des de casa.

A mesura que anem recollint més ofertes, anirem ampliant el contingut. Si vols fer suggeriments et pots posar en contacte amb nosaltres via les xarxes socials de les BibliotequesXBM (facebook, twitter i instagram)

#JoEmQuedoaCasaXBM

Rosalía: Una artista visionària

Dins de la Biblioteca virtual

Els serveis virtuals de les biblioteques, a l’abast de tothom

Si ets resident a Catalunya i no tens carnet de les biblioteques, ara tu també pots accedir als serveis virtuals de les biblioteques, com la plataforma de préstec digital eBiblio Catalunya, amb accés a llibres, pel·lícules i revistes; les bases de dades Naxos Music Library, amb un ampli repertori musical sobretot del gènere clàssic, l'In-edit TV, amb documentals musicals, així com els audiollibres o  l'hemeroteca de La Vanguardia, per destacar-ne alguns.

Per fer-ho has d’accedir al Catàleg Aladí i donar-te d’alta com a usuari temporal a través de la sol·licitud del carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipals. (http://aladi.diba.cat/screens*cat/formulari3_cat.html) Aquesta opció només és vàlida per als ciutadans que ho demanen per primer cop, que tenen 14 anys o més i que són residents a Catalunya. Un cop registrat rebràs immediatament un missatge de correu electrònic amb un codi d’identificació temporal a partir del qual podràs accedir a aquests serveis virtuals.

Aquest usuari temporal té una vigència de tres mesos. Passat aquest termini, hauries d'adreçar-te a la biblioteca per activar, prèvia identificació, el carnet definitiu de les biblioteques.

Amb aquesta nova opció la Diputació de Barcelona vol donar resposta a l’augment de demanda dels serveis virtuals de les biblioteques arran del tancament de totes les biblioteques públiques de Catalunya el passat 13 de març per la crisi del coronavirus. Durant els primers dies de confinament, serveis com el d’eBiblio de préstec de documents digitals han vist augmentar un 180% la mitjana de préstecs diaris.

Malgrat la situació excepcional, des de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona es continua treballant per oferir tots els serveis bàsics essencials, com l’accés al portal Biblioteca Virtual i als recursos web com In-edit TV, eBiblio o eFilm, així com mantenir operatius els canals d’atenció a l’usuari a través de les bústies corporatives i les xarxes socials. En aquest sentit, les propostes d’activitats o recursos que oferim des de les nostres xarxes socials per passar el confinament de la manera més agradable possible porten l’etiqueta #joemquedoacasaXBM.

Filmin especial quarentena

L'enllaç

#joemquedoacasaXBM #culturaLH #quedatacasa #joemquedoacasa #ensquedemacasa #enbonacompanyia #laculturaacasa #bibliotecavirtual #bibliotequesacasa #bibliotecariesconfinades

Audiollibres en mp3

Dins el catàleg Aladí

#joemquedoacasaXBM #culturaLH #quedatacasa #joemquedoacasa #ensquedemacasa #enbonacompanyia #laculturaacasa #bibliotecavirtual #bibliotequesacasa #bibliotecariesconfinades

Storytel. Audiollibres en català

L'enllaç

#joemquedoacasaXBM #culturaLH #quedatacasa #joemquedoacasa #ensquedemacasa #enbonacompanyia #laculturaacasa #bibliotecavirtual #bibliotequesacasa #bibliotecariesconfinades

Iquiosc.cat

L'enllaç

Subscripció gratuïta durant un mes.

#joemquedoacasaXBM #culturaLH #quedatacasa #joemquedoacasa #ensquedemacasa #enbonacompanyia #laculturaacasa #bibliotecavirtual #bibliotequesacasa #bibliotecariesconfinades

Poeta de guàrdia. Perfil de twitter. Cada dia un vers

L'enllaç

#joemquedoacasaXBM #culturaLH #quedatacasa #joemquedoacasa #ensquedemacasa #enbonacompanyia #laculturaacasa #bibliotecavirtual #bibliotequesacasa #bibliotecariesconfinades

Emissores de ràdio de tot el món

Aquí l'enllaç

#joemquedoacasaXBM #culturaLH #quedatacasa #joemquedoacasa #ensquedemacasa #enbonacompanyia #laculturaacasa #bibliotecavirtual #bibliotequesacasa #bibliotecariesconfinades

Nous clubs de lectura a la Tecla

Aquest curs 19/20 tindrem dues tertúlies setmanals noves. Us animen a participar-hi:

1.- CLUB DE LECTURA CONTES D'HUMOR coordinat per Lola Toledano González

Mucho cuento: (casi veinte) 19 relats de bon humor, un humor que no busca la rialla fàcil i que reflecteixen les dues cares de la vida: la dramàtica i la còmica. En una primera lectura, algunes de les situacions ens poden semblar grotesques però, potser després, en descobrirem certa ombra melancòlica i una visió més àcida (o menys amable).

L’efecte de llegir aquests contes és veure la importància de riure's d’un mateix i de les nostres circumstàncies més immediates.

Els divendres, del 4 al 25 d’octubre, a les 18h

2.- CLUB DE LECTURA INCLUSIU  coordinat per Begoña Perez

T’animes a compartir la teva lectura amb persones que viuen la vida amb un prisma diferent? El primer club de lectura on el més important no és acabar el llibre sinó venir a la biblioteca i participar del club amb persones que tenen una comprensió del món diferent de l’habitual, i per tant, més enriquidora.

Aquest club ajuda a la rehabilitació psicosocial de les persones que pateixen trastorns mentals. Té com a objectiu reduir l’aïllament social o el risc d’aïllament de les persones a través de la lectura compartida d’un llibre. Compta amb el suport d’una tècnica integradora social i d’una bibliotecària. Actualment el Club el formen unes 12 persones i està obert a tothom que vulgui participar.

Tots els dimecres a la tarda de 15 a 16.30h comencem el 9 d’octubre.

Apunteu-vos hi ja!!!!

https://ja.cat/TeclaSala2019-20CL

Per qualsevol dubte  poseu-vos en contacte amb la biblioteca al 93 403 26 30

Llegies còmics durant la postguerra?

Saps qui eren la Florita i el Cachorro, llegies el TBO o Flechas y Pelayos... i ens ho vols venir a explicar?

Vine a compartir-ho amb els alumnes de l'IES Can Vilumara i les Biblioteques de l'Hospitalet.

Contacta amb la biblioteca Tecla Sala (93 403 26 30) o vine a veure'ns (Av. de Josep Tarradellas i Joan 44).

Música clàssica dins clàssics de la literatura

Versions musicals

#JaTenimNomPerLaPlaça!!

Divendres vam fer el recompte dels vostres vots i podem anunciar que #JaTenimNomPerLaPlaça.

En les ajustadíssimes votacions (online i presencials) ha resultat guanyador,  amb 23 vots, el nom PLAÇA DEL RACONET.

I dit i fet! Ja hem batejat el nostre espai alternatiu de la biblioteca, i ja hem col·locat la placa al seu lloc.

Ara només cal que vingueu a descobrir-lo i a gaudir-lo…

En les votacions han participat 95 persones. Moltíssimes gràcies!

100 tertúlies Còmic Tecla

Normativa per a les sales de treball en grup

Per garantir l’ús cívic de les sis sales de treball en grup de la biblioteca, des del passat dia 28 de maig tenim una nova normativa, que principalment inclou aquestes tres noves normes que s’afegiran a les ja redactades amb anterioritat.

Racó de famílies

A l’àrea infantil de la biblioteca hi trobareu el racó de famílies, amb llibres, revistes, CD i DVD sobre educació, hàbits, psicologia infantil, embaràs, viatges i activitats amb infants, etc.
A continuació trobareu la guia amb les novetats que hem incorporat els últims mesos.
Si voleu més informació, adreceu-vos al taulell d’infantil!.

A la biblioteca tenim dues activitats per als infants fins a 3 anys i les seves famílies: l’Hora del conte trimestral i l’Espai Familiar a la Biblioteca.

Mensualment L’Espai Familiar de l’Associació Educativa Itaca ens visita i organitzem una estona de contes, xerrada, joc i cançons amb les famílies.

L’entrada a l’activitat és lliure, no cal inscripció.

Cada sessió està dedicada a un tema i elaborem una guia amb informació i recursos bibliogràfics.

A la sessió de novembre parlem de la influència de les noves tecnologies en els infants.

Guies de recursos de l'activitat: L'espai familiar a la biblioteca

Aquesta activitat es fa a la Biblioteca Central Tecla Sala mensualment i és un espai de contes i experiències per a famílies amb infants de 0 a 3 anys. L’entrada és lliure. Esteu convidats i convidades!
Mireu aquestes guies elaborades per la Yamila Alberola, responsable de famílies de l’Associació Educativa Itaca, i el personal de la sala infantil de la Biblioteca.
Cada guia conté recursos, pràctiques, experiències i bibliografia relacionades amb el tema de cada sessió.

Som la central

Connecta't

Wifi, préstec de portàtils i internet i +

La Biblioteca Central Tecla Sala posa a la vostra disposició una xarxa wi-fi de cobertura limitada (no es permet l'ús de programes de descàrrega massiva d'arxius) a tota la biblioteca, incloses les sales de treball en grup.

A la planta superior disposeu de diversos punts de lectura (boxes) amb punts de connexió elèctrica per a la realització de treballs. Així mateix, la planta superior, com la planta baixa (a la secció infantil) disposen d'una gran quantitat d'ordinadors per a la connexió a internet i la realització de treballs amb programes OpenOffice.

Per a la realització de treballs d'ofimàtica en MS Office teniu a la vostra disposició fins a 10 portàtils, que podeu reservar per al seu ús continuat durant 4 hores com a màxim.

Internet

Grup de lectura en veu alta

El febrer de 2005, la Biblioteca Central Tecla Sala va posar en marxa el Grup de Lectura en Veu Alta.

Amb una mitjana d’unes 20 persones, el grup es reuneix a la biblioteca per compartir la lectura en veu alta de textos de Cervantes, García Márquez, Rodoreda o Pla, entre molts d’altres. I al final de la lectura, una estona de tertúlia sobre el que s’ha llegit.
La cita, tots els dimarts de 12 a 13 h.

Blog del club de lectura en veu alta

Biblioteca educadora

Participa

Gaudeix de les propostes d'activitats a la Biblioteca Central

La Biblioteca Central Tecla Sala programa trimestralment un calendari d’activitats dirigides a totes les edats que comprèn diversos interessos: clubs de lectura, narració de contes, recitals poètics, conferències temàtiques, exposicions, concursos, etc.

A més, la biblioteca, que disposa diversos fons especials, constantment anima a la participació els seus usuaris en aquests àmbits: còmic, blues, art modern, ...
Consulta els nostres perfils a les diverses xarxes socials on som presents:

Facebook
Twitter de còmic
Twitter i Google Sites d'autors locals
Blogger de grup de lectura en veu alta

Fons Local

Ciutat plural, llibres singulars

L'Hospitalet de Llobregat té una tradició literària poc coneguda per a la majoria dels lectors. La Biblioteca Central Tecla Sala posa l'accent en donar a conèixer aquesta tradició i els autors contemporanis que presenten les seves obres a la seva ciutat i arreu.

En col·laboració amb les set biblioteques de districte, els escriptors novells tenen la possibilitat de presentar les seves obres una vegada han estat publicades per un segell editorial.

La Biblioteca Central de L'Hospitalet ressegueix l'obra d'aquests autors per mantenir en el seu fons una col·lecció única de bibliografia i prescriure-la als seus conciutadans.

Així mateix, la biblioteca edita un recull bibliogràfic bianual i gestiona una web de la vida i l'obra de tots els autors que formen part de l'ADN de la ciutat de L'Hospitalet, ja sigui perquè hi han nascut, viscut o treballat.

Autors novells i que s'autoediten

Si t'agrada escriure, penses en autoeditar la teva obra o ets un autor novell i vols que et resseguim posa't en contacte amb nosaltres al correu de la biblioteca.

Tots els autors de la ciutat estan convidats a participar, als voltants de Sant Jordi, el dia del llibre, a una trobada amb la resta d'autors per compartir experiències i promocionar la seva obra entre els lectors de la ciutat.

Ciutat plural, llibres singulars

Ciutat plural, llibres singulars és el mapa literari de l'Hospitalet, l'expressió de la creativitat dels autors i les autores locals que es recull en la guia que, cada dos anys, editen les Biblioteques de l'Hospitalet. Gràcies a aquesta guia comprovem la vitalitat literària de la ciutat i la vida que hi ha darrere els llibres.

Memòria i Pla d'acció Biblioteca Central Tecla Sala

Podeu consultar totes les dades de la biblioteca a la darrera memòria i en el pla d'acció.

On som

Properes activitats

Xarxes de la Biblioteca Central Tecla Sala

Connecta't amb la Biblioteca Central Tecla Sala, segueix-nos al Facebook i a Twitter.