Les nostres Biblioteques

Biblioteca Central Tecla Sala

Biblioteca Central Tecla Sala

Adreça: AV Josep Tarradellas i Joan, 44  CP: 08901
Web: http://www.bibliotequeslh.cat/
Correu electrònic:  bibteclasala@l-h.cat
Telèfon: 93 403 26 30
Horaris: Dilluns: 15.30-21 h
De dimarts a divendres: 9-21 h
Dissabte: 10-14 i 15-20 h
Setmana Santa, Nadal i Estiu: Consultar horaris

Bústia de retorn de préstecs a la Biblioteca Tecla Sala

Permet de fer el retorn les 24 hores.
Es troba al capdavall de la rampa de pujada a la Tecla Sala, al costat de consergeria.

Desperta la teva curiositat

L'accés lliure a la cultura és un valor que com a biblioteca volem promoure, per això any rere any revisem la nostra programació per intentar despertar la curiositat dels nostres visitants.

Oferim així noves propostes que s'adapten a les demandes de les ciutadanes i ciutadans de L'Hospitalet: sortides literàries en grup, performances, instal·lacions de petit format, centres d'interès bibliogràfics...

Jordi Macabich (1925-2015), era un home de barri, de Santa Eulàlia. Era un artista. Més concretament, il·lustrador, historietista i pintor.
Violeta Suárez (1929-2015), companya inseparable d'ell, era una excel·lent artista.
Hi trobareu zones d’estudi i de lectura informal, àrea de petits lectors, ordinadors amb connexió a internet, i tot tipus de documents adreçats als infants (llibres, contes, revistes, música i cinema) i també un racó amb documents d’interès per a pares i mares (pedagogia, psicologia infantil, alimentació, cura dels infants...).
A la sala infantil també us proposem activitats per fomentar la lectura dels infants: hores del conte, espectacles infantils, activitats especials per infants de 0-3 anys, visites escolars, tallers de creativitat, etc.

El personal de sala infantil resoldrà els vostres dubtes i consultes amb molt de gust.
Pregunteu-nos!
Hora del conte maig i "Pim Pam Pomelo. Laboratori de lletres i imatges"

Novetats infantils recomanades - Gener 2018

Els reis han vingut carregadíssims de novetats!

Tantes tantes tantes, que ens ha costat molt triar-ne només vuit, o sigui que a més de venir a buscar les que teniu en aquest PDF, que ens ENCANTEN, obriu bé els ulls quan entreu a la sala infantil, perquè trobareu joies exposades per tots els racons.

Per un 2018 ple de bons llibres… vine a la biblioteca!

Racó de pares

A l’àrea infantil de la biblioteca hi trobareu el racó de pares i mares, amb llibres, revistes, CD i DVD sobre educació, hàbits, psicologia infantil, embaràs, viatges i activitats amb infants, etc.
A continuació trobareu la guia amb les novetats que hem incorporat al racó de pares i mares durant els últims mesos.
Si voleu més informació, adreceu-vos al taulell d’infantil!.

A la biblioteca tenim dues activitats per als infants fins a 3 anys i les seves famílies: l’Hora del conte trimestral i l’Espai Familiar a la Biblioteca.
Mensualment L’Espai Familiar de l’Associació Educativa Itaca ens visita i organitzem una estona de contes, xerrada, joc i cançons amb les famílies.
L’entrada a l’activitat és lliure, no cal inscripció.
Cada sessió està dedicada a un tema i elaborem una guia amb informació i recursos bibliogràfics.
A la sessió de novembre parlem de la influència de les noves tecnologies en els infants.

Un món de còmics

Ens agraden com a tu

La col•lecció de còmics de la Biblioteca Central Tecla Sala és una de les més
importants a Catalunya, pel seu volum i per la seva diversitat de
gèneres.

Una bona part de còmics són disponibles en accés lliure per a la
seva consulta i préstec. La majoria són novetats que adquirim per tal que en
podeu gaudir i de les que en fem difusió periòdicament.
El premi Còmic pels Drets Humans i la Ciutadania Global impulsa la realització d'historietes il·lustrades com a vehicle de creació artística i vol destacar especialment aquelles que potencien els valors de la pau, la solidaritat, la cooperació i la difusió dels drets humans.

Som la Central

La Biblioteca Tecla Sala es va inaugurar el desembre de l’any 2000 i és la Central de Biblioteques de L’Hospitalet.

Coordina i dóna suport a la resta de biblioteques de la ciutat.
L’antiga fàbrica tèxtil Tecla Sala (1872), és l’emblemàtic edifici on es troba ubicada la biblioteca, compartint espai amb el Centre Cultural Metropolità Tecla Sala.

Secció infantil

Pels més menuts

La sala infantil de la Biblioteca Tecla Sala és l’espai especialment adreçat als infants des dels 0 fins als 12 anys.

Ludotecla

Aprenem jugant

La Biblioteca Central Tecla Sala et convida a jugar a jocs de taula per passar estones de diversió i gaudi amb familiars, amics i amigues.

Tenim jocs de cartes, d’estratègia, didàctics, tradicionals, col·laboratius…

El joc ajuda a fomentar la creativitat, la imaginació, la solidaritat i omple el temps d’oci de forma lúdica. Si tens de 4 a 99 anys, mou fitxa a la Biblioteca!

Pots venir a jugar tots els dissabtes durant l’horari d’obertura de la biblioteca i un dijous al mes (consulta la nostra agenda d’activitats).

Scrabble, partida duplicada

Un dissabte al mes la Sala taller de la Secció infantil de la Biblioteca acull la partida duplicada de Scrabble on nens i nenes , pares i mares busquen les paraules amagades.

Connecta't

Wifi, préstec de portàtils i internet i +

La Biblioteca Central Tecla Sala posa a la vostra disposició una xarxa wi-fi de cobertura limitada (no es permet l'ús de programes de descàrrega massiva d'arxius) a tota la biblioteca, incloses les sales de treball en grup.

A la planta superior disposeu de diversos punts de lectura (boxes) amb punts de connexió elèctrica per a la realització de treballs. Així mateix, la planta superior, com la planta baixa (a la secció infantil) disposen d'una gran quantitat d'ordinadors per a la connexió a internet i la realització de treballs amb programes OpenOffice.

Per a la realització de treballs d'ofimàtica en MS Office teniu a la vostra disposició fins a 10 portàtils, que podeu reservar per al seu ús continuat durant 4 hores com a màxim.

Grup de lectura en veu alta

El febrer de 2005, la Biblioteca Central Tecla Sala va posar en marxa el Grup de Lectura en Veu Alta.

Amb una mitjana d’unes 20 persones, el grup es reuneix a la biblioteca per compartir la lectura en veu alta de textos de Cervantes, García Márquez, Rodoreda o Pla, entre molts d’altres. I al final de la lectura, una estona de tertúlia sobre el que s’ha llegit.
La cita, tots els dimarts de 12 a 13 h.

Blog del club de lectura en veu alta

Quiosc

El fons del Quiosc està format per revistes, diaris, música, sèries, pel·lícules, llibres de música i de cinema.

Fons de Blues I Música Negra

Destaca el Fons especial de Blues i Música Negra (FBMN), declarat l’any 2012 “Fons Europeu del Blues” per l’European Blues Union.
També disposem d’equips per a la visualització de dvd i de punts d’autoescolta de cd perquè pugueu gaudir del nostre fons amb comoditat.

Periòdicament, la biblioteca programa activitats per donar a conèixer aquest fons i divulgar la història i els gèneres de la música blues amb la col·laboració d'altres entitats i associacions, com per exemple, la Societat de Blues de Barcelona.

...

Julio Vallejo, veu, guitarres, baix, harmònica; Benoit Poinsot, saxo, piano, percussions, veu; i Oli Rocque, percussió, bateria, veu.

Un recorregut per la història del blues, pels instruments i sons que identifiquen aquest gènere musical a través d'un concert didàctic dirigit als instituts.

Activitats per a centres docents

La biblioteca com a promotora del coneixement

La Biblioteca Central Tecla Sala ofereix periòdicament a escoles i instituts la possibilitat de reservar places en activitats específicament dirigides per als alumnes de tots els nivells d'estudi.

Les activitats inclouen una visita a la biblioteca i una xerrada adaptada a l'edat dels alumnes; així, si les visites de cicle preescolar i infantil inclouen l'explicació d'un conte, les visites de primària i secundària poden incloure xerrades que tracten directament sobre els continguts del programa acadèmic.

Si voleu reservar-ne places, consulteu les activitats disponibles al catàleg Intro.

Participa

Gaudeix de les propostes d'activitats a la Biblioteca Central

La Biblioteca Central Tecla Sala programa trimestralment un calendari d’activitats dirigides a totes les edats i que comprèn diversos interessos: clubs de lectura, narració de contes, recitals poètics, conferències temàtiques, exposicions, concursos, etc.

A més, la biblioteca, que disposa diversos fons especials, constantment anima a la participació els seus usuaris en aquests àmbits: còmic, blues, art modern, ...
Consulta els nostres perfils a les diverses xarxes socials on som presents:
Facebook
Twitter, de còmic
Google Sites, d'autors locals
Blogger, de grup de lectura en veu alta

Fons Local

Ciutat plural, llibres singulars

L'Hospitalet de Llobregat té una tradició literària poc coneguda per a la majoria dels lectors. La Biblioteca Central Tecla Sala posa l'accent en donar a conèixer aquesta tradició i els autors contemporanis que presenten les seves obres a la seva ciutat i arreu.

En col·laboració amb les set biblioteques de districte, els escriptors novells tenen la possibilitat de presentar les seves obres una vegada han estat publicades per un segell editorial.

La Biblioteca Central de L'Hospitalet ressegueix l'obra d'aquests autors per mantenir en el seu fons una col·lecció única de bibliografia i prescriure-la als seus conciutadans.

Així mateix, la biblioteca edita un recull bibliogràfic bianual i gestiona una web de la vida i l'obra de tots els autors que formen part de l'ADN de la ciutat de L'Hospitalet, ja sigui perquè hi han nascut, viscut o treballat.
Si t'agrada escriure, penses en autoeditar la teva obra o ets un autor novell i vols que et resseguim posa't en contacte amb nosaltres al correu de la biblioteca.

Tots els autors de la ciutat estan convidats a participar, als voltants de Sant Jordi, el dia del llibre, a una trobada amb la resta d'autors per compartir experiències i promocionar la seva obra entre els lectors de la ciutat.

VIII Trobada d'autors i diada de Sant Jordi

Ciutat plural, llibres singulars

Ciutat plural, llibres singulars és el mapa literari de l'Hospitalet, l'expressió de la creativitat dels autors i les autores locals que es recull en la guia que, cada dos anys, editen les Biblioteques de l'Hospitalet. Gràcies a aquesta guia comprovem la vitalitat literària de la ciutat, la vida que hi ha darrere els llibres.

Fons d'Art Contemporani Espanyol

La biblioteca, com a part integrant del Centre Cultural Metropolità Tecla Sala,
disposa d'un fons especial en Art Contemporani Espanyol com a complement a les
nombroses exposicions que es programen per a tots els amants de les Belles Arts.
La col·lecció reuneix diverses disciplines artístiques: escultura, pintura,
fotografia, ...
El fons inclou nombrosos llibres, molts catàlegs d'exposicions editats des dels anys 90 fins a l'actualitat, i diversos títols de revistes vives sobre art contemporani.

Tots els amants de l'art modern trobareu més enllà de les exposicions que visiteu, un racó on satisfer el vostre deler  i la vostra curiositat per ampliar el vostre gust per l'art.

Descobreix-nos

Fins aviat!

A la  Biblioteca Central Tecla Sala treballem per oferir-vos serveis que responguin a les vostres necessitats  d’informació,  cultura  i  lleure.

Volem que la biblioteca sigui un  lloc  de trobada, reflexió i debat, obert a qualsevol iniciativa que es dugui a terme a la ciutat per a tots, els que veniu, els que vingueu i, sobretot, els que vindran.

Memòria i Pla d'acció Biblioteca Central Tecla Sala

Podeu consultar totes les dades de la biblioteca a la darrera memòria i en el pla d'acció.

On som

Xarxes de la Biblioteca Central Tecla Sala

Connecta't amb la Biblioteca Central Tecla Sala, segueix-nos al Facebook i a Twitter.