Les nostres Biblioteques

Adreça: AV Josep Tarradellas i Joan, 44  CP: 08901
Web: http://www.bibliotequeslh.cat/
Correu electrònic:  bibteclasala@l-h.cat
Telèfon: 934032630
Horaris: Dilluns: 15.30-21 h
De dimarts a divendres: 9-21 h
Dissabte: 10-14 i 15-20 h
Setmana Santa, Nadal i Estiu: Consultar horaris

.

Busquem petits artistes (de 0 a 99 anys) per a la nostra exposició virtual!  

Busquem petits artistes (de 0 a 99 anys) per a la nostra exposició virtual!

Sant Jordi, el drac i la princesa també es troben tancats al castell, com vosaltres a casa.  Us imagineu què estàn fent? Jugaran junts? Llegiran contes? Estarà cadascú a una habitació?  Com us imagineu que estan vivint  aquests moments? I què serà el primer que faran un cop torni la normalitat?

Expliqueu-nos-ho amb un dibuix i envieu-lo per correu electrònic a biblioinfantillh@gmail.com.

- Format JPG.
- Títol del missatge: Sant Jordi.
- Indiqueu el vostre nom i la vostra edat al missatge.
- Teniu de temps fins el 20 d'abril!

Aquesta exposició la fan els vostres dibuixos! Els esperem, ARTISTES.

Atenció: biblioteca tancada fins a nou avís...


Us recordem que tots els préstecs vigents i amb retard inferior als 21 dies (els que no estaven en estat Reclamat el passat dia 13) han estat prorrogats fins el dia 21 d'abril, data que també revisarem d'acord a la situació. Això vol dir que no s'enviaran avisos de cortesia ni de retard als usuaris que els tenen ara en préstec fins que no es restableixin els serveis presencials a la Xarxa de Biblioteques Municipals.

De moment, hem modificat el venciment per a que cap document reservat en espera de ser recollit caduqui.

Com a mesura per contenir l’expansió del COVID-19, fins a nou avís la bústia romandra tancada.

Recomanació de la setmana

Aquí trobareu sempre grans llibres, per a grans lectors.

Els bibliotecaris recomanen

Recomanacions de la Biblioteca Virtual

Ho trobaràs dins del Ebiblio

Rosalía: una artista visionària

Els serveis virtuals de les biblioteques, a l’abast de tothom

Si ets resident a Catalunya i no tens carnet de les biblioteques, ara tu també pots accedir als serveis virtuals de les biblioteques, com la plataforma de préstec digital eBiblio Catalunya, amb accés a llibres, pel·lícules i revistes; les bases de dades Naxos Music Library, amb un ampli repertori musical sobretot del gènere clàssic, l'In-edit TV, amb documentals musicals, així com els audiollibres o  l'hemeroteca de La Vanguardia, per destacar-ne alguns.

Per fer-ho has d’accedir al Catàleg Aladí i donar-te d’alta com a usuari temporal a través de la sol·licitud del carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipals. (http://aladi.diba.cat/screens*cat/formulari3_cat.html) Aquesta opció només és vàlida per als ciutadans que ho demanen per primer cop, que tenen 14 anys o més i que són residents a Catalunya. Un cop registrat rebràs immediatament un missatge de correu electrònic amb un codi d’identificació temporal a partir del qual podràs accedir a aquests serveis virtuals.

Aquest usuari temporal té una vigència de tres mesos. Passat aquest termini, hauries d'adreçar-te a la biblioteca per activar, prèvia identificació, el carnet definitiu de les biblioteques.

Amb aquesta nova opció la Diputació de Barcelona vol donar resposta a l’augment de demanda dels serveis virtuals de les biblioteques arran del tancament de totes les biblioteques públiques de Catalunya el passat 13 de març per la crisi del coronavirus. Durant els primers dies de confinament, serveis com el d’eBiblio de préstec de documents digitals han vist augmentar un 180% la mitjana de préstecs diaris.

Malgrat la situació excepcional, des de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona es continua treballant per oferir tots els serveis bàsics essencials, com l’accés al portal Biblioteca Virtual i als recursos web com In-edit TV, eBiblio o eFilm, així com mantenir operatius els canals d’atenció a l’usuari a través de les bústies corporatives i les xarxes socials. En aquest sentit, les propostes d’activitats o recursos que oferim des de les nostres xarxes socials per passar el confinament de la manera més agradable possible porten l’etiqueta #joemquedoacasaXBM.

Llibres i propostes per al confinament – 2 (L’ocell de paper)

Jaume Centelles ha triat un conte que ha explicat en nombroses ocasions als infants de cicle infantil i inicial.

Seguint la idea del conte, proveïu-vos de papers (de diari, revistes, llibretes, etc.) i dediqueu algunes estones a fer avions, vaixells amb butxaques, ocells, granotes, etc. de paper. A la xarxa trobareu nombrosos tutorials de papiroflèxia que us poden ajudar.

Filmin especial quarentena

L'enllaç

#joemquedoacasaXBM #culturaLH #quedatacasa #joemquedoacasa #ensquedemacasa #enbonacompanyia #laculturaacasa #bibliotecavirtual #bibliotequesacasa #bibliotecariesconfinades

Audiollibres en mp3

Dins el catàleg Aladí

#joemquedoacasaXBM #culturaLH #quedatacasa #joemquedoacasa #ensquedemacasa #enbonacompanyia #laculturaacasa #bibliotecavirtual #bibliotequesacasa #bibliotecariesconfinades
Dins el catàleg Aladí

https://bibliotecavirtual.diba.cat/audiollibresmp3

Storytel. Audiollibres en català

L'enllaç

#joemquedoacasaXBM #culturaLH #quedatacasa #joemquedoacasa #ensquedemacasa #enbonacompanyia #laculturaacasa #bibliotecavirtual #bibliotequesacasa #bibliotecariesconfinades

Iquiosc.cat

L'enllaç

Subscripció gratuïta durant un mes.

#joemquedoacasaXBM #culturaLH #quedatacasa #joemquedoacasa #ensquedemacasa #enbonacompanyia #laculturaacasa #bibliotecavirtual #bibliotequesacasa #bibliotecariesconfinades

Poeta de guàrdia. Perfil de twitter. Cada dia un vers

L'enllaç

#joemquedoacasaXBM #culturaLH #quedatacasa #joemquedoacasa #ensquedemacasa #enbonacompanyia #laculturaacasa #bibliotecavirtual #bibliotequesacasa #bibliotecariesconfinades

Emissores de ràdio de tot el món

Aquí l'enllaç

#joemquedoacasaXBM #culturaLH #quedatacasa #joemquedoacasa #ensquedemacasa #enbonacompanyia #laculturaacasa #bibliotecavirtual #bibliotequesacasa #bibliotecariesconfinades

NOUS CLUBS DE LECTURA A LA TECLA

Aquest curs 19/20 tindrem dues tertúlies setmanals noves. Us animen a participar-hi:

1.- CLUB DE LECTURA CONTES D'HUMOR coordinat per Lola Toledano González

Mucho cuento: (casi veinte) 19 relats de bon humor, un humor que no busca la rialla fàcil i que reflecteixen les dues cares de la vida: la dramàtica i la còmica. En una primera lectura, algunes de les situacions ens poden semblar grotesques però, potser després, en descobrirem certa ombra melancòlica i una visió més àcida (o menys amable).

L’efecte de llegir aquests contes és veure la importància de riure's d’un mateix i de les nostres circumstàncies més immediates.

Els divendres, del 4 al 25 d’octubre, a les 18h 

2.- CLUB DE LECTURA INCLUSIU  coordinat per Begoña Perez
T’animes a compartir la teva lectura amb persones que viuen la vida amb un prisma diferent? El primer club de lectura on el més important no és acabar el llibre sinó venir a la biblioteca i participar del club amb persones que tenen una comprensió del món diferent de l’habitual, i per tant, més enriquidora.

Aquest club ajuda a la rehabilitació psicosocial de les persones que pateixen trastorns mentals. Té com a objectiu reduir l’aïllament social o el risc d’aïllament de les persones a través de la lectura compartida d’un llibre. Compta amb el suport d’una tècnica integradora social i d’una bibliotecària. Actualment el Club el formen unes 12 persones i està obert a tothom que vulgui participar.

Tots els dimecres a la tarda de 15 a 16.30h comencem el 9 d’octubre.Apunteu-vos hi ja!!!!

https://ja.cat/TeclaSala2019-20CLPer qualsevol dubte  poseu-vos en contacte amb la biblioteca al 93 403 26 30

Llegies còmics durant la postguerra?

Saps qui eren la Florita i el Cachorro, llegies el TBO o Flechas y Pelayos... i ens ho vols venir a explicar?

Vine a compartir-ho amb els alumnes de l'IES Can Vilumara i les Biblioteques de l'Hospitalet.

Contacta amb la biblioteca Tecla Sala (93 403 26 30) o vine a veure'ns (Av. de Josep Tarradellas i Joan 44).

Música clàssica dins clàssics de la literatura

Versions musicals

#JATENIMNOMPERLAPLAÇA!

Divendres vam fer el recompte dels vostres vots i podem anunciar que #JaTenimNomPerLaPlaça.

En les ajustadíssimes votacions (online i presencials) ha resultat guanyador,  amb 23 vots, el nom PLAÇA DEL RACONET.

I dit i fet! Ja hem batejat el nostre espai alternatiu de la biblioteca, i ja hem col•locat la placa al seu lloc.

Ara només cal que vingueu a descobrir-lo i a gaudir-lo…

En les votacions han participat 95 persones. Moltíssimes gràcies!

Setmana dels àlbums il·lustrats

Supernit a les biblioteques

100 tertúlies Còmic Tecla

Normativa per a les sales de treball en grup

Per garantir l’ús cívic de les sis sales de treball en grup de la biblioteca, des del passat dia 28 de maig tenim una nova normativa, que principalment inclou aquestes tres noves normes que s’afegiran a les ja redactades amb anterioritat.

NOVETATS INFANTILS DE MARÇ

Ja són aquí, ja han arribat… les novetats infantils de març!

Cada mes rebem un cabàs de llibres nous a la sala infantil, i de tots els que arriben aquí us presentem els que més ens han agradat.

Coneixereu el senyor Racine i com es fa amic d’una bèstia (bastant estranya), riureu amb les aventures (una mica ridícules) de la guineu ferotge, i podreu aprendre 100 coses (fins i tot més!) amb el llibre “100 años: lo que la vida te enseña”.

Vine a la sala infantil i descobreix aquests i totes les altres novetats que tenim per tu!

Racó de famílies

A l’àrea infantil de la biblioteca hi trobareu el racó de famílies, amb llibres, revistes, CD i DVD sobre educació, hàbits, psicologia infantil, embaràs, viatges i activitats amb infants, etc.
A continuació trobareu la guia amb les novetats que hem incorporat els últims mesos.
Si voleu més informació, adreceu-vos al taulell d’infantil!.

A la biblioteca tenim dues activitats per als infants fins a 3 anys i les seves famílies: l’Hora del conte trimestral i l’Espai Familiar a la Biblioteca.
Mensualment L’Espai Familiar de l’Associació Educativa Itaca ens visita i organitzem una estona de contes, xerrada, joc i cançons amb les famílies.
L’entrada a l’activitat és lliure, no cal inscripció.
Cada sessió està dedicada a un tema i elaborem una guia amb informació i recursos bibliogràfics.
A la sessió de novembre parlem de la influència de les noves tecnologies en els infants.

GUIES DE RECURSOS DE L’ACTIVITAT "L’ESPAI FAMILIAR A LA BIBLIOTECA"

Aquesta activitat es fa a la Biblioteca Central Tecla Sala mensualment i és un espai de contes i experiències per a famílies amb infants de 0 a 3 anys. L’entrada és lliure. Esteu convidats i convidades!
Mireu aquestes guies elaborades per la Yamila Alberola, responsable de famílies de l’Associació Educativa Itaca, i el personal de la sala infantil de la Biblioteca.
Cada guia conté recursos, pràctiques, experiències i bibliografia relacionades amb el tema de cada sessió.

Som la Central

La Biblioteca Tecla Sala es va inaugurar el desembre de l’any 2000 i és la Central de Biblioteques de L’Hospitalet.

Coordina i dóna suport a la resta de biblioteques de la ciutat.
L’antiga fàbrica tèxtil Tecla Sala (1872), és l’emblemàtic edifici on es troba ubicada la biblioteca, compartint espai amb el Centre Cultural Metropolità Tecla Sala.

Connecta't

Wifi, préstec de portàtils i internet i +

La Biblioteca Central Tecla Sala posa a la vostra disposició una xarxa wi-fi de cobertura limitada (no es permet l'ús de programes de descàrrega massiva d'arxius) a tota la biblioteca, incloses les sales de treball en grup.

A la planta superior disposeu de diversos punts de lectura (boxes) amb punts de connexió elèctrica per a la realització de treballs. Així mateix, la planta superior, com la planta baixa (a la secció infantil) disposen d'una gran quantitat d'ordinadors per a la connexió a internet i la realització de treballs amb programes OpenOffice.

Per a la realització de treballs d'ofimàtica en MS Office teniu a la vostra disposició fins a 10 portàtils, que podeu reservar per al seu ús continuat durant 4 hores com a màxim.

Grup de lectura en veu alta

El febrer de 2005, la Biblioteca Central Tecla Sala va posar en marxa el Grup de Lectura en Veu Alta.

Amb una mitjana d’unes 20 persones, el grup es reuneix a la biblioteca per compartir la lectura en veu alta de textos de Cervantes, García Márquez, Rodoreda o Pla, entre molts d’altres. I al final de la lectura, una estona de tertúlia sobre el que s’ha llegit.
La cita, tots els dimarts de 12 a 13 h.

Blog del club de lectura en veu alta

Activitats per a centres docents

La biblioteca com a promotora del coneixement

La Biblioteca Central Tecla Sala ofereix periòdicament a escoles i instituts la possibilitat de reservar places en activitats específicament dirigides per als alumnes de tots els nivells d'estudi.

Les activitats inclouen una visita a la biblioteca i una xerrada adaptada a l'edat dels alumnes; així, si les visites de cicle preescolar i infantil inclouen l'explicació d'un conte, les visites de primària i secundària poden incloure xerrades que tracten directament sobre els continguts del programa acadèmic.

Si voleu reservar-ne places, consulteu les activitats disponibles al catàleg Intro.

Participa

Gaudeix de les propostes d'activitats a la Biblioteca Central

La Biblioteca Central Tecla Sala programa trimestralment un calendari d’activitats dirigides a totes les edats que comprèn diversos interessos: clubs de lectura, narració de contes, recitals poètics, conferències temàtiques, exposicions, concursos, etc.

A més, la biblioteca, que disposa diversos fons especials, constantment anima a la participació els seus usuaris en aquests àmbits: còmic, blues, art modern, ...
Consulta els nostres perfils a les diverses xarxes socials on som presents:

Facebook
Twitter de còmic
Twitter i Google Sites d'autors locals
Blogger de grup de lectura en veu alta

Fons Local

Ciutat plural, llibres singulars

L'Hospitalet de Llobregat té una tradició literària poc coneguda per a la majoria dels lectors. La Biblioteca Central Tecla Sala posa l'accent en donar a conèixer aquesta tradició i els autors contemporanis que presenten les seves obres a la seva ciutat i arreu.

En col·laboració amb les set biblioteques de districte, els escriptors novells tenen la possibilitat de presentar les seves obres una vegada han estat publicades per un segell editorial.

La Biblioteca Central de L'Hospitalet ressegueix l'obra d'aquests autors per mantenir en el seu fons una col·lecció única de bibliografia i prescriure-la als seus conciutadans.

Així mateix, la biblioteca edita un recull bibliogràfic bianual i gestiona una web de la vida i l'obra de tots els autors que formen part de l'ADN de la ciutat de L'Hospitalet, ja sigui perquè hi han nascut, viscut o treballat.
Si t'agrada escriure, penses en autoeditar la teva obra o ets un autor novell i vols que et resseguim posa't en contacte amb nosaltres al correu de la biblioteca.

Tots els autors de la ciutat estan convidats a participar, als voltants de Sant Jordi, el dia del llibre, a una trobada amb la resta d'autors per compartir experiències i promocionar la seva obra entre els lectors de la ciutat.

Ciutat plural, llibres singulars

Ciutat plural, llibres singulars és el mapa literari de l'Hospitalet, l'expressió de la creativitat dels autors i les autores locals que es recull en la guia que, cada dos anys, editen les Biblioteques de l'Hospitalet. Gràcies a aquesta guia comprovem la vitalitat literària de la ciutat i la vida que hi ha darrere els llibres.

Memòria i Pla d'acció Biblioteca Central Tecla Sala

Podeu consultar totes les dades de la biblioteca a la darrera memòria i en el pla d'acció.

On som

Properes activitats

Xarxes de la Biblioteca Central Tecla Sala

Connecta't amb la Biblioteca Central Tecla Sala, segueix-nos al Facebook i a Twitter.