Les nostres Biblioteques

La façana de la Biblioteca Central Tecla Sala

Adreça: AV Josep Tarradellas i Joan, 44 CP: 08901

Web: http://www.bibliotequeslh.cat/852893_1.aspx?id=1

Correu electrònic: bibteclasala@l-h.cat

Telèfon: 934032630

Horaris:

Biblioteca:

  • Dilluns: de 15:30 a 20:30 hores
  • De dimarts a divendres: de 9 a 20:30 hores
  • Dissabte: de 10 a 14 h i de 15 a 20 hores
  • Setmana Santa, Nadal i Estiu: Consultar horaris
  • Festius tancat

Aula d'estudi:

  • De dilluns a divendres: de 15:30 a 20:30 hores Dimecres, dijous i dissabte: de 10:00 a 13:30 hores
  • Setmana Santa, Nadal i Estiu: Consultar horaris

Inscripcions als clubs de lectura i grups de conversa

A partir del dilluns 12 de setembre de 2023 a les 15.30h. podreu accedir als enllaços dels formularis d'inscripció que trobareu al nom de cada club de lectura o grup de conversa.

Clubs de lectura d'adults

Grups de conversa

Clubs de lectura infantils

Jocs de taula a la Biblioteca Tecla Sala

La Biblioteca Central Tecla Sala posa a la vostra disposició una selecció de diferents jocs de taula adreçats a persones de totes les edats. Podeu jugar a la biblioteca o endur-vos en préstec els jocs de taula. Per utilitzar els jocs només necessiteu el carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipals.

Consulta el catàleg dels jocs de taula de la Biblioteca Tecla Sala.

Biblioteques més sostenibles

Biblioteques més sostenibles

La Biblioteca Central Tecla Sala ha estat seleccionada per formar part del Laboratori de transició ecològica a les biblioteques impulsat per la Diputació de Barcelona. Aquest grup de treball té per objectiu analitzar el servei bibliotecari en l’actual context d’emergència climàtica i identificar bones pràctiques i propostes de millora en matèria de sostenibilitat.

Els principals àmbits d’actuació del Laboratori de transició ecològica són l’ambient de treball, el cicle de vida dels documents, els serveis a usuaris/es, les activitats i les comunicacions.

Aquest laboratori de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la DIBA es mantindrà actiu fins a finals d’any, però algunes mesures d’eficiència energètica que ja s’han començat a implementar a la Biblioteca Tecla Sala són la racionalització de l’enllumenat de les sales i dels ordinadors de consulta pública.

+ QLOTS: Lots de llibres infantils en préstec

Les biblioteques de L’Hospitalet volem que tinguis sempre llibres a casa.

Fàcil!: Demanan’s un lot per telèfon, presencialment o fent-nos arribar la txec list que us adjuntem en aquest apartat.

Et seleccionarem el lot ple de llibres bonics, de gran qualitat literària i molt entretinguts acompanyats d’alguna petita sorpresa.

T’el prestarem al teu carnet i ja els tens preparat per recollir-lo a la biblioteca.

Descobreix totes les meravelles que tenim!

Constel·lacions literàries

Nova Galàxia Còmic Tecla!!!

Ja t'has llegit tota la bibliografia del teu autor preferit, i no saps per on continuar llegint? T'agrada un tipus de llibre en concret, però no saps com trobar-ho? Perds la paciència i el temps cercant títols als catàlegs?

Tenim una novetat que t'ajudarà. Visita la nova secció de constel·lacions literàries, on trobaràs diferents mapes que relacionen autors, llibres i gèneres literaris entre sí perquè puguis localitzar d'un cop d'ull el tipus de llibre que estàs buscant.

Clica els enllaços que acompanyen cada títol per descarregar-te el llibre directament de la plataforma eBiblio i comença a llegir des del teu dispositiu només amb un clic.

Consulta totes les constel·lacions en aquest llistat:

Sala infantil

La Sala Infantil de la Biblioteca Central Tecla és un espai ampli i molt agradable per gaudir amb les lectures, pintant, jugant a jocs de taula, veure i participar de les activitats... Amb dues grans sales també podeu estudiar o fer els deures sense interrupcions.

Us recomanem lectures, us preparem lots de llibres personalitzats, programem activitats infantils, totes gratuïtes, com Hores del conte, tallers de manualitats o de còmic, espectacles de dissabte, etc... Tenim moooolts llibres i segur que trobeu el que us agrada!

A l’àrea infantil també trobareu el Racó de Famílies, amb llibres sobre educació, hàbits, psicologia infantil, embaràs, viatges i activitats amb infants, etc.

Sala infantil dels més petits

Per als mes petits, oferim una activitat per a famílies amb infants de 0 a 3 anys: L’Espai Familiar a la Biblioteca.

Mensualment L’Espai Familiar de l’Associació Educativa Ítaca ens visita i organitzem una estona de contes, xerrada, joc i cançons amb les famílies.

Cada sessió està dedicada a un tema i elaborem una guia amb informació i recursos bibliogràfics.

Si voleu més informació, adreceu-vos al taulell d’infantil.

Normativa per a les sales de treball en grup

Per garantir la seguretat de les sis sales de treball en grup de la biblioteca, des del passat dia 28 de maig tenim una nova normativa, que principalment inclou aquestes dues noves normes que s’afegiran a les ja redactades amb anterioritat.

Som la central

La Biblioteca Tecla Sala es va inaugurar el desembre de l’any 2000 i és la Central de Biblioteques de L’Hospitalet.

Coordina i dóna suport a la resta de biblioteques de la ciutat.

L’antiga fàbrica tèxtil Tecla Sala (1872), és l’emblemàtic edifici on es troba ubicada la biblioteca, compartint espai amb el Centre Cultural Metropolità Tecla Sala.

Connecta't

Wifi, préstec de portàtils i internet i +

La Biblioteca Central Tecla Sala posa a la vostra disposició una xarxa wi-fi de cobertura limitada (no es permet l'ús de programes de descàrrega massiva d'arxius) a tota la biblioteca, incloses les sales de treball en grup.

A la planta superior disposeu de diversos punts de lectura (boxes) amb punts de connexió elèctrica per a la realització de treballs. Així mateix, la planta superior, com la planta baixa (a la secció infantil) disposen d'una gran quantitat d'ordinadors per a la connexió a internet i la realització de treballs amb programes OpenOffice.

Per a la realització de treballs d'ofimàtica en MS Office teniu a la vostra disposició fins a 10 portàtils, que podeu reservar per al seu ús continuat durant 4 hores com a màxim.

Grup de lectura en veu alta

El febrer de 2005, la Biblioteca Central Tecla Sala va posar en marxa el Grup de Lectura en Veu Alta.

Amb una mitjana d’unes 20 persones, el grup es reuneix a la biblioteca per compartir la lectura en veu alta de textos de Cervantes, García Márquez, Rodoreda o Pla, entre molts d’altres. I al final de la lectura, una estona de tertúlia sobre el que s’ha llegit.
La cita, tots els dimarts de 12 a 13 h.

Blog del club de lectura en veu alta

Biblioteca educadora

Participa

Gaudeix de les propostes d'activitats a la Biblioteca Central

La Biblioteca Central Tecla Sala programa trimestralment un calendari d’activitats dirigides a totes les edats que comprèn diversos interessos: clubs de lectura, narració de contes, recitals poètics, conferències temàtiques, exposicions, concursos, etc.

A més, la biblioteca, que disposa diversos fons especials, constantment anima a la participació els seus usuaris en aquests àmbits: còmic, blues, art modern, ...

Consulta els nostres perfils a les diverses xarxes socials on som presents:

Fons Local

Ciutat plural, llibres singulars

L'Hospitalet de Llobregat té una tradició literària poc coneguda per a la majoria dels lectors. La Biblioteca Central Tecla Sala posa l'accent en donar a conèixer aquesta tradició i els autors contemporanis que presenten les seves obres a la seva ciutat i arreu.

En col·laboració amb les set biblioteques de districte, els escriptors novells tenen la possibilitat de presentar les seves obres una vegada han estat publicades per un segell editorial.

La Biblioteca Central de L'Hospitalet ressegueix l'obra d'aquests autors per mantenir en el seu fons una col·lecció única de bibliografia i prescriure-la als seus conciutadans.

Així mateix, la biblioteca edita un recull bibliogràfic bianual i gestiona una web de la vida i l'obra de tots els autors que formen part de l'ADN de la ciutat de L'Hospitalet, ja sigui perquè hi han nascut, viscut o treballat.

Autors novells i que s'autoediten

Si t'agrada escriure, penses en autoeditar la teva obra o ets un autor novell i vols que et resseguim posa't en contacte amb nosaltres al correu de la biblioteca.

Tots els autors de la ciutat estan convidats a participar, als voltants de Sant Jordi, el dia del llibre, a una trobada amb la resta d'autors per compartir experiències i promocionar la seva obra entre els lectors de la ciutat.

Novetats de la biblioteca Tecla Sala

Consulta les últimes adquisicions de la biblioteca

On som

Activitats

Xarxes de la Biblioteca Central Tecla Sala

Connecta't amb la Biblioteca Central Tecla Sala, segueix-nos al Facebook i a Twitter.