Les nostres Biblioteques

La novel·la "Todos habían dejado de bailar", d’Alberto Valle, guanya el 16è Premi L’H Confidencial

El jurat ha valorat la qualitat literària de l’obra i la recreació de la Barcelona dels anys 60 amb l’arribada del jazz americà

L’escriptor i periodista barceloní Alberto Valle és el guanyador de la 16a edició del Premi de Novel·la Negra L’H Confidencial amb l’obra Todos habían dejado de bailar. El llibre descriu el que es va conèixer com “el crim dels existencialistes”, l’assassinat d’un empresari al carrer Aragó.

Presentada sota el pseudònim de Fermín Valero, l’obra ha estat valorada pel jurat per la seva qualitat literària i per la recreació de la Barcelona dels anys 60, amb l’arribada del jazz americà al Raval i al barri antic, especialment als locals de la plaça Reial.

Alberto Valle va néixer a Barcelona l’any 1977 i és autor, sota el pseudònim de Pascual Ulpiano, de la sèrie Palop: una col·lecció de literatura pulp en el seu vessant negre i criminal. El 2018 s’alça amb el Premio de Narrativa Ciudad de Vila-real amb Soy la venganza del hombre muerto, on traça un arc narratiu de 40 anys unint la Barcelona de 1952 amb la de 1991 combinant novel·la històrica amb novel·la negra. Actualment, l’autor exerceix com a periodista en diverses capçaleres com a Ruta 66 o The New Barcelona Post i  està involucrat en l’organització d’esdeveniments lligats a la música negra.

El jurat del premi ha estat presidit per David Quirós, regidor de Cultura, i integrat pels següents vocals: Blanca Rosa Roca, editora de Roca Editorial; Ilumi Ramos, directora de la Biblioteca la Bòbila; Jordi Canal i Artigas, Alex Martín Escribà i Rosa Mora, especialistes en novel·la negra; Manolo López Poy i Jordi de la Riva, membres del club de lectura de novel·la negra de la Biblioteca la Bòbila. La secretària ha estat Núria Vila, cap de Secció de Biblioteques (amb veu però sense vot).

El premi, promogut per la Biblioteca la Bòbila i convocat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial, està dotat amb 12.000 euros i la publicació de la novel·la, i s’ha consolidat com un dels més prestigiosos del gènere negre.

El lliurament del premi i la presentació de l’obra es farà a la Biblioteca la Bòbila el dissabte 5 de novembre. L’obra l’editarà Roca Editorial.

En aquesta edició s’hi han presentat 162 originals.

Premi L'H Confidencial 2022

Premi de novel·la negra

162 OBRES OPTEN AL PREMI L'H CONFIDENCIAL 2022 DE NOVEL·LA NEGRA

PREMI L’H CONFIDENCIAL 2022 DE NOVEL·LA NEGRA

Un total de 162 obres opten al Premi de Novel·la Negra L’H Confidencial del 2022. Les obres opten a un premi de 12.000 euros. El jurat emetrà el veredicte durant el mes de maig.

Al premi es podien presentar escriptors i escriptores de qualsevol nacionalitat o procedència amb residència a l’Estat espanyol. La comunitat més representada és la de Catalunya, amb 52 originals (19 de Barcelona ciutat i 5 de L’Hospitalet); segueix Madrid, amb 29; València, amb 23, i Andalusia, amb 21. També s’ha incrementat el nombre de dones que s’hi han presentat, un total de 27. I s’hi han presentat 150 obres en castellà i 12 en català. D’altra banda, s’han rebutjat 3 originals perquè no complien les bases.

El jurat estarà format pel regidor de Cultura de l’Ajuntament de L’Hospitalet, la cap de Biblioteques de L’Hospitalet, un representant de Roca Editorial, la directora de la Biblioteca la Bòbila, tres especialistes en novel·la negra i dos lectors del club de lectura de novel·la negra seleccionats per la Biblioteca. El premi serà atorgat a la novel·la que el jurat consideri que reuneix més mèrits i millor valoració d’acord amb la seva qualitat i encaix amb l’objecte del premi.

L’obra es publicarà a la col·lecció Roca Criminal i es presentarà en un acte públic que tindrà lloc a la Biblioteca la Bòbila durant el quart trimestre de 2022.

El jurat del Premi de Novel·la Negra L’H Confidencial corresponent a l’any 2021 va declarar desert el guardó.

 

En edicions anteriors el Premi L’H Confidencial ha recaigut en el madrileny Alberto Gil, amb Las Jaurías (2020); el gadità David Monthiel, amb Nuestra Señora de la Esperanza (2019); el bolivià Gonzalo Lema amb Que te vaya como mereces (2017); el cubà Vladimir Hernández, amb Indómito (2016); el català Daniel Santiño, amb Los crímenes del opio (2015); el madrileny Nacho Cabana, amb La chica que llevaba una pistola en el tanga (2014); el valencià Mariano Sánchez Soler, amb El asesinato de los marqueses de Urbina (2013); el català Rafael Alcalde, amb La llamada de un extraño (2012); l’aragonesa Cristina Fallarás, amb Las niñas perdidas (2011); el basc Erlantz Gamboa, amb Caminos cruzados (2010); el càntabre Julián Ibáñez, amb El baile ha terminado (2009); l’argentí Raúl Argemí, amb Retrato de familia con muerta (2008) i el mexicà Joaquín Guerrero-Casasola, amb Ley garrote (2007). El premi es va declarar desert l'any 2018 i també el 2021.

 

On som

Xarxes de la Biblioteca La Bòbila

Connecta't amb la Biblioteca La Bòbila, segueix-nos al Facebook i a Twitter.