Les nostres Biblioteques

La façana de la Biblioteca Central Tecla Sala
Adreça: AV Josep Tarradellas i Joan, 44  CP: 08901
Web: http://www.bibliotequeslh.cat/
Correu electrònic:  bibteclasala@l-h.cat
Telèfon: 934032630
Horaris:

Dilluns: de 15:30 a 20:30 hores
De dimarts a divendres: de 9 a 20:30 hores

Dissabte: de 10 a 14 h i de 15 a 20 hores

Setmana Santa, Nadal i Estiu: Consultar horaris

Festius tancat


Biblioteca tancada

Horari 

SETMANA DE LA SALUT MENTAL

.

Dia d’estrenes

El dia 1 de cada mes a la Tecla ens estrenem. Vine i sigues el primer a descobrir les últimes novetats o consulta les més destacades al nostre butlletí.

Recursos per aprendre idiomes

Català

.

Castellà

.

Anglès

.

Francès

.

+ QUE LOTS: LOTS DE LLIBRES INFANTILS EN PRÉSTEC

Amb l'objectiu d'apropar llibres i altres documents als infants i per tal de reduïr la seva mobilitat durant aquest període de la Covid. preparem lots a mida.

· Les famílies es poden posar en contacte amb la biblioteca per fer la demanda que necessiten o omplirla fitxa txec list +Que lots, que podrà trobar a la web de biblioteques o a la mateixa biblioteca.

· El préstec tindrà un termini de 30 dies.

Back to... Els darrers 40 anys de música i cinema a les biblioteques de l'Hospitalet

Les Biblioteques de L’Hospitalet us presenten un recorregut al llarg de 40 anys, des de 1981 fins 2020, a través de la música, el cinema, els records i l’actualitat. Durant vuit setmanes us presentarem a través de les xarxes socials una mostra representativa per lustres, on podreu escoltar una selecció de música, fer una repassada d’una tria de pel·lícules, jugarem amb un Kahoot i tindrem un espai per a compartir els nostres records. També podreu trobar un espai a les Biblioteques on exposarem documents per a què els gaudiu a casa. Ens acompanyes?
Estigueu atents! I bon viatge!

Constel·lacions literàries

Nova Galàxia Còmic Tecla!!!

Ja t'has llegit tota la bibliografia del teu autor preferit, i no saps per on continuar llegint? T'agrada un tipus de llibre en concret, però no saps com trobar-ho? Perds la paciència i el temps cercant títols als catàlegs?

Tenim una novetat que t'ajudarà. Visita la nova secció de constel·lacions literàries, on trobaràs diferents mapes que relacionen autors, llibres i gèneres literaris entre sí perquè puguis localitzar d'un cop d'ull el tipus de llibre que estàs buscant.

Clica els enllaços que acompanyen cada títol per descarregar-te el llibre directament de la plataforma eBiblio i comença a llegir des del teu dispositiu només amb un clic.

Consulta totes les constel·lacions en aquest llistat:
 

Recomanació del mes

Aquí trobareu sempre grans llibres, per a grans lectors.

Les nenes que llegien al lavabo

Bisos: composicions musicals per tancar la biblioteca que als usuaris els han agradat

Per tornar a sentir aquelles cançons que ens han sorprès i arribat a l'hora de tancar la biblioteca.

Els bisos

Per tornar a sentir aquelles cançons que ens han sorprès i arribat a l'hora de tancar la biblioteca.

Poesia en la lletra de les cançons

Novetats infantils recomanades que trobaràs a l'Ebiblio

Cada mes arriben a la biblioteca un munt de llibres infantils nous, dels quals sempre triem i us recomanem els nostres preferits. Ara, amb la biblioteca tancada, mentre tots i totes estem a casa, no estan arribant llibres nous, però... no volem que deixeu de llegir!

És per això que ens hem mirat bé tots els llibres infantils que hi ha a l'eBiblio (més de 1200 títols infantils i juvenils!), i hem triat alguns dels nostres preferits.

Aquí sota us deixem les dues guies de recomanacions que hem fet fins ara. Podeu descarregar els arxius en PDF i si cliqueu sobre les cobertes, obrireu l'enllaç a eBiblio per prestar o reservar els llibres que us interessin.

Esperem que la lectura, també en digitals, us acompanyin i us facin passar una bona estona.

No dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres si teniu alguna pregunta o suggeriment.

Bona lectura i fins aviat!

Contes per als més petits

La biblioteca dels petits lectors

Des de bens petits, els infants detecten que les lletres i les imatges transmeten informació.

No llegeixen però saben que aquells signes o imatges volen dir alguna cosa.Sabent nosaltres això...donem a aquesta circumstància una dimensió poètica: apropem els infants a la lectura des que neixen.

En la següent guia et donem pautes per gaudir amb la poesia de les moixaines, els jocs de falda i els llibres.

Cliqueu les imatges dins el pdf per obrir-ne la informació:

Els bibliotecaris recomanen

Recomanacions de la Biblioteca Virtual

Ho trobaràs dins del Ebiblio

Normativa per a les sales de treball en grup

Per garantir la seguretat de les sis sales de treball en grup de la biblioteca, des del passat dia 28 de maig tenim una nova normativa, que principalment inclou aquestes dues noves normes que s’afegiran a les ja redactades amb anterioritat.

Racó de famílies

A l’àrea infantil de la biblioteca hi trobareu el racó de famílies, amb llibres, revistes, CD i DVD sobre educació, hàbits, psicologia infantil, embaràs, viatges i activitats amb infants, etc.
A continuació trobareu la guia amb les novetats que hem incorporat els últims mesos.
Si voleu més informació, adreceu-vos al taulell d’infantil!.

A la biblioteca tenim dues activitats per als infants fins a 3 anys i les seves famílies: l’Hora del conte trimestral i l’Espai Familiar a la Biblioteca.

Mensualment L’Espai Familiar de l’Associació Educativa Itaca ens visita i organitzem una estona de contes, xerrada, joc i cançons amb les famílies.

L’entrada a l’activitat és lliure, no cal inscripció.

Cada sessió està dedicada a un tema i elaborem una guia amb informació i recursos bibliogràfics.

A la sessió de novembre parlem de la influència de les noves tecnologies en els infants.

Guies de recursos de l'activitat: L'espai familiar a la biblioteca

Aquesta activitat es fa a la Biblioteca Central Tecla Sala mensualment i és un espai de contes i experiències per a famílies amb infants de 0 a 3 anys. L’entrada és lliure. Esteu convidats i convidades!
Mireu aquestes guies elaborades per la Yamila Alberola, responsable de famílies de l’Associació Educativa Itaca, i el personal de la sala infantil de la Biblioteca.
Cada guia conté recursos, pràctiques, experiències i bibliografia relacionades amb el tema de cada sessió.

Som la central

Connecta't

Wifi, préstec de portàtils i internet i +

La Biblioteca Central Tecla Sala posa a la vostra disposició una xarxa wi-fi de cobertura limitada (no es permet l'ús de programes de descàrrega massiva d'arxius) a tota la biblioteca, incloses les sales de treball en grup.

A la planta superior disposeu de diversos punts de lectura (boxes) amb punts de connexió elèctrica per a la realització de treballs. Així mateix, la planta superior, com la planta baixa (a la secció infantil) disposen d'una gran quantitat d'ordinadors per a la connexió a internet i la realització de treballs amb programes OpenOffice.

Per a la realització de treballs d'ofimàtica en MS Office teniu a la vostra disposició fins a 10 portàtils, que podeu reservar per al seu ús continuat durant 4 hores com a màxim.

Grup de lectura en veu alta

El febrer de 2005, la Biblioteca Central Tecla Sala va posar en marxa el Grup de Lectura en Veu Alta.

Amb una mitjana d’unes 20 persones, el grup es reuneix a la biblioteca per compartir la lectura en veu alta de textos de Cervantes, García Márquez, Rodoreda o Pla, entre molts d’altres. I al final de la lectura, una estona de tertúlia sobre el que s’ha llegit.
La cita, tots els dimarts de 12 a 13 h.

Blog del club de lectura en veu alta

Biblioteca educadora

Participa

Gaudeix de les propostes d'activitats a la Biblioteca Central

La Biblioteca Central Tecla Sala programa trimestralment un calendari d’activitats dirigides a totes les edats que comprèn diversos interessos: clubs de lectura, narració de contes, recitals poètics, conferències temàtiques, exposicions, concursos, etc.

A més, la biblioteca, que disposa diversos fons especials, constantment anima a la participació els seus usuaris en aquests àmbits: còmic, blues, art modern, ...
Consulta els nostres perfils a les diverses xarxes socials on som presents:


Twitter de còmic
Twitter i Google Sites d'autors locals
Blogger de grup de lectura en veu alta

Fons Local

Ciutat plural, llibres singulars

L'Hospitalet de Llobregat té una tradició literària poc coneguda per a la majoria dels lectors. La Biblioteca Central Tecla Sala posa l'accent en donar a conèixer aquesta tradició i els autors contemporanis que presenten les seves obres a la seva ciutat i arreu.

En col·laboració amb les set biblioteques de districte, els escriptors novells tenen la possibilitat de presentar les seves obres una vegada han estat publicades per un segell editorial.

La Biblioteca Central de L'Hospitalet ressegueix l'obra d'aquests autors per mantenir en el seu fons una col·lecció única de bibliografia i prescriure-la als seus conciutadans.

Així mateix, la biblioteca edita un recull bibliogràfic bianual i gestiona una web de la vida i l'obra de tots els autors que formen part de l'ADN de la ciutat de L'Hospitalet, ja sigui perquè hi han nascut, viscut o treballat.

Autors novells i que s'autoediten

Si t'agrada escriure, penses en autoeditar la teva obra o ets un autor novell i vols que et resseguim posa't en contacte amb nosaltres al correu de la biblioteca.

Tots els autors de la ciutat estan convidats a participar, als voltants de Sant Jordi, el dia del llibre, a una trobada amb la resta d'autors per compartir experiències i promocionar la seva obra entre els lectors de la ciutat.

Memòria i Pla d'acció Biblioteca Central Tecla Sala

Podeu consultar totes les dades de la biblioteca a la darrera memòria i en el pla d'acció.

Internet

Per problemes tècnics el servei d’internet de la biblioteca no funciona.

Disculpeu les molèsties.

On som

Activitats

Xarxes de la Biblioteca Central Tecla Sala

Connecta't amb la Biblioteca Central Tecla Sala, segueix-nos al Facebook i a Twitter.