Les nostres Biblioteques

L'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat, que ha apostat decididament per la literatura de gènere amb la creació de la Biblioteca la Bòbila, biblioteca pionera a Espanya en la formació i manteniment d'un fons especial de gènere negre i policíac, i Roca Editorial, interessats ambdós en la promoció i difusió de la lectura de gènere negre, han acordat convocar el Premi L'H Confidencial, premi internacional de novel•la negra.


Guanyadors del Premi L'H Confidencial
2019. Nuestra señora de la Esperanza, de David Monthiel (Espanya)
2018. Desert
2017. Que te vaya como mereces, de Gonzalo Lema (Bolívia)
2016. Indómito, de Vladimir Hernández (Cuba)
2015. Los crímenes del opio, de Daniel Santiño (Espanya)
2014. La chica que llevaba una pistola en el tanga, de Nacho Cabana (Espanya)
2013. El asesinato de los marqueses de Urbina, de Mariano Sánchez Soler (Espanya)
2012. La llamada de un extraño, de Rafael Alcalde (Espanya)
2011. Las niñas perdidas, de Cristina Fallarás (Espanya)
2010. Caminos cruzados, d'Erlantz Gamboa (Espanya)
2009. El baile ha terminado, de Julián Ibáñez (Espanya)
2008. Retrato de familia con muerta, de Raúl Argemí (Argentina)
2007. Ley garrote, de Joaquín Guerrero-Casasola (Mèxic)


Premis L'H Confidencial: Totes les cobertes

Tota la informació sobre el Premi L'H Confidencial

Més de 200 obres opten al premi L'H Confidencial 2019 de novel.la negra

L’edició 2019 del Premi de Novel•la Negra L’H Confidencial ha tancat el període de recepció d’originals. Per a aquesta tretzena edició s’han rebut 227 obres, un nombre rècord, que opten als 12.000 euros de què està dotat el guardó. El jurat del premi va emetre el veredicte el maig passat.

Al premi es podien presentar escriptors i escriptores de qualsevol nacionalitat o procedència amb residència a l’Estat espanyol. La comunitat més representada és la de Madrid, amb 35 originals, segueix Catalunya amb 31 (22 de Barcelona i 2 de L’Hospitalet), 24 d’Andalusia i 21 de València. També s’ha incrementat el nombre de dones que s’han presentat, un total de 25. D’altra banda, s’han rebutjat 19 originals per no complir amb les bases.
Un jurat, presidit pel regidor de Cultura de L’Hospitalet, David Quirós, serà l’encarregat de pronunciar-se sobre el guanyadora o guanyadora.
L’obra es publicarà a la col•lecció Roca Criminal i es presentarà en un acte públic que tindrà lloc a la Biblioteca la Bòbila durant el quart trimestre de 2019.
El Premi L’H Confidencial el convoca l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial i és promogut per la Biblioteca la Bòbila, pionera a Espanya en la formació i en el manteniment d’un fons especial de gènere negre i policíac.

Aquest any, l'escriptor gadità David Monthiel és el guanyador de l'edició 2019 del premi amb la novel·la titulada Nuestra señora de la Esperanza, obra que barreja el gènere policíac amb una trama política.

Per a emetre el veredicte, el jurat ha tingut en compte el rerefons de la novel·la, l'espai on es desenvolupa i els personatges, que transiten per una trama ben estructurada. Ambientada en el moment actual, l'autor barreja política, injustícies socials, manipulacions informatives, turisme, tràfic de drogues i la bombolla immobiliària.

El jurat també ha valorat el protagonisme que té la ciutat de Cadis, poc present en la novel·la negra espanyola, i l'homenatge que l'autor dedica a Manuel Vázquez Montalbán i que es detecta clarament en el desenvolupament de la intriga.

Nuestra señora de la Esperanza és la tercera novel·la protagonitzada pel detectiu Rafael Bechiarelli, després de Carne de Carnaval (2017) i Les niñas de Cádiz (2018).

David Monthiel va néixer a Cadis en 1976. A més de la trilogia Bechiarelli ha publicat el llibre de relats Yuri Gagarin que estás en los cielos (2011) i els poemaris Apuntes para  una teoría del valor (2013), Libro de la servidumbre (2011) i Apuntes de la servidumbre (2009), entre altres. També ha dirigit el guió del curt documental guanyador del Docuexpress 2017 del festival de cinema documental Abastos La memòria fantasma, del qual és també autor.

En edicions anteriors el Premi L’H Confidencial ha recaigut en el bolivià Gonzalo Lema amb Que te vaya como mereces; el cubà Vladimir Hernández, amb Indómito; el català Daniel Santiño, amb Los crímenes del opio; el madrileny Nacho Cabana, amb La chica que llevaba una pistola en el tanga; el valencià Mariano Sánchez Soler, amb El asesinato de los marqueses de Urbina; el català Rafael Alcalde, amb La llamada de un extraño; l’aragonesa Cristina Fallarás, amb Las niñas perdidas; el basc Erlantz Gamboa, amb Caminos cruzados; el càntabre Julián Ibáñez, amb El baile ha terminado; l’argentí Raúl Argemí, amb Retrato de familia con muerta, i el mexicà Joaquín Guerrero-Casasola, amb Ley garrote.

On som

Properes activitats

Xarxes de la Biblioteca La Bòbila

Connecta't amb la Biblioteca La Bòbila, segueix-nos al Facebook i a Twitter.