Les nostres Biblioteques

Adreça: AV Josep Tarradellas i Joan, 44  CP: 08901
Web: http://www.bibliotequeslh.cat/
Correu electrònic:  bibteclasala@l-h.cat
Telèfon: 934032630
Horaris:

Dilluns: 15:30-20:30 h
De dimarts a divendres: 9:00-14:00 h i de 15:30-20:30 h

Dissabte: 10:00-15:00 h
Setmana Santa, Nadal i Estiu: Consultar horaris


Horari 

Dilluns: 15:30 a 20:30h

Dimarts a divendres: 9 a 14h i de 15:30 a 20:30h

Dissabtes: 10 a 15h 

Club de lectura virtual de manga

conduït per Oriol Estrada (@CapitanUrias)

Club de lectura per a joves on totes les opinions tindran cabuda. En un ambient integrador i seguint la filosofia de l’ Slow Reading Club, que identifica llegir com un plaer i no una tasca, els lectors i lectores podrem compartir les nostres idees i aficions mitjançant el comentari de diverses obres literàries.

Un cop al mes hi haurà una trobada, dinamitzada per l’Oriol Estrada Rangil (@capitanurias), on s’aprofundirà sobre un tema en concret a través d’una lectura recomanada. Parlarem de diferents temàtiques a partir d’aquests manga:

 LA VIDA A L’INSTITUT

Lectura recomanada: Marmalade Boy,  de Wataru Yoshizumi

Dimarts 20 d'abril, a les 18 h

 

HISTÒRIES D’ASSETJAMENT ESCOLAR

Lectura recomanada: A Silent Voice, de Yoshitoki Oima

Dimarts 18 de maig, a les 18 h

 

ELS PRIMERS AMORS

Lectura recomanada: Karekano, de Masami Tsuda

Dimarts 15 de juny, a les 18 h

Edat recomanada: de 12 a 17 anys

 

Inscripcions: https://forms.gle/ZNPyu5fEyM5FqhRU8

Dia d’estrenes

El dia 1 de cada mes a la Tecla ens estrenem. Vine i sigues el primer a descobrir les últimes novetats o consulta les més destacades al nostre butlletí.

LA BIBLIOTECA TECLA SALA FA 20 ANYS!

Per molts anys!

Les portes de la biblioteca Tecla Sala es van obrir al públic de la ciutat per primera vegada el 17 de desembre del 2000. Han passat, ja, vint anys!... Un temps que ens fa ‘sentir’, com al tango, que la vida es un soplo i que veinte años no es nada. Així que aquí seguim: joves, infantils i grans, tot alhora. Hem crescut de la ma del segle XXI. Celebrem 20 anys refermant allò que volem ser: una biblioteca pública, oberta i segura. Més que mai. Oferim tot allò que tenim i que cuidem i organitzem pensant en tots els usuaris, joves, infantils i adults: l’espai ampli i generós de la biblioteca i el fons compartit de tota la Xarxa de Biblioteques de l’Hospitalet i de la Diputació de Barcelona. .

Recursos per aprendre Català

.

NOVETATS D'AUTORS LOCALS

.

Lluís López del Castillo: acte d'homenatge i exposició virtual


La Biblioteca Tecla Sala vol recordar la seva figura, el seu vincle amb la nostra ciutat, reivindicar els seu treball pedagògic i reconèixer tot l’esforç per la normalització del català, alhora que la seva dedicació a les classes populars.
Aquest és el motiu de l’exposició i de l’acte d’homenatge en el què va participar la Coral de Sant Medir, en la qual ell hi cantava, i el pedagog Jaume Cela, que ens va fer una semblança  del Lluís López del Castillo.
L’exposició s’ha fet amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística, de l’Hospitalet, i a l’acte d’homenatge va assistir-hi la seva família i 50 persones.

  https://ja.cat/290ct2020

+ QUE LOTS: LOTS DE LLIBRES INFANTILS EN PRÉSTEC

Amb l'objectiu d'apropar llibres i altres documents als infants i per tal de reduïr la seva mobilitat durant aquest període de la Covid. preparem lots a mida.

· Les famílies es poden posar en contacte amb la biblioteca per fer la demanda que necessiten o omplirla fitxa txec list +Que lots, que podrà trobar a la web de biblioteques o a la mateixa biblioteca.

· El préstec tindrà un termini de 30 dies.

LOTS DE LLIBRES PER A LES ESCOLES DEL BARRI.

Amb l'objectiu d'apropar llibres i altres documents de la biblioteca als infants i la dificultat amb que es troben les escoles per venir a la biblioteca hem decidit apropar la biblioteca a l'escola amb el préstec de lots.
· Només cal que contacteu amb nosaltres al telèfon de la biblioteca: 93 403 26 30
o al correu electrònic: bibteclasala@l-h.cat i ens expliqueu què necessiteu: tipus de material, temàtica, edat a la que van adreçats els documents...
· Que ens indiqueu el temps necessiteu el material: 1 mes, 2 mesos, fins a final de curs.
· I us entregarem el lot a l’escola. Quan acabi el període de préstec l'haureu de retornar a la biblioteca.

Back to... Els darrers 40 anys de música i cinema a les biblioteques de l'Hospitalet

Les Biblioteques de L’Hospitalet us presenten un recorregut al llarg de 40 anys, des de 1981 fins 2020, a través de la música, el cinema, els records i l’actualitat. Durant vuit setmanes us presentarem a través de les xarxes socials una mostra representativa per lustres, on podreu escoltar una selecció de música, fer una repassada d’una tria de pel·lícules, jugarem amb un Kahoot i tindrem un espai per a compartir els nostres records. També podreu trobar un espai a les Biblioteques on exposarem documents per a què els gaudiu a casa. Ens acompanyes?
Estigueu atents! I bon viatge!

 

Activitats a la Biblioteca Tecla Sala CANCEL·LADES FINS A NOU AVÍS.

Consulteu aquest enllaç

CLUBS DE LECTURA I GRUPS DE CONVERSA

Inscripcions a l'enllaç

Constel·lacions literàries

Nova Galàxia Còmic Tecla!!!

Ja t'has llegit tota la bibliografia del teu autor preferit, i no saps per on continuar llegint? T'agrada un tipus de llibre en concret, però no saps com trobar-ho? Perds la paciència i el temps cercant títols als catàlegs?

Tenim una novetat que t'ajudarà. Visita la nova secció de constel·lacions literàries, on trobaràs diferents mapes que relacionen autors, llibres i gèneres literaris entre sí perquè puguis localitzar d'un cop d'ull el tipus de llibre que estàs buscant.

Clica els enllaços que acompanyen cada títol per descarregar-te el llibre directament de la plataforma eBiblio i comença a llegir des del teu dispositiu només amb un clic.

Consulta totes les constel·lacions en aquest llistat:
 

Recomanació del mes

Aquí trobareu sempre grans llibres, per a grans lectors.

Les coses humanes

THIS SUMMER, ENGLISH BOOKS TO READ FROM #EBIBLIO

Here are some awesome reads that you may want to check out this summer from EBIBLIO (https://catalunya.ebiblio.es/). You will find history, romance, adventure, mystery, short stories... Download the PDF and click on the covers to access our ebook lending platform. You are a few clicks away from reading in English, and remember that the only thing you need is your library card :-)

Poesia en la lletra de les cançons

Novetats infantils recomanades que trobaràs a l'Ebiblio

Cada mes arriben a la biblioteca un munt de llibres infantils nous, dels quals sempre triem i us recomanem els nostres preferits. Ara, amb la biblioteca tancada, mentre tots i totes estem a casa, no estan arribant llibres nous, però... no volem que deixeu de llegir!

És per això que ens hem mirat bé tots els llibres infantils que hi ha a l'eBiblio (més de 1200 títols infantils i juvenils!), i hem triat alguns dels nostres preferits.

Aquí sota us deixem les dues guies de recomanacions que hem fet fins ara. Podeu descarregar els arxius en PDF i si cliqueu sobre les cobertes, obrireu l'enllaç a eBiblio per prestar o reservar els llibres que us interessin.

Esperem que la lectura, també en digitals, us acompanyin i us facin passar una bona estona.

No dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres si teniu alguna pregunta o suggeriment.

Bona lectura i fins aviat!

Contes per als més petits

La biblioteca dels petits lectors

Des de bens petits, els infants detecten que les lletres i les imatges transmeten informació.

No llegeixen però saben que aquells signes o imatges volen dir alguna cosa.Sabent nosaltres això...donem a aquesta circumstància una dimensió poètica: apropem els infants a la lectura des que neixen.

En la següent guia et donem pautes per gaudir amb la poesia de les moixaines, els jocs de falda i els llibres.

Cliqueu les imatges dins el pdf per obrir-ne la informació:

Els bibliotecaris recomanen

Recomanacions de la Biblioteca Virtual

Ho trobaràs dins del Ebiblio

Normativa per a les sales de treball en grup

Per garantir la seguretat de les sis sales de treball en grup de la biblioteca, des del passat dia 28 de maig tenim una nova normativa, que principalment inclou aquestes dues noves normes que s’afegiran a les ja redactades amb anterioritat.

Racó de famílies

A l’àrea infantil de la biblioteca hi trobareu el racó de famílies, amb llibres, revistes, CD i DVD sobre educació, hàbits, psicologia infantil, embaràs, viatges i activitats amb infants, etc.
A continuació trobareu la guia amb les novetats que hem incorporat els últims mesos.
Si voleu més informació, adreceu-vos al taulell d’infantil!.

A la biblioteca tenim dues activitats per als infants fins a 3 anys i les seves famílies: l’Hora del conte trimestral i l’Espai Familiar a la Biblioteca.

Mensualment L’Espai Familiar de l’Associació Educativa Itaca ens visita i organitzem una estona de contes, xerrada, joc i cançons amb les famílies.

L’entrada a l’activitat és lliure, no cal inscripció.

Cada sessió està dedicada a un tema i elaborem una guia amb informació i recursos bibliogràfics.

A la sessió de novembre parlem de la influència de les noves tecnologies en els infants.

Guies de recursos de l'activitat: L'espai familiar a la biblioteca

Aquesta activitat es fa a la Biblioteca Central Tecla Sala mensualment i és un espai de contes i experiències per a famílies amb infants de 0 a 3 anys. L’entrada és lliure. Esteu convidats i convidades!
Mireu aquestes guies elaborades per la Yamila Alberola, responsable de famílies de l’Associació Educativa Itaca, i el personal de la sala infantil de la Biblioteca.
Cada guia conté recursos, pràctiques, experiències i bibliografia relacionades amb el tema de cada sessió.

Som la central

Connecta't

Wifi, préstec de portàtils i internet i +

La Biblioteca Central Tecla Sala posa a la vostra disposició una xarxa wi-fi de cobertura limitada (no es permet l'ús de programes de descàrrega massiva d'arxius) a tota la biblioteca, incloses les sales de treball en grup.

A la planta superior disposeu de diversos punts de lectura (boxes) amb punts de connexió elèctrica per a la realització de treballs. Així mateix, la planta superior, com la planta baixa (a la secció infantil) disposen d'una gran quantitat d'ordinadors per a la connexió a internet i la realització de treballs amb programes OpenOffice.

Per a la realització de treballs d'ofimàtica en MS Office teniu a la vostra disposició fins a 10 portàtils, que podeu reservar per al seu ús continuat durant 4 hores com a màxim.

Internet

Grup de lectura en veu alta

El febrer de 2005, la Biblioteca Central Tecla Sala va posar en marxa el Grup de Lectura en Veu Alta.

Amb una mitjana d’unes 20 persones, el grup es reuneix a la biblioteca per compartir la lectura en veu alta de textos de Cervantes, García Márquez, Rodoreda o Pla, entre molts d’altres. I al final de la lectura, una estona de tertúlia sobre el que s’ha llegit.
La cita, tots els dimarts de 12 a 13 h.

Blog del club de lectura en veu alta

Biblioteca educadora

Participa

Gaudeix de les propostes d'activitats a la Biblioteca Central

La Biblioteca Central Tecla Sala programa trimestralment un calendari d’activitats dirigides a totes les edats que comprèn diversos interessos: clubs de lectura, narració de contes, recitals poètics, conferències temàtiques, exposicions, concursos, etc.

A més, la biblioteca, que disposa diversos fons especials, constantment anima a la participació els seus usuaris en aquests àmbits: còmic, blues, art modern, ...
Consulta els nostres perfils a les diverses xarxes socials on som presents:

Facebook
Twitter de còmic
Twitter i Google Sites d'autors locals
Blogger de grup de lectura en veu alta

Fons Local

Ciutat plural, llibres singulars

L'Hospitalet de Llobregat té una tradició literària poc coneguda per a la majoria dels lectors. La Biblioteca Central Tecla Sala posa l'accent en donar a conèixer aquesta tradició i els autors contemporanis que presenten les seves obres a la seva ciutat i arreu.

En col·laboració amb les set biblioteques de districte, els escriptors novells tenen la possibilitat de presentar les seves obres una vegada han estat publicades per un segell editorial.

La Biblioteca Central de L'Hospitalet ressegueix l'obra d'aquests autors per mantenir en el seu fons una col·lecció única de bibliografia i prescriure-la als seus conciutadans.

Així mateix, la biblioteca edita un recull bibliogràfic bianual i gestiona una web de la vida i l'obra de tots els autors que formen part de l'ADN de la ciutat de L'Hospitalet, ja sigui perquè hi han nascut, viscut o treballat.

Autors novells i que s'autoediten

Si t'agrada escriure, penses en autoeditar la teva obra o ets un autor novell i vols que et resseguim posa't en contacte amb nosaltres al correu de la biblioteca.

Tots els autors de la ciutat estan convidats a participar, als voltants de Sant Jordi, el dia del llibre, a una trobada amb la resta d'autors per compartir experiències i promocionar la seva obra entre els lectors de la ciutat.

Memòria i Pla d'acció Biblioteca Central Tecla Sala

Podeu consultar totes les dades de la biblioteca a la darrera memòria i en el pla d'acció.

On som

Activitats

Xarxes de la Biblioteca Central Tecla Sala

Connecta't amb la Biblioteca Central Tecla Sala, segueix-nos al Facebook i a Twitter.