Dilluns: 15.30-21 h
De dimarts a divendres: 9-14:30 h i de 15:30 a 21h
Dissabte: 10-14:30 i 15:30-20 h
Setmana Santa, Nadal i Estiu: Consultar horaris
Dilluns: 15:30 a 20:30h
De dimarts a divendres: 9 a 14h i de 15:30 a 20:30h
Dissabte: 10 a 14h i de 15 a 20h
LA BIBLIOTECA FA 20 ANYS!
Biblioteca Central Tecla Sala de l’Hospitalet. 2000–2020
Les portes de la biblioteca Tecla Sala es van obrir al públic de la ciutat per primera vegada el 17 de desembre del 2000. Han passat, ja, vint anys!... Un temps que ens fa ‘sentir’, com al tango, que la vida es un soplo i que veinte años no es nada. Així que aquí seguim: joves, infantils i grans, tot alhora. Hem crescut de la ma del segle XXI.
Celebrem 20 anys refermant allò que volem ser: una biblioteca pública, oberta i segura. Més que mai. Oferim tot allò que tenim i que cuidem i organitzem pensant en tots els usuaris, joves, infantils i adults: l’espai ampli i generós de la biblioteca i el fons compartit de tota la Xarxa de Biblioteques de l’Hospitalet i de la Diputació de Barcelona.
La presentació de les novetats d'hivern de la Tecla ja està llesta per compartir.
Lluís López del Castillo (1938-2018) va néixer a l’Hospitalet de Llobregat i va créixer al barri de La Torrassa. De família murciana, va aprendre el català al carrer, amb 7 o 8 anys. Es va enamorar de la llengua, amb 14 anys, llegint Les aventures d’en Massagran. Va dedicar la seva vida a l’ensenyament.
Filòleg, gramàtic, corrector, sociolingüista, però davant de tot un entusiasta de la pedagogia i l’ensenyament. López del Castillo il·lustra el procés d’arrelament a una nova realitat, una nova cultura i una nova llengua, en el seu cas, el català.
Va començar la seva trajectòria d’ensenyant fent classe a l’escola Montessori de Collblanc i es va jubilar com a professor de Didàctica de la Llengua de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Amb una capacitat de treball extraordinària, ha estat un divulgador entusiasta, mestre de mestres, autor d’obres originals i innovadores com el manual de gramàtica Faristol o el superb i necessari assaig Llengua Standard i nivells de llenguatge.
La malaltia de l’Alzheimer, que va patir els darrers 10 anys de la seva vida, el va fer desaparèixer de la vida pública i acadèmica. Això explicaría el poc ressò que va tenir la seva mort l’any 2018, tenint en compte la importància de la seva obra i de les seves aportacions lingüístiques, al llarg d’una vida dedicada intensament a l’ensenyament.
La Biblioteca Tecla Sala vol recordar la seva figura, el seu vincle amb la nostra ciutat, reivindicar els seu treball pedagògic i reconèixer tot l’esforç per la normalització del català, alhora que la seva dedicació a les classes populars.
Aquest és el motiu de l’exposició i de l’acte d’homenatge en el què va participar la Coral de Sant Medir, en la qual ell hi cantava, i el pedagog Jaume Cela, que ens va fer una semblança del Lluís López del Castillo.
L’exposició s’ha fet amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística, de l’Hospitalet, i a l’acte d’homenatge va assistir-hi la seva família i 50 persones.
Amb l'objectiu d'apropar llibres i altres documents als infants i per tal de reduïr la seva mobilitat durant aquest període de la Covid. preparem lots a mida.
· Les famílies es poden posar en contacte amb la biblioteca per fer la demanda que necessiten o omplirla fitxa txec list +Que lots, que podrà trobar a la web de biblioteques o a la mateixa biblioteca.
· El préstec tindrà un termini de 30 dies.
Amb l'objectiu d'apropar llibres i altres documents de la biblioteca als infants i la dificultat amb que es troben les escoles per venir a la biblioteca hem decidit apropar la biblioteca a l'escola amb el préstec de lots.
· Només cal que contacteu amb nosaltres al telèfon de la biblioteca: 93 403 26 30
o al correu electrònic: bibteclasala@l-h.cat i ens expliqueu què necessiteu: tipus de material, temàtica, edat a la que van adreçats els documents...
· Que ens indiqueu el temps necessiteu el material: 1 mes, 2 mesos, fins a final de curs.
· I us entregarem el lot a l’escola. Quan acabi el període de préstec l'haureu de retornar a la biblioteca.
Les Biblioteques de L’Hospitalet us presenten un recorregut al llarg de 40 anys, des de 1981 fins 2020, a través de la música, el cinema, els records i l’actualitat. Durant vuit setmanes us presentarem a través de les xarxes socials una mostra representativa per lustres, on podreu escoltar una selecció de música, fer una repassada d’una tria de pel·lícules, jugarem amb un Kahoot i tindrem un espai per a compartir els nostres records. També podreu trobar un espai a les Biblioteques on exposarem documents per a què els gaudiu a casa. Ens acompanyes?
Estigueu atents! I bon viatge!
Consulteu aquest enllaç
Inscripcions a l'enllaç
Ja t'has llegit tota la bibliografia del teu autor preferit, i no saps per on continuar llegint? T'agrada un tipus de llibre en concret, però no saps com trobar-ho? Perds la paciència i el temps cercant títols als catàlegs?
Tenim una novetat que t'ajudarà. Visita la nova secció de constel·lacions literàries, on trobaràs diferents mapes que relacionen autors, llibres i gèneres literaris entre sí perquè puguis localitzar d'un cop d'ull el tipus de llibre que estàs buscant.
Clica els enllaços que acompanyen cada títol per descarregar-te el llibre directament de la plataforma eBiblio i comença a llegir des del teu dispositiu només amb un clic.
Consulta totes les constel·lacions en aquest llistat:
Aquí trobareu sempre grans llibres, per a grans lectors.
Here are some awesome reads that you may want to check out this summer from EBIBLIO (https://catalunya.ebiblio.es/). You will find history, romance, adventure, mystery, short stories... Download the PDF and click on the covers to access our ebook lending platform. You are a few clicks away from reading in English, and remember that the only thing you need is your library card :-)
Cada mes arriben a la biblioteca un munt de llibres infantils nous, dels quals sempre triem i us recomanem els nostres preferits. Ara, amb la biblioteca tancada, mentre tots i totes estem a casa, no estan arribant llibres nous, però... no volem que deixeu de llegir!
És per això que ens hem mirat bé tots els llibres infantils que hi ha a l'eBiblio (més de 1200 títols infantils i juvenils!), i hem triat alguns dels nostres preferits.
Aquí sota us deixem les dues guies de recomanacions que hem fet fins ara. Podeu descarregar els arxius en PDF i si cliqueu sobre les cobertes, obrireu l'enllaç a eBiblio per prestar o reservar els llibres que us interessin.
Esperem que la lectura, també en digitals, us acompanyin i us facin passar una bona estona.
No dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres si teniu alguna pregunta o suggeriment.
Bona lectura i fins aviat!
Des de bens petits, els infants detecten que les lletres i les imatges transmeten informació.
No llegeixen però saben que aquells signes o imatges volen dir alguna cosa.Sabent nosaltres això...donem a aquesta circumstància una dimensió poètica: apropem els infants a la lectura des que neixen.
En la següent guia et donem pautes per gaudir amb la poesia de les moixaines, els jocs de falda i els llibres.
Cliqueu les imatges dins el pdf per obrir-ne la informació:
Recomanacions de la Biblioteca Virtual
Ho trobaràs dins del Ebiblio
A l’àrea infantil de la biblioteca hi trobareu el racó de famílies, amb llibres, revistes, CD i DVD sobre educació, hàbits, psicologia infantil, embaràs, viatges i activitats amb infants, etc.
A continuació trobareu la guia amb les novetats que hem incorporat els últims mesos.
Si voleu més informació, adreceu-vos al taulell d’infantil!.
A la biblioteca tenim dues activitats per als infants fins a 3 anys i les seves famílies: l’Hora del conte trimestral i l’Espai Familiar a la Biblioteca.
Mensualment L’Espai Familiar de l’Associació Educativa Itaca ens visita i organitzem una estona de contes, xerrada, joc i cançons amb les famílies.
L’entrada a l’activitat és lliure, no cal inscripció.
Cada sessió està dedicada a un tema i elaborem una guia amb informació i recursos bibliogràfics.
A la sessió de novembre parlem de la influència de les noves tecnologies en els infants.
El febrer de 2005, la Biblioteca Central Tecla Sala va posar en marxa el Grup de Lectura en Veu Alta.
Amb una mitjana d’unes 20 persones, el grup es reuneix a la biblioteca per compartir la lectura en veu alta de textos de Cervantes, García Márquez, Rodoreda o Pla, entre molts d’altres. I al final de la lectura, una estona de tertúlia sobre el que s’ha llegit.
La cita, tots els dimarts de 12 a 13 h.
Podeu consultar totes les dades de la biblioteca a la darrera memòria i en el pla d'acció.