Les nostres Biblioteques

Adreça: AV Josep Tarradellas i Joan, 44  CP: 08901
Web: http://www.bibliotequeslh.cat/
Correu electrònic:  bibteclasala@l-h.cat
Telèfon: 934032630
Horaris: Dilluns: 15.30-21 h
De dimarts a divendres: 9-21 h
Dissabte: 10-14 i 15-20 h
Setmana Santa, Nadal i Estiu: Consultar horaris

NOUS CLUBS DE LECTURA A LA TECLA

Aquest curs 19/20 tindrem dues tertúlies setmanals noves. Us animen a participar-hi:

1.- CLUB DE LECTURA CONTES D'HUMOR coordinat per Lola Toledano González

Mucho cuento: (casi veinte) 19 relats de bon humor, un humor que no busca la rialla fàcil i que reflecteixen les dues cares de la vida: la dramàtica i la còmica. En una primera lectura, algunes de les situacions ens poden semblar grotesques però, potser després, en descobrirem certa ombra melancòlica i una visió més àcida (o menys amable).

L’efecte de llegir aquests contes és veure la importància de riure's d’un mateix i de les nostres circumstàncies més immediates.

Els divendres, del 4 al 25 d’octubre, a les 18h 

2.- CLUB DE LECTURA INCLUSIU  coordinat per Begoña Perez
T’animes a compartir la teva lectura amb persones que viuen la vida amb un prisma diferent? El primer club de lectura on el més important no és acabar el llibre sinó venir a la biblioteca i participar del club amb persones que tenen una comprensió del món diferent de l’habitual, i per tant, més enriquidora.

Aquest club ajuda a la rehabilitació psicosocial de les persones que pateixen trastorns mentals. Té com a objectiu reduir l’aïllament social o el risc d’aïllament de les persones a través de la lectura compartida d’un llibre. Compta amb el suport d’una tècnica integradora social i d’una bibliotecària. Actualment el Club el formen unes 12 persones i està obert a tothom que vulgui participar.

Tots els dimecres a la tarda de 15 a 16.30h comencem el 9 d’octubre.Apunteu-vos hi ja!!!!

https://ja.cat/TeclaSala2019-20CLPer qualsevol dubte  poseu-vos en contacte amb la biblioteca al 93 403 26 30

Exposició NO MORE BOOKS! de TPK Art i pensament contemporani

Del 12 de desembre de 2019 a l'11 de gener de 2020.
Del 12 de desembre de 2019 a l'11 de gener de 2020.

Concurs Pere Calders (1912/1994)

Aquest 2019 es compleixen 25 anys des que el magnífic escriptor Pere Calders ens va deixar. A la Biblioteca Tecla Sala li vam retre un petit homenatge amb un Centre d’Interès dedicat als seus llibres.

I, com que ell tenia un gran sentit de l’humor i era molt juganer amb la seva literatura, vam organitzar un joc-concurs pels nostres usuaris fent servir 10 dels seus cèlebres microcontes.

L’usuari guanyador, amb 8 encerts sobre 10, ha estat el posseïdor del número de carnet 2200769211 i s’ha endut un fantàstic recull de tots els contes de l’autor i 2 entrades pel concert de Sandra Bautista a l’Auditori Barradas, dins el festival Acròbates.
Moltíssimes gràcies a totes les persones que hi heu participat!

Els invents que van venir de la lluna

Del 27 de novembre al 18 de desembre.

Exposició on fem un cop d’ull als invents més singulars, pràctics i curiosos, objectes nascuts de la recerca espacial que van viatjar a la lluna i que ara podem trobar a qualsevol lloc.

Exposició: enigmes dels orígens

Grans preguntes de la ciència
Grans preguntes de la ciència

Versions musicals

#JATENIMNOMPERLAPLAÇA!

Divendres vam fer el recompte dels vostres vots i podem anunciar que #JaTenimNomPerLaPlaça.

En les ajustadíssimes votacions (online i presencials) ha resultat guanyador,  amb 23 vots, el nom PLAÇA DEL RACONET.

I dit i fet! Ja hem batejat el nostre espai alternatiu de la biblioteca, i ja hem col•locat la placa al seu lloc.

Ara només cal que vingueu a descobrir-lo i a gaudir-lo…

En les votacions han participat 95 persones. Moltíssimes gràcies!

Setmana dels àlbums il·lustrats

Supernit a les biblioteques

100 tertúlies Còmic Tecla

Normativa per a les sales de treball en grup

Per garantir l’ús cívic de les sis sales de treball en grup de la biblioteca, des del passat dia 28 de maig tenim una nova normativa, que principalment inclou aquestes tres noves normes que s’afegiran a les ja redactades amb anterioritat.

NOVETATS INFANTILS DE NOVEMBRE

Aquest mes us convidem a:

- Visitar un museu molt especial.
- Saber-ne més de la muntanya més alta de la terra.
- Llegir el llibre de la selva amb unes il•lustracions ESPECTACULARS.
- Aprendre sobre el sexisme i com lluitar contra ell.
- Imaginar totes les possibilitats que amaga UNA POMA.

Tot això i molt més us espera a les novetats que us recomanem aquest mes de novembre. Com sempre, ens n'han arribat mooooooltes més, i les trobareu totes a la sala infantil de la biblioteca!

Racó de famílies

A l’àrea infantil de la biblioteca hi trobareu el racó de famílies, amb llibres, revistes, CD i DVD sobre educació, hàbits, psicologia infantil, embaràs, viatges i activitats amb infants, etc.
A continuació trobareu la guia amb les novetats que hem incorporat els últims mesos.
Si voleu més informació, adreceu-vos al taulell d’infantil!.

A la biblioteca tenim dues activitats per als infants fins a 3 anys i les seves famílies: l’Hora del conte trimestral i l’Espai Familiar a la Biblioteca.
Mensualment L’Espai Familiar de l’Associació Educativa Itaca ens visita i organitzem una estona de contes, xerrada, joc i cançons amb les famílies.
L’entrada a l’activitat és lliure, no cal inscripció.
Cada sessió està dedicada a un tema i elaborem una guia amb informació i recursos bibliogràfics.
A la sessió de novembre parlem de la influència de les noves tecnologies en els infants.

GUIES DE RECURSOS DE L’ACTIVITAT "L’ESPAI FAMILIAR A LA BIBLIOTECA"

Aquesta activitat es fa a la Biblioteca Central Tecla Sala mensualment i és un espai de contes i experiències per a famílies amb infants de 0 a 3 anys. L’entrada és lliure. Esteu convidats i convidades!
Mireu aquestes guies elaborades per la Yamila Alberola, responsable de famílies de l’Associació Educativa Itaca, i el personal de la sala infantil de la Biblioteca.
Cada guia conté recursos, pràctiques, experiències i bibliografia relacionades amb el tema de cada sessió.

Som la Central

La Biblioteca Tecla Sala es va inaugurar el desembre de l’any 2000 i és la Central de Biblioteques de L’Hospitalet.

Coordina i dóna suport a la resta de biblioteques de la ciutat.
L’antiga fàbrica tèxtil Tecla Sala (1872), és l’emblemàtic edifici on es troba ubicada la biblioteca, compartint espai amb el Centre Cultural Metropolità Tecla Sala.

Connecta't

Wifi, préstec de portàtils i internet i +

La Biblioteca Central Tecla Sala posa a la vostra disposició una xarxa wi-fi de cobertura limitada (no es permet l'ús de programes de descàrrega massiva d'arxius) a tota la biblioteca, incloses les sales de treball en grup.

A la planta superior disposeu de diversos punts de lectura (boxes) amb punts de connexió elèctrica per a la realització de treballs. Així mateix, la planta superior, com la planta baixa (a la secció infantil) disposen d'una gran quantitat d'ordinadors per a la connexió a internet i la realització de treballs amb programes OpenOffice.

Per a la realització de treballs d'ofimàtica en MS Office teniu a la vostra disposició fins a 10 portàtils, que podeu reservar per al seu ús continuat durant 4 hores com a màxim.

Grup de lectura en veu alta

El febrer de 2005, la Biblioteca Central Tecla Sala va posar en marxa el Grup de Lectura en Veu Alta.

Amb una mitjana d’unes 20 persones, el grup es reuneix a la biblioteca per compartir la lectura en veu alta de textos de Cervantes, García Márquez, Rodoreda o Pla, entre molts d’altres. I al final de la lectura, una estona de tertúlia sobre el que s’ha llegit.
La cita, tots els dimarts de 12 a 13 h.

Blog del club de lectura en veu alta

Activitats per a centres docents

La biblioteca com a promotora del coneixement

La Biblioteca Central Tecla Sala ofereix periòdicament a escoles i instituts la possibilitat de reservar places en activitats específicament dirigides per als alumnes de tots els nivells d'estudi.

Les activitats inclouen una visita a la biblioteca i una xerrada adaptada a l'edat dels alumnes; així, si les visites de cicle preescolar i infantil inclouen l'explicació d'un conte, les visites de primària i secundària poden incloure xerrades que tracten directament sobre els continguts del programa acadèmic.

Si voleu reservar-ne places, consulteu les activitats disponibles al catàleg Intro.

Participa

Gaudeix de les propostes d'activitats a la Biblioteca Central

La Biblioteca Central Tecla Sala programa trimestralment un calendari d’activitats dirigides a totes les edats que comprèn diversos interessos: clubs de lectura, narració de contes, recitals poètics, conferències temàtiques, exposicions, concursos, etc.

A més, la biblioteca, que disposa diversos fons especials, constantment anima a la participació els seus usuaris en aquests àmbits: còmic, blues, art modern, ...
Consulta els nostres perfils a les diverses xarxes socials on som presents:

Facebook
Twitter de còmic
Twitter i Google Sites d'autors locals
Blogger de grup de lectura en veu alta

Fons Local

Ciutat plural, llibres singulars

L'Hospitalet de Llobregat té una tradició literària poc coneguda per a la majoria dels lectors. La Biblioteca Central Tecla Sala posa l'accent en donar a conèixer aquesta tradició i els autors contemporanis que presenten les seves obres a la seva ciutat i arreu.

En col·laboració amb les set biblioteques de districte, els escriptors novells tenen la possibilitat de presentar les seves obres una vegada han estat publicades per un segell editorial.

La Biblioteca Central de L'Hospitalet ressegueix l'obra d'aquests autors per mantenir en el seu fons una col·lecció única de bibliografia i prescriure-la als seus conciutadans.

Així mateix, la biblioteca edita un recull bibliogràfic bianual i gestiona una web de la vida i l'obra de tots els autors que formen part de l'ADN de la ciutat de L'Hospitalet, ja sigui perquè hi han nascut, viscut o treballat.
Si t'agrada escriure, penses en autoeditar la teva obra o ets un autor novell i vols que et resseguim posa't en contacte amb nosaltres al correu de la biblioteca.

Tots els autors de la ciutat estan convidats a participar, als voltants de Sant Jordi, el dia del llibre, a una trobada amb la resta d'autors per compartir experiències i promocionar la seva obra entre els lectors de la ciutat.

Ciutat plural, llibres singulars

Ciutat plural, llibres singulars és el mapa literari de l'Hospitalet, l'expressió de la creativitat dels autors i les autores locals que es recull en la guia que, cada dos anys, editen les Biblioteques de l'Hospitalet. Gràcies a aquesta guia comprovem la vitalitat literària de la ciutat i la vida que hi ha darrere els llibres.

Memòria i Pla d'acció Biblioteca Central Tecla Sala

Podeu consultar totes les dades de la biblioteca a la darrera memòria i en el pla d'acció.

On som

Properes activitats

Xarxes de la Biblioteca Central Tecla Sala

Connecta't amb la Biblioteca Central Tecla Sala, segueix-nos al Facebook i a Twitter.