Les nostres Biblioteques

El premi de novel•la negra L’H Confidencial rep 52 originals

L’onzena edició del Premi Internacional de Novel•la Negra L’H Confidencial ha tancat el termini de presentació d’originals amb 52 textos de diverses procedències. El veredicte del jurat es donarà a conèixer el mes de gener de 2017 i el premi es lliurarà l’1 d’abril a la Biblioteca la Bòbila.

Pel que fa a la procedència dels participants, 19 són de Catalunya, 24 han arribat de la resta d’Espanya i 9 ho han fet des de diversos llocs del món (Alemanya, l’Argentina, Colòmbia, Mèxic, el Perú i l’Uruguai).

Dels 52 originals només cinc arribaran a la lectura final per part d’un jurat presidit pel regidor de Cultura de l’Ajuntament de L’Hospitalet i integrat per la responsable de Biblioteques de L’Hospitalet, un representant de Roca Editorial, el director de la Biblioteca la Bòbila i lectors del Club de lectura de novel•la negra de la biblioteca.

El veredicte es farà públic el proper gener i el lliurament del premi tindrà lloc l’1 d’abril, en un acte públic que comptarà amb l’assistència del guanyador o de la guanyadora. La dotació del premi és de 12.000 euros i comporta la publicació de la novel•la en la col•lecció Roca Criminal de Roca Editorial.

El Premi Internacional de Novel•la Negra L’H Confidencial el convoquen conjuntament l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial i és promogut per la Biblioteca la Bòbila.
L'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat, que ha apostat decididament per la literatura de gènere amb la creació de la Biblioteca la Bòbila, biblioteca pionera a Espanya en la formació i manteniment d'un fons especial de gènere negre i policíac, i Roca Editorial, interessats ambdós en la promoció i difusió de la lectura de gènere negre, han acordat convocar el Premi L'H Confidencial, premi internacional de novel•la negra.


Bases del Premi L'H Confidencial 2017

Guanyadors del Premi L'H Confidencial

2017. Desert
2016.  Indómito, de Vladimir Hernández (Cuba)
2015. Los crímenes del opio, de Daniel Santiño (Espanya)
2014. La chica que llevaba una pistola en el tanga, de Nacho Cabana (Espanya)
2013. El asesinato de los marqueses de Urbina, de Mariano Sánchez Soler (Espanya)
2012. La llamada de un extraño, de Rafael Alcalde (Espanya)
2011. Las niñas perdidas, de Cristina Fallarás (Espanya)
2010. Caminos cruzados, d'Erlantz Gamboa (Espanya)
2009. El baile ha terminado, de Julián Ibáñez (Espanya)
2008. Retrato de familia con muerta, de Raúl Argemí (Argentina)
2007. Ley garrote, de Joaquín Guerrero-Casasola (Mèxic)


Premis L'H Confidencial: Totes les cobertes

Tota la informació sobre el Premi L'H Confidencial

On som

Properes activitats

del 3 d'octubre al 12 de desembre, 12h
del 12 de setembre al 13 de desembre, 18h
del 6 de setembre al 20 de desembre, 19h

Xarxes de la Biblioteca La Bòbila

Connecta't amb la Biblioteca La Bòbila, segueix-nos al Facebook i a Twitter.